Campingvognforsikring

Her kan du indhente tilbud på forsikring af din campingvogn - Det er både gratis og uforpligtende
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Få foretaget dit årlige forsikringstjek
3.
Vælg tilbud, hvis du finder det interessant
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Opdateret:

Hvis du lige har købt en ny campingvogn, så er det en god idé at tegne en forsikring til den inden du triller ud på eventyr. Her på Mikonomi.dk, kan du hurtigt og nemt indhente 3 tilbud på en campingvognforsikring. Hvis du udfylder formularen, vil du kort tid efter modtage 3 forsikringstilbud.

Her har du mulighed for at indhente tilbud på forsikring af din campingvogn - Det er både gratis og uforpligtende Bestil tilbud
- tager under et minut

Det er rigtig hyggeligt, at køre afsted med hele familien og en campingvogn bagpå bilen. Turen kan enten være planlagt ned til mindste detalje, eller I kan tage det hele lidt som det kommer. Ser I en hyggelig campingplads, så kan I bare køre ind og stille campingvognen.

Selvom det er hyggeligt, at køre afsted med en campingvogn, så skal man stadig tage sig nogle forholdsregler. Det er selvfølgelig ikke lige det, som man helst vil tænke på, men der kan jo ske ulykker og skader undervejs.

Men behøver jeg egentlig en campingvognforsikring?

Det er ikke lovpligtigt, at tegne en campingvognforsikring. Det er dog alligevel en god idé, at lade din campingvogn forsikre. Skader med efterfølgende reparationer, kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Du behøver ikke, at tegne en ansvarsforsikring for campingvognen. Når du har en campingvogn, så har du højst sandsynligt også en bil. Bilens ansvarsforsikring dækker, hvis du forårsager skader på andre personer eller deres ejendele. Så skal du ikke bekymre dig om et eventuelt erstatningsansvar.

Kaskoforsikringen er heller ikke lovpligtig, men den kan dog være god at have. Hvis du har lånt penge for at finansiere købet af campingvognen, så kan långiveren godt finde på at stille krav om, at du tegner en kaskoforsikring.

LÆS OGSÅ: Bedste bilforsikring

Hvad dækker en campingvognforsikring?

Forsikringen dækker selve campingvognen, samt fortelte og andet tilbehør, der hører med til campingvognen. Det kan være tilbehør som køkkengrej og møbler. Kaskoforsikringen dækker, hvis der sker skader på campingvognen. Den gælder ved el- og vandskader. Den gælder også ved hærværk og brand. Der er desuden også dækning, hvis campingvognen bliver stjålet.

Som regel er der ikke dækning, hvis penge og smykker bliver stjålet fra campingvognen. Desuden er der kun begrænset dækning, hvis der bliver stjålet andre værdifulde genstande fra campingvognen. Har du værdier med, så sørg for at gemme dem godt væk.

Som udgangspunkt dækker forsikringen kun, hvis døre eller vinduer er brudt op. Samtidig må tingene ikke have været synlige udefra. Det er altså en god idé, at lade værdigenstande blive derhjemme.

Kaskoforsikringen kan også hjælpe dig, hvis du har brug for retshjælp. Her giver forsikringen dig mulighed for, at få dækket nogle af udgifterne til en advokat.

Generelt dækker kaskoforsikringen følgende:

 • Færdelsuheld
 • El-skader
 • Vandskader
 • Hærværk
 • Brand
 • Tyveri
 • Retshjælp

campingvognforsikring

Tilvalg til campingvognforsikring

De fleste mennesker har en indboforsikring til deres bolig, men du kan faktisk også tegne en indboforsikring til din campingvogn. Du kan som regel tilvælge indboforsikringen til din kaskoforsikring.

Indboforsikringen dækker følgende skader:

 • Vand
 • Hærværk
 • Tyveri
 • Brand

Hvis du camperer uden for normal campingsæson, så kan du vælge dækning for vintermånederne. Med en udvidet forsikring er du således sikker på, at være dækket hele året rundt. Der kan jo sagtens ske skader, selvom din campingvogn holder stille i garagen eller er til opbevaring.

Det er desuden vigtigt, at du er opmærksom på, at nogle forsikringsselskaber ændrer graden af dækning uden for campingsæsonen. Derfor skal du spørge dit forsikringsselskab, hvordan de dækker, så du ikke får en ubehagelig overraskelse.

LÆS OGSÅ: Bilforsikringstyper

Hvad koster en campingvognforsikring?

Prisen for en campingvogn forsikring afhænger blandt andet af, hvilken grad af dækning du får med forsikringen. Har du udvidet din forsikring med flere tilvalgsdækninger, eller til at gælde helårligt, så bliver forsikringen dyrere. Hvis du samler dine forsikringer hos et forsikringsselskab, vil du få en bedre pris.

Du skal sørge for, at læse betingelserne grundigt igennem, så du ved hvilken dækning du får. Du skal også være opmærksom på, hvilke undtagelser eller begrænsninger, der er ved forsikringen. Desuden skal du vide, hvor høj forsikringspræmien er, samt hvor høj selvrisikoen er. Hos nogle forsikringsselskaber kan du helt slippe for, at betale selvrisiko på kaskoforsikringen.

Desuden varierer prisen på en campingvognforsikring fra selskab til selskab. Det er derfor en god idé, at indhente flere tilbud, så du kan sammenligne dem. Du kan nemt indhente tilbud på campingvognforsikring ved, at udfylde formularen øverst på siden her.

LÆS OGSÅ: Billig bilforsikring