Ejerskifteforsikring

Sammenlign ejerskifteforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!

Bestil tilbud
- tager under et minut
Så nemt er det:
1.

Indtast oplysninger om dine personlige behov

2.

Forsikringsselskaberne kontakter dig

3.

Vælg det tilbud, der passer bedst til dig

 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Du kan let indhente 3 uforpligtende tilbud på gode ejerskifteforsikringer her. Du udfylder bare nedenstående formular, og så vil du inden længe blive kontaktet med 3 gode tilbud fra forsikringsselskaber.

Sammenlign ejerskifteforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvorfor tegne en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er godt at tegne, hvis du enten skal sælge eller købe fast ejendom. Det kan være hus, sommerhus eller en ideel anpart. Med en ejerskifteforsikring er begge parter dækket godt ind, hvis der pludselig dukker nogle skjulte fejl og mangler op efterfølgende.

Sælger slipper for at skulle stå til ansvar og sørge for udbedring eller lovliggørelse af divers installationer. Køber slipper samtidig for, at risikere selv at skulle betale for udbedring eller lovliggørelse af de skjulte fejl og mangler. Da begge parter bliver sikret med en ejerskifteforsikring, så betaler begge parter også en del af præmien.

Der kan tegnes ejerskifteforsikring for en ejerlejlighed, hvis alle fællesarealer i foreningen er inkluderet i tilstandsrapporten. Dette er dog ret omfattende og dyrt, så derfor er der sjældent ejerskifteforsikring på en ejerlejlighed. Ejerskifteforsikringen gælder ikke ved andelslejligheder og landbrugsejendomme, da de begge hører under lidt særlige regler.

LÆS OGSÅ: Husforsikring

 

Sælgers ejerskifteforsikring:

Hvis du som sælger ikke har tegnet ejerskifteforsikring, så kan du risikere at skulle udbedre eventuelle skjulte fejl og mangler, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Hvis du har tegnet en ejerskifteforsikring, så bliver du fritaget for ansvar for skader og mangler.

Du skal som sælger sørge for at bestille både tilstandsrapport og elinstallationsrapport. Det er op til dig som sælger frit at vælge en byggesagkyndig.

Når du har modtaget både tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten kan du indhente tilbud på ejerskifteforsikringer hos forsikringsselskaberne.

Sælger forpligter sig til at betale halvdelen af præmien på den billigste ejerskifteforsikring, men køber kan godt vælge en dyrere forsikring, men skal så selv betale differencen.

Købers ejerskifteforsikring:

Hvis du som køber har tegnet en ejerskifteforsikring, så bliver du sikret mod skjulte skader og mangler. Du skal sørge for at læse tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten igennem og sætte dig ind, hvad eventuelle skader vil koste at udbedre.

Køber behøver ikke at acceptere et tilbud fra sælger om en ejerskifteforsikring, men kan selv indhente flere tilbud hos andre forsikringsselskaber. Køber skal dog selv betale en eventuel difference i præmien ved valget af en dyrere ejerskifteforsikring.

 ejerskifteforsikring

 

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

Når du skal vælge ejerskifteforsikring, så kan du vælge mellem en standard ejerskifteforsikring eller en udvidet ejerskifteforsikring. Der er selvfølgelig forskel på, hvad der dækkes af en standard ejerskifteforsikring i forhold til en udvidet. Desuden er der forskel på hvor længe forsikringen løber. En standard ejerskifteforsikring har en løbeperiode på 5 år, hvorimod en udvidet ejerskifteforsikring dækker hele 10 år frem. En standard ejerskifteforsikring er en billig ejerskifteforsikring og vil som oftest dække følgende skader og mangler:

 • Større skader på huset
 • Ulovlige vvs-installationer
 • Ulovlige el-installationer
 • Usædvanlige forhold ved huset

Større skader på huset er skader, der har negativ indvirkning på huset værdi. Desuden dækker ejerskifteforsikringen ulovlige vvs-installationer samt el-installationer, der enten skal lovliggøres eller udbedres. Usædvanlige forhold ved huset skal ses i forhold til andre huse af nogenlunde samme alder og stand. En standard ejerskifteforsikring dækker altså ikke almindeligt slid, som må regnes for værende normalt taget husets alder i betragtning.

De skjulte skader og mangler skal have været til stede ved overtagelsen af huset, for at være dækket af ejerskifteforsikringen. Samtidig skal de hverken være nævnt i tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten eller de skal være helt forkert beskrevet i disse. Med skjulte fejl og mangler menes der altså de fejl og mangler, som køber ikke har haft mulighed for at vide noget om.

Hvad dækker en udvidet ejerskifteforsikring?

Den udvidede ejerskifteforsikring dækker selvfølgelig de samme fejl og mangler som en standard ejerskifteforsikring, men kan ydermere dække følgende:

 • Ulovlige kloakledninger på grunden
 • Ulovlige stikledninger på grunden
 • Forurening af grunden
 • Manglende vådrumssikring
 • Skimmelsvamp

Med en udvidet ejerskifteforsikring er du altså bedre dækket ind i forhold til, hvilke skjulte fejl og mangler, der måtte vise sig at være. Ydermere er forsikret i 10 år, hvilket betyder tryghed i en længere periode.

 

ejerskifteforsikring

Hvad koster en ejerskifteforsikring?

Prisen på ejerskifteforsikringen varierer alt efter, hvilket selskab du vælger. Prisen er også afhængig af en række faktorer såsom husets størrelse, stand og alder. Ydermere afhænger prisen af, hvorvidt du vælger en standarddækning eller en udvidet ejerskifteforsikring. Opsummeret afhænger prisen på en ejerskifteforsikring altså af følgende faktorer:

 • Forsikringsselskab
 • Husets størrelse
 • Husets stand
 • Husets alder
 • Standardforsikring eller udvidet ejerskifteforsikring

Hep: Vil du vide mere om, hvordan prisen på en ejerskifteforsirking udregnes? Så læs vores blogpost: Hvad koster en ejerskifteforsikring.

Præmien for en ejerskifteforsikring er en éngangspræmie, så der betales kun et samlet beløb. Sælger giver køber et forsikringstilbud, men køber kan vælge ikke at acceptere tilbuddet. Sælger skal betale et beløb til køber på halvdelen af præmien på det billigste tilbud om ejerskifteforsikring.

Selvrisikoen er forskellig fra selskab til selskab, men ifølge loven må selvrisikoen maksimalt være 5.000 kroner per skade. Desuden må du maksimalt skulle betale en samlet selvrisiko på 50.000 kroner i hele forsikringens løbeperiode. Nogle forsikringsselskaber har dog en lavere selvrisiko end lovgivningen påbyder. Selvrisikoen er også afhængig af, hvad der står i tilstandsrapporten.

Sådan finder du en billig ejerskifteforsikring

Det kan godt betale sig at indhente tilbud på ejerskifteforsikringer fra flere forsikringsselskaber inden du vælger. Du skal som køber selv betale differencen, hvis du ønsker en bedre ejerskifteforsikring end den sælger tilbyder.

Husk at læse dine betingelser for ejerskifteforsikringen grundigt igennem, så du ved i hvilke situationer din forsikring dækker. Policen er din aftale med forsikringsselskabet og alle detaljer vedrørende dækning og eventuelle begrænsninger skal stå heri.

Her på Mikonomi.dk vil vi gerne gøre det overskueligt for dig at finde frem til den bedste ejerskifteforsikring, så du føler dig tryg som sælger eller køber af fast ejendom.

Verify5

Sammenlign ejerskifteforsikringer

Verify5

Ejerskifteforsikring pris


Verify5

Billig ejerskifteforsikring

Verify5

Udvidet ejerskifteforsikring


Verify5

Ejerskifteforsikring til sommerhus

Verify5

Tilbud på ejerskifteforsikring


Verify5

God ejerskifteforsikring

Verify5

Bedste ejerskifteforsikring