Ejerskifteforsikring pris

Vil du vide hvad en ejerskifteforsikring koster? Læs med her
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Du kan nemt og bekvemt indhente 3 tilbud på ejerskifteforsikringer ved at udfylde nedenståendene formular. Kort tid herefter vil du blive kontaktet af 3 forsikringsselskaber med deres bud på en god ejerskifteforsikring.

Vil du vide hvad en ejerskifteforsikring koster? Læs med her Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvordan vælger du den rette ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en god måde at sikre dig selv uanset om du er sælger eller køber af en fast ejendom. Fast ejendom er hus, sommerhus eller en ideel anpart. Der kan kun tegnes ejerskifteforsikring for ejerlejligheder, hvis der er udarbejdet en tilstandsrapport, der inkluderer fællesarealer i foreningen. Der kan ikke tegnes ejerskifteforsikring for andelslejligheder og landbrugsejendomme er som regel også undtaget.

Som sælger af en ejendom er det tilrådeligt at tegne en ejerskifteforsikring, så du slipper for ansvaret for skjulte fejl og mangler. Uden en ejerskifteforsikring risikerer du som sælger at hæfte for udbedring af disse fejl og mangler. Som sælger er det dit ansvar, at få en byggesagkyndig til at udarbejde en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Herefter kan du indhente tilbud fra forsikringsselskaberne.

Hvis der ikke er udarbejdet tilstandsrapport og elinstallationsrapport af en byggesagkyndig, så kan der ikke tegnes ejerskifteforsikring, hvilket betyder at sælger er ansvarlig for eventuelle skjulte fejl og mangler. Som køber er du også bedre sikret med en ejerskifteforsikring, da du slipper for selv at risikere at hænge på regningen for udbedring af eventuelle skader og mangler.

LÆS OGSÅ: Ejerskifteforsikring

 

Vælg den rette dækning

Der kan være forskel i pris alt efter, hvilket forsikringsselskab du vælger. Det vigtigste forskel er dog nok trods alt, hvor omfattende en dækning du ønsker. Du kan vælge, hvorvidt du blot ønsker en standard ejerskifteforsikring eller en udvidet ejerskifteforsikring, når du sælger eller køber ejendomme.

En standard ejerskifteforsikring dækker kun de skjulte fejl og mangler, som denne type forsikring skal dække ifølge lovgivningen. Det er derfor en lidt billigere løsning. Den dækker blandet ved ulovlige eller mangelfulde el -samt vvs-installationer. Løbeperioden på en standard ejerskifteforsikring er kun 5 år.

Med en udvidet ejerskifteforsikring er du ikke blot sikret mod de samme fejl og mangler som ved en standard ejerskifteforsikring, men er også forsikret mod andre forhold såsom udbedring af forhold ved grunden, der fører til skade på ejendommen, ulovlige kloak -og stikledninger på grunden samt skimmelsvamp der skal fjernes fra indbo. Derudover kan en udvidet ejerskifteforsikring dække andre ulovlige forhold såsom manglende vådrumssikring. En udvidet ejerskifteforsikring har en løbeperiode på hele 10 år, så du er godt dækket ind med denne type forsikring.

 

ejerskifteforsikring pris

 

Prisen på en ejerskifteforsikring

Præmien er en éngangspræmie, så du betaler hele forsikringen på én gang.  Du betaler således ikke en årlig præmie, men blot et enkelt beløb, der så betyder at du er dækket af ejerskifteforsikringen i hele dens løbeperiode. Sælger betaler et beløb svarende til halvdelen af præmien på den billigste forsikring, det er op til køber at betale ved en eventuel difference på en dyrere forsikring.

Prisen på en ejerskifteforsikring afhænger altså af følgende faktorer:

  • Selskab
  • Dækning
  • Løbeperioden
  • Husets alder
  • Husets stand

Det er sælgers ansvar at betale halvdelen af præmien på den billigste ejerskifteforsikring. Som køber behøver du ikke at acceptere sælgers forsikringstilbud, dog skal du selv betale differencen,  hvis du ønsker at tegne en anden forsikring. Selvrisikoen kan varierer, men ifølge loven må den maksimalt være 5.000 kroner per skade og samlet set må du kun have en selvrisiko på 50.000 kroner i hele forsikringens løbeperiode. Dog vælger nogle forsikringsselskaber at tilbyde en lavere selvrisiko.

Typisk koster en standard ejerskifteforsikring fra cirka 7.000 kroner op til cirka 15.000 kroner og en udvidet ejerskifteforsikring koster nogle tusinde kroner mere. Sørg for at læse betingelserne grundigt igennem, så du ved hvor omfattende du er dækket ind af din ejerskifteforsikring.