Katteforsikring

Indhent 3 tilbud på din katteforsikring - det er både nemt og billigt
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
×
Lignende sider

Find katteforsikring her

Har du lige anskaffet dig en kat, så er det en god idé at undersøge mulighederne for en dyreforsikring. Du kan nemt indhente 3 tilbud på gode katteforsikringer lige her, hvis du bare udfylder nedenstående formular. Herefter får du tilsendt 3 forsikringstilbud på en katteforsikring. Det er ganske gratis og uforpligtende.

Med 3 gode forsikringstilbud foran dig, kan du langt nemmere sammenligne de forskellige forsikringer. Muligheden for at sammenligne flere tilbud gør det meget lettere, at finde frem til en dækkende og billig katteforsikring til din kat.

Indhent 3 tilbud på din katteforsikring - det er både nemt og billigt Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvorfor tegne en forsikring til din kat?

Der er flere grunde til, at det er en god idé, at tegne en katteforsikring til din kat. Med en katteforsikring er du nemlig godt dækket ind, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade.

Katte kan nemt pådrage sig skader ved påkørsel, i slåskampe med andre katte eller når de falder ned fra højder. Disse skader kan hurtigt medføre nogle store udgifter til dyrlægen, men med en katteforsikring slipper du for, at bekymre dig helt lige så meget om regningerne.

Her kan du læse meget mere om, hvilke skader og ulykker en katteforsikring egentlig dækker ved. Hvilke tilvalg du kan vælge til din forsikring, for at sikre din kat endnu bedre. Hvilken dokumentation du kan blive bedt om, at fremvise for at tegne eller ændre din katteforsikring. Ydermere kan du få svar på, hvilke faktorer, der påvirker prisen på en katteforsikring.

 

Hvad dækker en katteforsikring?

I modsætning til hvis du har hund, så er det ikke lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring til din kat. En katteforsikringe består derfor som regel blot af disse to forsikringstyper:

 • Sygdom
 • Ulykke

 

Med en katteforsikring bliver udgifter til behandling hos dyrlægen dækket, hvis din kat kommer til skade eller bliver syg. Dyrlægeregninger kan ellers hurtigt løbe op i mange tusinde kroner. Forsikringen dækker udgifter til undersøgelse, samt eventuel indlæggelse og operation på dyrehospital. Desuden dækker forsikringen udgifter til medicin, der anvendes under behandlingen på en dyrlægeklinik. Katteforsikringen dækker hele kattens levetid.

En katteforsikring dækker som regel dækker følgende:

 • Dyrlægebehandling
 • Skader ved påkørsel
 • Skader fra slåskampe med andre katte
 • Aflivning
 • Kremering

 

Der er selvfølgelig også nogle tilfælde, som sygeforsikringen desværre ikke dækker. Eksempelvis dækker forsikringen ikke ved medfødte eller arvelige sygdomme. Der er som regel heller ikke dækning for kønsneutralisering, uanset om det er sterilisering og kastrering, medmindre at det er medicinsk begrundet at neutralisere katten.

Forebyggende behandlinger, såsom tandrensning og vacciner, er der heller ikke dækning for. Dog bliver der ofte stillet krav fra forsikringsselskabet om, at man som forsikringstager forpligter sig til at sørge for forebyggende behandling til sin kat efter gældende vejledning. Løbende tandrensninger og vacciner er nemlig medvirkende til, at minimere risikoen for sygdom.

Ydermere er der ikke dækning for kattefoder samt midler til behandling af flåt og lopper.

For at opsummere, så gælder katteforsikringen som regel ikke ved disse følgende tilfælde:

 • Medfødte sygdomme
 • Arvelige sygdomme
 • Sterilisering
 • Kastrering
 • Forebyggende behandling
 • Kattefoder
 • Midler mod flåt
 • Midler mod lopper

 

Udover disse punkter, så gælder katteforsikringen generelt heller ikke, hvis lidelsen ikke er opstået i direkte forbindelse med kattens sygdom eller tilskadekomst.

LÆS OGSÅ: Udvidet dyreforsikring

 

Sådan udvider du din katteforsikring

Hvis du gerne vil forsikre din kat endnu bedre, så kan du undersøge mulighederne for at udvide din forsikring. De fleste forsikringsselskaber tilbyder nemlig forskellige tilvalgsdækninger, som du kan føje til din katteforsikring.

Din kat kan altså blive forsikret på de fleste punkter ved at udvide katteforsikring, men det koster selvfølgelig også ekstra det hele.

Nogle af de tilvalgsdækninger, som forsikringsselskaberne kan tilbyde, er blandt andet følgende:

 • Tænder
 • Medicin
 • Genoptræning
 • Rejse
 • Pasning
 • Livsdækning

 

Genoptræning dækker eksempelvis udgifter til fysioterapi, laserbehandling eller kiropraktik, der er nødvendig i behandlingen af din kat.

Livsdækning dækker udgifter, hvis katten dør eller skal aflives på grund af alvorlig sygdom eller tilskadekomst.

 

Krav og dokumentation

Forsikringsselskaberne stiller forskellige krav, som skal være opfyldt inden du kan tegne en katteforsikring hos dem. Som regel er der krav om, at din kat skal være vaccineret mod kattesyge og katteinfluenza. Desuden skal din kat være stambogsført og registreret hos en godkendt organisation. Ydermere er der som regel krav om, at katten kun må opholde sig indendørs, i udendørs løbegård eller midlertidigt i en transportkasse.

Nogle gange kræver forsikringsselskabet, at du fremviser en dyrlægeattest af nyere dato. Det vil sige, at dyrlægeattesten eksempelvis ikke må være mere end 30 dage gammel, hvis forsikringsselskabet skal godkende at du tegner eller ændrer katteforsikringen. I nogle tilfælde kan en sundhedserklæring dog være nok.

Nogle forsikringsselskaber nedsætter gradvist forsikringssummen, når katten bliver ældre. Dette kan eksempelvis foregå ved, at selskabet gradvist nedsætter forsikringssummen fra katten fylder 8 år og til summen ender på 40% af den oprindelig sum. Herefter forbliver summen uændret resten af kattens liv.

 

Hvad koster en katteforsikring?

Prisen på en katteforsikring, også kaldet præmien, kommer an på flere ting. Prisen kommer blandt andet an på graden af dækning. Forsikringen kan bare være en syge- og ulykkesforsikring eller det kan være en livs- eller avlsforsikring. Der kan være stor forskel på, hvilke skader der er dækning ved og hvilke der ikke er. Dette påvirker selvfølgelig prisen.

Prisen afhænger også af, hvor høj selvrisikoen er. Hvor høj selvrisikoen er, kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Prisen kommer også an på, hvor stor forsikringssummen er. Forsikringssummen er det beløb som din kat er dækket for ved skader og sygdom. Kattens race kan også påvirke prisen for din katteforsikring.

Desuden kan prisen være afhængig af kattens alder. Hos nogle forsikringsselskaber er der rabat, hvis katten eksempelvis er under 16 uger gammel. Hos nogle selskaber skal du betale mere for en ældre kat. Her kan der eksempelvis være tale om et seniortillæg, hvis katten er fyldt 6 år.

Nedenstående er nogle af de faktorer. som kan påvirke prisen på en katteforsikring:

 • Forsikringstype
 • Dækningsbeløb (forsikringssum)
 • Selvrisiko
 • Kattens race
 • Kattens alder

 Det er selvfølgelig en god idé, at tage alle faktorer op til overvejelse. Ved at sammenligne betingelserne i forhold til pris og dækning hos flere forsikringsselskaber, så er du sikker på at få den bedste katteforsikring.

LÆS OGSÅ: Dyreforsikring pris