Bedste ejerskifteforsikring

Her kan du se hvordan du kan få den bedste ejerskifteforsikring
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Få den bedste ejerskifteforsikring

Det kan godt være besværligt og tidskrævende at finde frem til den bedste ejerskifteforsikring, så derfor vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej.

Uanset om du skal sælge eller købe en ejendom, så er det en god idé at forsikre sig med en ejerskifteforsikring. Ejerskifteforsikringen er med til at skabe tryghed, så du slipper for at bekymre dig om eventuelle skjulte fejl og mangler, der kan dukke op senere hen.

Det er sælgers ansvar at kontakte en byggesagkyndig, så der kan blive udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport for ejendommen. Uden tilstandsrapporten kan der ikke tegnes en ejerskifteforsikring.

Da både sælger og køber bliver dækket ved en ejerskifteforsikring, betaler begge parter til denne. Sælger betaler halvdelen af præmien på den billigste ejerskifteforsikring, men køber behøver ikke acceptere denne forsikring. Køber kan selv indhente tilbud og vælge en dyrere forsikring, hvor køber så selv har ansvaret for at betale en eventuel difference.

Her kan du se hvordan du kan få den bedste ejerskifteforsikring Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Sådan dækker en standard ejerskifteforsikring

Der er fastsat nogle minimumskrav fra lovens side af, i forhold til, hvad en standard ejerskifteforsikring skal omfatte. En standard ejerskifteforsikring er en god forsikring, hvor du er forsikret ved skjulte fejl og mangler som:

 • Usædvanlige forhold ved huset
 • Større skader på huset
 • Ulovlige el-installationer
 • Ulovlige vvs-installationer

 

Med usædvanlige forhold ved huset menes der forhold, der skiller sig ud fra andre andre huse af nogenlunde samme alder. En ejerskifteforsikring dækker ikke ved almindeligt slid.

Større skader på huset er skader, der forringer husets værdi eller brugbarhed væsentligt.

En standard ejerskifteforsikring dækker desuden ved manglende eller ulovlige el -og vvsinstallationer, der skal udbedres eller lovliggøres.

Køber må ikke have vidst noget om de skjulte fejl og mangler inden købet, hvis ejerskifteforsikringen skal dække. Skjulte skader og mangler må derfor ikke være nævnt i tilstandsrapporten.

Fejl og mangler, der opstår efterfølgende er ikke omfattet af en ejerskifteforsikring.

Med en standard ejerskifteforsikring er du dækket i 5 år.

 

Hvorfor skal du vælge en udvidet ejerskifteforsikring?

Hvis du ønsker den bedste ejerskifteforsikring, så skal du vælge en udvidet ejerskifteforsikring. Denne type forsikring dækker nemlig de samme fejl og mangler som en standard forsikring gør, men kan desuden dække ved nogle af de nedenstående fejl og mangler:

 • Forurening af grunden
 • Ulovlige stikledninger
 • Ulovlige kloakledninger
 • Skimmelsvamp
 • Manglende vådrumssikring

 

En udvidet ejerskifteforsikring kan i nogle tilfælde dække, hvis grunden er forurenet og skal renses. Desuden dækker den som regel ved ulovlige kloak -og stikledninger på grunden. Der kan desuden være dækning ved skimmelsvamp, der skal fjernes fra indbo samt ved manglende vådrumssikring.

Løbeperioden på en udvidet ejerskifteforsikring er 10 år.

 

Sådan får du den bedste ejerskifteforsikring

For at du kan finde frem til den bedste ejerskifteforsikring,  skal du først gennemgå ejendommens tilstandsrapport og elinstallationsrapport, så du ved lidt om standen.

Så skal du tage stilling til om du helst vil tegne en standard ejerskifteforsikring, eller om du hellere vil være bedre dækket ind med en udvidet ejerskifteforsikring.

Du kan herefter indhente tilbud hos forskellige forsikringsselskaber, så du kan sammenligne disse. Sørg for at læse policen, så du kender forsikringens betingelser i forhold til begrænsninger, selvrisiko samt størrelsen på præmien.

Her på Mikonomi.dk kan du let indhente flere tilbud på ejerskifteforsikring, så du kan finde frem til den absolut bedste ejerskifteforsikring.