Kaskoforsikring

Indhent et uforpligtende tilbud på din kaskoforsikring - det er både nemt og gratis
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Få foretaget dit årlige forsikringstjek
3.
Vælg tilbud, hvis du finder det interessant
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Opdateret:

Find en billig kaskoforsikring med Mikonomi.dk

Med en kaskoforsikring er du dækket, hvis du skulle være involveret i et uheld, hvor der er gjort skade på din bil. Tegner du en kaskoforsikring, sørger du for, at de fleste udgifter til reparation af din bil dækkes. I modsætning til en ansvarsforsikring, er en kaskoforsikring ikke lovpligtig.

Når du skal vælge bilforsikring, findes der en del valgmuligheder. Den mest populære kombination er dog ansvar + kasko. På den måde er både dine medtrafikanter og din egen bil dækket, hvis der skulle ske uheld.

På Mikonomi.dk kan du udover at sammenligne priser på lån også sammenligne priser på bilforsikringer. Når du sammenligner priserne, sikrer du dig, at du vælger den rette kaskoforsikring. Bemærk dog, at en kaskoforsikring til unge ofte er væsentligt dyrere end en kaskoforsikring til erfarne bilister. Årsagen er, at du som ung bilist udgør en større risiko for forsikringsselskabet.

Læs mere om kaskoforsikring her på siden:

Find nemt og hurtigt den bedste kaskoforsikring til dig og din bil. Klik på knappen herunder, og få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din nye kaskoforsikring. Du får et overskueligt overblik over priserne og vælger selv den mest optimale løsning.

Hvorfor vælge en kaskoforsikring?

Uanset hvor gammel du er, og hvor erfaren du er som bilist, eksisterer der altid en risiko for, at der kan ske noget uventet i trafikken. Den lovpligtige ansvarsforsikring hjælper dig langt hen ad vejen, da den dækker skader forvoldt på andre, deres bil og deres ejendele. Men hvad med din bil? Og hvad med dig?

For at sikre dig selv mod store, uventede værkstedsregninger efter en ulykke, bør du tegne en kaskoforsikring. Det er kaskoforsikringen, der går ind og dækker de fleste af de skader, du forvolder på din egen bil. Kaskoforsikringen er den mest populære bilforsikring ved siden af den lovpligtige ansvarsforsikring.

Hvad dækker en kaskoforsikring?

En kaskoforsikring dækker størstedelen af uforudsete skader på din egen bil. Din selvrisiko afgør, hvor meget af beløbet du selv kommer til at dække, og hvor stor en del af regningen dit forsikringsselskab påtager sig. Du kan selv bestemme størrelsen af din selvrisiko, men prisen på din kaskoforsikring reguleres herefter.

Egne personskader er som udgangspunkt ikke dækket af din kaskoforsikring, men det er muligt at få dækket disse skader ved at tilkøbe førerdækning. En retshjælpsforsikring er til gengæld næsten altid inkluderet, og den giver dig dækning af omkostninger ved private retssager i forbindelse med en ulykke.

Kaskoforsikringen dækker ikke intentionelle skader, eksempelvis kørsel uden kørekort og spirituskørsel, men dækker stort set alle uforsætlige skader. Med andre ord dækker kaskoforsikringen de skader, du ikke kan forudse. Det er både skader forårsaget i trafikuheld, brand, tyverier og lignende.

Hvad dækker delkasko til bil?

En delkaskoforsikring fungerer også som et tilvalg til din ansvarsforsikring og er et alternativ, hvis du ikke finder den fulde kaskoforsikring nødvendig. Det kan eksempelvis være, at du har en ældre bil af lav værdi, som du ikke vil ofre særlig mange penge på.

Forskellen på kasko og delkasko afspejles i prisen såvel som i dækningen. En delkasko dækker kun skader på din bil, som opstår, mens du ikke kører i den. Dette kan eksempelvis være brand, tyveri og lynnedslag. Denne billigere forsikringsløsning er baseret på din selvrisiko på samme måde som den almindelige kaskoforsikring.

Husk, når du tegner en kaskoforsikring

Hvad koster en kaskoforsikring?

Prisen på en billig kaskoforsikring beregnes med udgangspunkt i bilens primære bruger. Hvorvidt du kan få en kaskoforsikring, der er billig, afhænger af en række risikoparametre, som forsikringsselskaberne beder dig oplyse.

Din selvrisiko
Den første faktor, der virkelig kan påvirke prisen på din kaskoforsikring, er størrelsen på din selvrisiko. Selvrisikoen er en betegnelse for den del af skadesudbedringen, som du selv er med til at betale, når der anmeldes en skade. Som udgangspunkt sætter du selv størrelsen på din ønskede selvrisiko, men valget heraf har direkte betydning for prisen. En lav selvrisiko giver en dyrere forsikring og omvendt.

Alder og anciennitet
Næstvigtigst, når prisen skal bestemmes, er din erfaring som bilist. Forsikringsselskaberne vægter din alder, hvor mange år du har kørt, og hvor mange skader du tidligere har lavet, når de skal bestemme prisen på din kaskoforsikring. Anciennitet er et udtryk for dette, og efter en årrække kan du blive anset som elitebilist. En status som elitebilist kan du typisk opnå efter 3-8 år uden skader, men de fleste forsikringsselskaber kræver, at du er over 25 år. Derfor kan det være svært for unge under 25 at få en billig kaskoforsikring.

Dit køretøj
Slutteligt beder forsikringsselskaberne dig om informationer vedrørende, hvor meget du kører årligt, og hvilken bil du kører i. Kører du i en stor dyr bil, der er dyr at reparere, er din kaskoforsikring typisk dyrere, end hvis du kører i en lille billig bil. Således kan du også basere dit bilvalg på, hvor meget du er villig til at bruge på en kaskoforsikring.

Du kan herunder se et eksempel på, hvad en ansvars- og kaskoforsikring kan koste til en bilist på hhv. 20 og 50 år. Priserne tager udgangspunkt i en 5-dørs Skoda Citigo årgang 2015. Begge bilist har ingen tidligere skader.

Priseksempel: Ansvars- og kaskoforsikring
ForsikringstypeBilist, 20 årBilist, 50 år
Ansvarsforsikring3.884 kr.1.646 kr.
Ansvars- og kaskoforsikring6.007 kr.2.201 kr.

Sådan finder du en billig kaskoforsikring

Selvom kaskoforsikringen ikke er lovpligtig som ansvarsforsikringen, er det alligevel langt de fleste forsikringsselskaber, der udbyder den. Det betyder, at der naturligvis er kamp om kunderne, og det gør det nemmere for dig som bilejer at få en billig kaskoforsikring.

Det kan hurtigt virke uoverskueligt at finde en kaskoforsikring, der er billig, og som samtidig skal dække dine unikke behov. Du kan med fordel benytte dig af sammenligningstjenester, da du får en mere overskuelig oversigt over, hvad selvrisikoen som udgangspunkt ligger på, hvad der er inkluderet, samt hvad den årlige præmie er.

Når du har udset dig en håndfuld kaskoforsikringer, der lyder fordelagtige, kan du kontakte forsikringsselskaberne og bede om en endnu bedre pris. Typisk kan du forhandle dig frem til en billig bilforsikring, hvis bare du tør spørge efter en rabat. Det skader heller ikke at være ærlig og informere forsikringsselskabet om, at du også er i dialog med andre forsikringsselskaber.

Desuden kan du følge disse 3 råd for at opnå en billigere kaskoforsikring:

1. Køb en lille bil, og spar på din kaskoforsikring
En lille bil (en med under 75 HK) er typisk billigere at forsikre. Du bør derfor overveje, hvilken type bil du køber, hvis du er på udkig efter en billig kaskoforsikring. Er du på udkig efter den rette bil, kan et billån hjælpe dig med finansieringen.

2. Vælg en høj selvrisiko
En høj selvrisiko betyder, i langt de fleste tilfælde, en lav årlig præmie på din kaskoforsikring. I praksis betyder det, at du får en billig kaskoforsikring, men at det koster dig mere, hvis der skulle opstå skader. Vurderer du, at risikoen for skader er lav, kan det betale sig at have den høje selvrisiko, da denne kun skal betales såfremt en skade skal udbedres.

3. Opnå samlerabat
Det kan altid betale sig at undersøge, om forsikringsselskabet kan give en samlerabat. De fleste forsikringsselskaber tilbyder dig rabat, hvis du samler alle dine forsikringer hos dem. Nogle tilbyder desuden ekstra anciennitet, eller andre fordele når du samler forsikringerne.

3 tilkøb, du bør overveje til din kaskoforsikring

Kaskoforsikringen er i sig selv en valgfri bilforsikring, du kan vælge at tegne. Her er nogle muligheder for tilkøb til din kaskoforsikring, der er værd at overveje:

Førerdækning
For at være sikret dækning af personskader forvoldt på dig som fører af bilen, er det værd at undersøge muligheden for at tilkøbe en førerdækning. Førerdækningen dækker blandt andet tandskader, varige mén og tab af erhvervsevne.

Friskadedækning
Er du nervøs for en række specifikke skader, er det muligt at sikre dig mod dem ved at tegne en friskadedækning. På denne måde risikerer du ikke at stige i pristrin hos forsikringsselskabet, når du anmelder en bestemt type af skader. Ofte er der tale om uforsætlige skader som brand, lynnedslag eller røveri.

Glasdækning
Hvis du er bange for at ødelægge bilens ruder, kan du med fordel tilkøbe glasdækning. Som ordet antyder, får du med glasdækning dækket de skader, der skulle forekomme på bilruderne. Alle omkostninger bliver dækket, såfremt skaderne kan udbedres uden at ruden skal skiftes. Skal ruden udskiftes, træder din selvrisiko i kraft.

Kaskoforsikring - kan den egentlig betale sig?

Prisen på en kaskoforsikring kan let gå hen og blive en smule uoverskuelig, især hvis du er under 25 år eller mangler kørselserfaring. Der er naturligvis en række ting, du kan gøre for at sænke prisen på din kaskoforsikring en smule. Det kan i nogle tilfælde være værd at overveje helt at droppe kaskoforsikringen.

Husk på, at:

Hvis du køber dig en ældre eller brugt model i stedet for en spritny Mercedes, bør du vurdere, om værdien af din bil kan udligne udgiften til en eventuel kaskoforsikring. I mange af disse tilfælde ender du nemlig med at betale det samme om året for din kaskoforsikring, som bilen er værd.


Køber du til gengæld en stor og dyr bil, er kaskoforsikringen i langt de fleste tilfælde en god investering. Det er svært at vide, hvornår uheldet er ude, og hvis din bil skades, kan det komme til at koste dig dyrt, hvis ikke du har valgt at tegne en kaskoforsikring. Forsikringen fungerer som en slags sideløbende opsparing til udbedring af skader på dit køretøj.

FAQ - Oftest stillede spørgsmål om kaskoforsikring

Hvad inkluderer en billig kaskoforsikring?
Der er stor forskel på, hvad en kaskoforsikring inkluderer, uanset om den er billig eller ej. En kaskoforsikring inkluderer næsten altid en ansvarsforsikring, men kan også indeholde andre tillægsforsikringer. Nogle kaskoforsikringer inkluderer vejhjælp, retshjælpsforsikringer eller førerdækning. Læs altid det med småt for at sikre dig, at du får dækket dit forsikringsbehov.

Kan det altid betale sig at tegne en kaskoforsikring?
En kaskoforsikring kan betale sig for de fleste, fordi den kan spare dig for rigtig mange penge, hvis du skulle være så uheldig at lave en skade på din bil. Der er dog enkelte tilfælde, hvor du kan overveje at spare kaskoforsikringen væk og nøjes med en billig ansvarsforsikring.

Kan jeg få en kaskoforsikring, hvis jeg laver mange skader?
Hvis du ved med dig selv, at der er stor risiko for, at du laver skader på bilen, bør du gøre dig en række overvejelser omkring din kaskoforsikring. Først og fremmest bør du overveje en kaskoforsikring med en høj årlig præmie og en lav selvrisiko, da det kan blive billigere for dig i længden. Desuden bør du undersøge om forsikringsselskabet sætter din præmie op, når du laver skader på din bil.


Ønsker du at finde den billigste og mest optimale kasko-løsning, så kan du bestille et tilbud ved at klikke herunder. Det tager under ét minut og er gratis og uforpligtende. 

Relaterede blogindlæg
Privatleasing af bil - Hvad er det?
Kør i din drømmebil med sæsonleasing
10 ting du altid bør have i bilen
De 7 bedste apps til bilejeren