Hesteforsikring

Indhent 3 tilbud på din hesteforsikring - det er både nemt og billigt
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Lignende sider

Hvis du har købt en hest, så kan det være en god idé at tegne en hesteforsikring til den. Du kan indhente 3 tilbud på en god dyreforsikring til din hest her på Mikonomi.dk, hvis du bare udfylder nedenstående formular. Kort tid herefter modtager du 3 gratis og uforpligtende forsikringstilbud. Dette gør det nemt for dig, at sammenligne de 3 tilbud inden du tegner en hesteforsikring.

Indhent 3 tilbud på din hesteforsikring - det er både nemt og billigt Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvorfor tegne en forsikring til din hest?

En hesteforsikring er en god måde at forsikre din hest i tilfælde af sygdom eller ulykke. Når du har tegnet en forsikring til din hest, så behøver du nemlig ikke bekymre dig så meget, da eventuelle udgifter til dyrlæge som oftest vil være dækket af hesteforsikringen.

Der er selvfølgelig flere fordele end ovennævnte ved at tegne en hesteforsikring, men hvilke kommer dog meget an på typen af dækning og eventuelle tilvalg til din forsikring.

Hvad dækker en hesteforsikring?

I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, når man ejer en hest. Ansvarsforsikringen dækker dit juridiske erstatningsansvar, hvis din hest forårsager skade på andre personer, deres dyr eller ejendele.

Udover den lovpligtige ansvarsforsikring, så kan du selv bestemme, hvilke andre typer af forsikringer du vil tegne til din hest.

Den mest almindelige type af hesteforsikring er egentlig en sygedækning, som dækker i tilfælde af sygdom og ulykke. Sygedækningen dækker undersøgelse samt behandling hos dyrlægen, hvis din hest bliver syg eller bliver skadet i en ulykke. Nogle forsikringsselskaber ophæver sygedækningen for din hest, når den fylder 16 år.

LÆS OGSÅ: Udvidet dyreforsikring

 

Sådan udvider du din hesteforsikring

De fleste forsikringsselskaber tilbyder, at du kan udvide din standard hesteforsikring med forskellige tilvalg for dækning. Du kan altså tilpasse din hesteforsikring ved, at tilvælge ekstra dækning, så den kommer til at passe endnu bedre til dit behov.

Nogle af de tilvalgsdækninger, som forsikringsselskaberne tilbyder, er følgende:

 • Livsdækning
 • Uanvendelighedsdækning
 • Avlsdækning
 • Foster- og føldæknin 

Livsdækningen er god at have, hvis din hest dør eller skal aflives på grund af sygdom i henhold til dyreværnsloven. Forsikringsselskaberne kræver som regel, at hesten er under 16 år, førend at der kan tegnes en livsdækning for den.

Uanvendelighedsdækningen træder til, hvis hesten bliver uegnet til ridning på grund af sygdom eller ulykke. Hvis din hest er en trav- eller galophest, så kan der desværre ikke tegnes en uanvendelighedsdækning til den.

Hos nogle forsikringsselskaber kan der tegnes en avlsdækning under forudsætning af, at du har en hingst, som er kåret. Forsikringen vil her dække i tilfælde, hvor hingsten på grund af skade eller ulykke ikke længere kan bruges til avl.

Visse selskaber tilbyder desuden en foster- og føldækning. For at kunne tegne en foster- og føldækning skal hoppen være i fol, som regel kan forsikringen dog tidligst tegnes på 90. dagen. Foster- og føldækningen tegnes som tillæg til hoppens livsforsikring. Forsikringen dækker, hvis hoppen føder et dødfødt føl, hvis føllet dør kort tid efter fødslen eller skal aflives. Forsikringen dækker i visse tilfælde også, hvis føllet forsvinder kort tid efter fødslen.

Hvad koster en hesteforsikring?

Der er flere faktorer, der påvirker prisen du skal betale for at tegne en hesteforsikring. Prisen på en hesteforsikring afhænger blandt andet af disse faktorer.

 • Graden af dækning
 • Selvrisiko
 • Forsikringssum
 • Hestens race
 • Hestens alder
 • Forsikringsselskab

Graden af dækning påvirker prisen på hesteforsikringen. Graden af dækning kommer an på, hvorvidt du har tegnet en standard forsikring eller har udvidet forsikringen. Jo mere omfattende dækningen er, jo dyrere vil forsikringen som oftest være.

Selvrisikoen påvirker også prisen på din hesteforsikring. Nogle gange kan selvrisikoen være høj, men så er selve forsikringspræmien som regel billigere. Du skal være opmærksom på, at der kan være stor forskel på, hvor meget du selv skal betale, hvis din hest bliver syg eller skadet.

Forsikringssummen, altså det beløb som din hest er forsikret for, påvirker også den samlede pris på hesteforsikringen.

Hestens race og alder kan også påvirke prisen på en hesteforsikring.

Desuden kan prisen på en hesteforsikring variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Du kan dog ofte opnå store besparelser, hvis du vælger at samle alle dine forsikringer hos samme forsikringsselskab

Det er en god idé at indhente flere forsikringstilbud, så du kan sammenligne betingelser i forhold til dækning, begrænsninger og undtagelser samt pris. Ved at sammenligne flere tilbud, kan du lettere finde frem til en god hesteforsikring.

Du kan læse mere om hesteforsikringer herunder: 

Hesteforsikring priser Billig hesteforsikring
Udvidet hesteforsikring Hesteforsikring med sygeforsikring
Ansvarsforsikring til hest Ulykkesforsikring til hest
Uanvendelighedsforsikring til hest