Online bilforsikring

Her kan du indhente tilbud på din bilforsikring online - Det er både gratis og uforpligtende
Bestil tilbud
- tager under et minut
Så nemt er det:
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Sådan får du en online bilforsikring

Du kan nemt og hurtigt finde den bedste online bilforsikring, der passer til dig og din bil. Indtast dine behov én gang og få 3 gode tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Mikonomi giver dig det overskuelige overblik og en uforpligtende start helt gratis.

Her kan du indhente tilbud på din bilforsikring online - Det er både gratis og uforpligtende Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvad er en online bilforsikring?

Der findes generelt to typer af online bilforsikringer. Begge er kendetegnet ved, at være en bilforsikring du kan finde på internettet via din computer, tablet eller smartphone. Det er derfor en meget nem og overskuelig måde at finde bilforsikring på, og du kan spare både tid og penge på at benytte dig af de online bilforsikringer.

De to typer er henholdsvis en fuldstændig online bilforsikring og en delvist online bilforsikring. Ved den fuldstændig online bilforsikring foregår al kontakten over forsikringsselskabets egen hjemmeside. Du betaler således direkte på siden, når du har besluttet dig for hvilken dækning du ønsker.

Den delvist online bilforsikring er en del mere udbredt i Danmark, og formidles af en række sammenligningssider. Typisk har du enten mulighed for at vælge den billigste bilforsikring fra en prisliste, der er beregnet ud fra dine oplysninger, eller også modtager du en række tilbud fra udvalgte forsikringsselskaber, baseret på dine indtastninger.

LÆS OGSÅ: Billig Bilforsikring

 

Fordele og ulemper ved at tegne bilforsikringen online

Her har vi opstillet nogle af de fordele og ulemper, der er forbundet med at tegne en online bilforsikring, og som er elementer du bør overveje inden du træffer en beslutning om, hvorvidt du bør tegne din bilforsikring online eller ej.

online bilforsikring

 

Derfor bør du tegne din bilforsikring online

At du kan sidde derhjemme i ro og mag, mens du undersøger markedets mange muligheder, er både nemt og behageligt, når du skal finde den billigste og bedste bilforsikring. Du sparer desuden en masse tid, ved ikke at skulle snakke med hver enkelt forsikringsselskab.

Forsikringsselskaberne sætter lige så stor pris på mulighederne ved online bilforsikringer. Du får typisk tilbudt en form for rabat, hvis du tegner din bilforsikring online på forsikringsselskabet hjemmeside, i stedet for at møde op i den lokale filial.

Hvor meget denne rabat lyder på svinger naturligvis en smule, men ligger typisk på enten et fast beløb omkring 500-600 kr. eller en procentvis online rabat på ca. 10-15%. Nogle forsikringsselskaber tilbyder dig i stedet et gavekort på et bestemt beløb, i stedet for en decideret rabat.

 

Hvordan tegner jeg en online forsikring?

Der er en smule variation i forløbet, alt efter hvilken form for online bilforsikring du ønsker at tegne, men langt hen ad vejen er proceduren næsten den samme.

 1. Vælg hjemmeside/forsikringsselskab
  Du går enten ind på forsikringsselskabets egen hjemmeside, eller på en sammenligningsside. Der findes mange forsikringsselskaber, og mange sammenligningssider, så du kan med fordel prøve dig lidt frem, og eventuelt sammenligne det de har at tilbyde.
 2. Indtast personlige oplysninger
  Når først du er inde på siden, bliver du bedt om at indtaste informationer om dig selv, som alder, hvor længe du har kørt bil, hvor mange skader du tidligere har haft og lignende. Typisk bliver du også bedt om at udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan blive kontaktet af enten forsikringsselskabet eller for at få dine tilbud.
 3. Indtast oplysninger om bilen
  Desuden skal du informere om dit køretøj i detaljer. På de fleste sider kan du indtaste bilens nummerplade så data om bilen bliver hentet automatisk, eller du kan indtaste bilmærke, model og lignende selv.
 4. Vælg dækning
  Når først siden har en idé om hvem du er, skal du til at vælge, hvilken dækning du ønsker. Her kan du typisk vælge mellem kun at tegne den lovpligtige ansvarsforsikring, eller f.eks. en kaskoforsikring. Der findes desuden en række tillægsforsikringer, som du også kan tilføje.
 5. Køb din online bilforsikring/modtag tilbud
  Hvis det er muligt at købe forsikringen direkte via hjemmesiden, kræver det typisk, at du bekræfter betalingen med dit NemID. Derefter benytter du dit betalingskort eller en anden betalingsservice til at afslutte transaktionen med. Er det derimod en sammenligningsside der er tale om, bliver du enten guidet videre ved at klikke på den ønskede pris, eller du bekræfter dine kontaktoplysninger for at blive kontaktet af forsikringsselskaberne direkte.

 

 online bilforsikring

 

Hvad koster en online bilforsikring?

En online bilforsikring koster typisk næsten det samme, som hvis du snakkede med forsikringsselskaberne enkeltvis. Der kan dog være penge at spare i form af online rabatter og tilbud om samlerrabat, hvis du samler alle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab.

Prisen på din bilforsikring afhænger typisk af:

 • Dine evner som bilist
  Ancienniteten er en kombination af, hvor mange år du har købt bil, og hvor mange skader du tidligere har haft. Har du kørt i 3-8 år uden skader, bliver du i de fleste tilfælde anset som elitebilist. Dette er dog forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.
 • Hvilken bil du ønsker at forsikre
  Hvilken type bil der skal forsikres har stor indvirkning på den pris, du kan få tilbudt på din bilforsikring, uanset om det er online eller ved direkte kontakt til forsikringsselskabet. Her bliver der kigget på, hvor stor og dyr en bil du ønsker at forsikre samt antallet af hestekræfter. Har bilen under 75 HK er den typisk billigere at forsikre, da den i så fald ikke udgør en lige så stor risiko for forsikringsselskabet.
 • Hvor stor selvrisikoen er
  Selvrisikoen har stor betydning for din pris, og hvis du ønsker en bilforsikring med en billig præmie, er selvrisikoen ofte høj. Omvendt vil du med en lav selvrisiko ofte betale mere i årlig præmie. Når du tegner en online bilforsikring, kan du typisk selv vælge størrelsen på din selvrisiko og dermed være med til at bestemme prisen på din bilforsikring.

LÆS OGSÅ: Bilforsikring pris

 

Relaterede blogindlæg