Veteranforsikring

Her kan du indhente tilbud på bilforsikringen af din veteranbil - Det er både gratis og uforpligtende
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Info om veteranforsikring

Din bil kan klassificeres som en veteranbil, når den er over 35 år gammel. Typisk bruges denne type biler kun ved helt særlige lejligheder som arrangementer, udstillinger og søndagskøreturer, når vi er så heldige at solen titter frem. En sådan bevaringsværdig skønhed bliver der kælet for, og den bliver sikkert passet og plejet på bedste vis.

Her kan du indhente tilbud på bilforsikringen af din veteranbil - Det er både gratis og uforpligtende Bestil tilbud
- tager under et minut

 

En af måderne du kan beskytte din veteranbil på er ved at tegne en god forsikring hos et selskab, der ved, hvad det vil sige at kræse for sit køretøj, og som giver dig, den dækning du har brug for. En veteranforsikring dækker, som du måske allerede har gættet, din veteranbil mod eventuelle skader.

Din veteranbil skal, som alle andre biler, minimum være omfattet af en ansvarsforsikring, men du kan også vælge at kombinere med en kaskoforsikring for øget dækning. Vi vil her gennemgå, hvad du skal kigge efter, og hos hvilke selskaber du kan forsikre din veteranbil.

LÆS OGSÅ: Bilforsikring

 

Regler for at tegne en veteranforsikring

De fleste af de forsikringsselskaber, der tilbyder veteranforsikringer, har ret strenge krav til, at din bil overholder kravene for veteranbiler. Ikke nok med at den skal være over 35 år gammel, skal dit køretøj oftest fremgå i original stand.

At den skal fremgå i original stand vil sige, at du ikke må have foretaget nogle ændringer på din bil. Såfremt der er dele på din bil, der ikke virker længere, er det eksempelvis vigtigt, at du får erstattet de ødelagte dele med 100 % originale dele, selvom det kan være svært at finde. Inden du kan tegne din veteranforsikring, skal du desuden indsende billeder af både bil og motorrum til forsikringsselskabet.

Din veteranbil må kun bruges til hobbykørsel, hvilket betyder, at du ikke kan bruge dit veterankøretøj til det, forsikringsselskaberne kalder 'brugskørsel'. Brugskørsel dækker over kørsel, der udføres for at opfylde et almindeligt transportbehov og kan eksempelvis være kørsel til og fra arbejde. Registreringsnummeret på din brugsbil skal endvidere oplyses, når du tegner din veteranforsikring.

Udover ovenstående er der en række betingelser for veteranforsikringerne:

 • Du skal være medlem af en veterankøretøjs-/mærkeklub
 • Du skal opbevare bilen i en lukket og aflåst garage/bygning
 • Bilen skal være forsynet med en brand- eller pulverslukker
 • Du må kun benytte bilen 15. marts til 15. november

veteranforsikring

Hvor kan jeg tegne forsikring til veteranbil?

Det er langt fra alle forsikringsselskaber i Danmark, der udbyder en veteranforsikring, men der er dog en lille håndfuld at vælge imellem. Fordi veteranforsikring fortsat er lidt af en nichebranche, får du ofte en mere personlig betjening, end hvad gælder forsikringen af dit brugskøretøj, altså din daglige bil. Ønsker du at bruge din veteranbil til brugskørsel, eller året rundt, kan du i stedet tegne en almindelig bilforsikring.

Selskaber med veteranforsikringer:

  1. Alm. Brand (Nordisk Veteran)
   Siges at være særligt målrettet entusiaster, der "ejer originalt og bevaringsværdigt køretøj". Fordelene inkluderer direkte kontakt med specialister i veteranbiler, 0 kr. i selvrisiko på ansvarsforsikringen, du får gratis vejhjælp, og din pris stiger ikke efter en skade.
  2. Thisted Forsikring (Veteranforsikring Danmark)
   Siges at have indgående kendskab til veterankøretøjer og en langvarig erfaring i at forsikre dit køretøj bedst muligt. Her er tale om et forsikringsselskab med telefonisk kontakt, og en individuel vurdering af forsikringspræmie.
  3. Runa Forsikring
   Står angiveligt for Danmarks billigste veteranforsikring og tilbyder forskellige forsikringskombinationer for at give dig mest fleksibilitet i forhold til, hvordan du bruger din veteranbil. Med i forsikringen er inkluderet vejhjælp og et Falck veteranabonnement.
  4. GF Forsikring (GF Veteran)
   Hos GF er veteranforsikringen med overskudsdeling, og køretøjer op til en værdi af 500.000 kr. forsikres. I samarbejde med Dansk Autohjælp tilbydes et abonnement på helt specielle betingelser.

LÆS OGSÅKlassisk bilforsikring 

Prisen på en veteranforsikring

Som med alle andre biltyper er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, men du kan vælge at forsikre dig yderligere ved at tegne en kaskoforsikring. Ansvarsforsikringen dækker de skader, du eventuelt udfører på andre, mens kaskoforsikringen dækker skaderne på din egen bil. Tegner du en kaskoforsikring er din veteranbil typisk også dækket i stilstandsperioden fra 16. november til 14. marts.

Såfremt du opfylder de mange betingelser, der stilles bilister, der ønsker at tegne en veteranforsikring, kan du få et tilbud fra forsikringsselskabet. Typisk fastsættes forsikringssummen efter køretøjets dagsværdi, og selvrisikoen er oftest et fast beløb sat af forsikringsselskabet.

Ansvarsforsikringen er generelt ikke særlig dyr, men fordi kaskoforsikringen er fastsat ud fra din bils værdi, kan denne gå hen og blive en del højere, end hvis du kun har valgt at tegne en ansvarsforsikring. Hos de fleste forsikringsselskaber koster en ansvarsforsikring, uanset bilens værdi, omkring 217 kr. mens kaskoforsikringen, inklusiv ansvarsforsikring, ligger et sted mellem 500 kr. og 5000 kr. Udover prisen på din veteranforsikring opkræves der de lovmæssige afgifter og bidrag.

Oftest stillede spørgsmål om veteranforsikringer

Hvornår er min bil klassificeret som en veteranbil?

Når den er over 35 år gammel er din bil klassificeret som en veteranbil. Det betyder at din bil, pr 2015, skal være fra 1980 eller tidligere.

Hvordan skal jeg bevise, at jeg kun kører fra marts til november?

Visse forsikringsselskaber forbeholder sig ret til at installere en GPS i bilen, og nødvendigheden herfor vurderes individuelt.

Bliver min veteranforsikring billigere, jo længere jeg har den?

Nej, du har ikke mulighed for at optjene anciennitet ved at køre en veteranbil med veteranforsikring, som du ellers har med traditionelle bilforsikringer.

 

Hvordan sparer jeg penge på min veteranforsikring?

Der er oftest penge at spare, hvis du kan samle dine private forsikringer samme sted.

 

Relaterede blogindlæg