Ansvarsforsikring

Indhent et uforpligtende tilbud på din ansvarsforsikring - Det er både nemt og gratis
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Sådan finder du en billig ansvarsforsikring med Mikonomi.dk

Her på Mikonomi kan du nemt og hurtigt indhente 3 gode tilbud på forskellige ansvarsforsikringer. Indtast dine behov én gang og find den mest optimale løsning for dig og din bil.

Hvorfor skal jeg have en ansvarsforsikring?

Færdselsloven bestemmer, at alle bilejere skal tegne en ansvarsforsikring, inden de fletter ind i den danske trafik. Dette er vedtaget, for at sikre skadetager altid kan få den erstatning personen er berettiget til ved et færdselsuheld. Med en gyldig ansvarsforsikring er man nemlig sikker på, at skadevolder har tilstrækkelige ressourcer i ryggen, til at opfylde de krav der måtte komme som følger af en ulykke.

Som bilejer udgør du altid, uanset kørselshistorik og erfaring, en risiko for andre i trafikken såvel som for dig selv. Ligemeget om du er elitebilist eller ej, så er der altid chance for at uforventede situationer opstår. Af alle dine forsikringer er det ansvarsforsikringen, som beskytter dig når du lukker bildøren. Med den undgår både dig og dine medtrafikanter at skulle bruge opsparingen til familiens sommerferie eller optage en kedelig ny gæld.

Hvad dækker ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikringen dækker udgifter til udbedring af skader, som du forvolder andre i et eventuelt uheld. Den dækker med andre ord personskader på passagerer i alle biler, også dine egne medpassagerer, og reparationen af de biler du måtte forvolde skader på.

Ansvarsforsikringen dækker kun dit erstatningsansvar over for andre involverede, og ikke de udgifter du måtte have i forbindelse med dig selv og din bil. Desuden er du ikke dækket ved tyveri, brand og andre uforsætlige skader samt de fleste glasskader. Ønsker du en større dækning bør du overveje det mest populære tilvalg i form af en kaskoforsikring. Der findes også en række yderligere tilkøbsforslag længere nede i artiklen.

ansvarsforsikring

Hvad bestemmer prisen på din ansvarsforsikring?

Prisen på en lovpligtig ansvarsforsikring er bestemt af forskellige risikoparametre. Herunder finder du de 3 mest benyttede, som forsikringsselskaberne lader afgøre din pris.

Størrelsen på din selvrisiko
Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal dække af de samlede omkostninger for udbedring af skader. Er selvrisikoen høj bliver din ansvarsforsikring billigere, og hvis du vælger en lavere selvrisiko bliver ansvarsforsikringen dyrere. Du kan typisk selv sætte niveauet og dermed være med til at bestemme fordelingen af årlig præmie og uforudsete udgifter ved skader. Ved nogle ansvarsforsikringer er der slet ingen selvrisiko, men det kan betyde en høj årlig præmie i stedet.

Din erfaring som bilist 
Forsikringsselskaberne kigger meget på din erfaring som bilist, når de skal udregne prisen på din ansvarsforsikring, og tager udgangspunkt i din alder og anciennitet. Din anciennitet er et udtryk for, hvor mange år du har kørt bil, samt hvor mange skader du tidligere har lavet. Jo færre skader og jo længere tid du har kørt bil, jo bedre. Det er af denne grund, at det typisk er dyrere for unge at tegne forsikring.

Informationer om bilen og dit forbrug
Dit årlige kilometerforbrug, området hvor du primært bruger bilen og hvilken biltype du ejer, er alle variable som bruges til at beregne din pris på en ansvarsforsikring. Der er eksempelvis stor forskel om du driver rundt i en stor SUV i indre by, eller om du kører til din arbejdsplads i provinsen i en mindre bybil.

LÆS OGSÅ: Billig Bilforsikring

Hvad koster en ansvarsforsikring til bil?

Baseret på ovenstående risikoparametre har Mikonomi.dk udviklet en grafik, som præsenterer 4 bilejere i deres jagt på en billig ansvarsforsikring. Alle kører mellem 14.000 og 20.000 km årligt, og eksemplerne viser en forskel på knap 6.000 kr. Alle priser er vejledende og er desuden beregnet på baggrund af tilbud på ansvarsforsikringen alene.

ansvarsforsikring

Tilkøb du bør overveje til din ansvarsforsikring 

Her ser du en oversigt over de tilkøbsforsikringer vi hos Mikonomi.dk anbefaler dig at tage et kig på. De kan alle tegnes enkeltvis og de har alle til fælles, at de dækker skader på dig selv og din egen bil. Alle kan kombineres, og ved flere valg er hovedparten af forsikringsselskaber villige til at give en samlerabat.

Kaskoforsikring
Kaskoforsikringen er det mest populære supplement til den lovpligtige ansvarsforsikringen, fordi du med denne også får dækket skaderne på din egen bil. Kaskoforsikringen kan dog være dyr at tegne, og du bør derfor overveje, om værdien af din bil kan udligne udgiften ved en kaskoforsikring. Når du tegner en kaskoforsikring, er ansvarsforsikringen inkluderet, og du får typisk retshjælpsforsikring med uden merbetaling. Det varierer dog fra udbyder til udbyder, hvilke specifikke dækninger der er inkluderet, så der kan være værdi i, at undersøge hvert tilbud lidt nærmere.

Førerdækning
Da hverken ansvars- eller kaskoforsikringen typisk dækker personskader på dig som fører af bilen, kan det være en god ide at tegne en førerdækning. Denne dækker personskader som varige mén, tab af erhvervsevne og eventuelle tandskader.

Glasdækning
Glasdækningen dækker, som ordet antyder, de skader der skulle komme på ruderne i bilen. Hvis ruden skal udskiftes, betaler du en del af regningen gennem din selvrisiko. Kan skaderne udbedres uden at udskifte ruden dækkes alle omkostninger i langt de fleste tilfælde.

Friskadedækning
Friskadedækningen fritager dig for selvrisiko ved en række specifikke skader. Typisk vil det være skader som tyveri og brand. Fordelen ved at tegne en friskadedækning er, at du ikke stiger i pristrin og forværrer din forsikringsprofil, hver gang du melder en af de gældende skader til forsikringsselskabet.

ansvarsforsikring

Sådan finder du den billigste ansvarsforsikring til bil

Først og fremmest kan du samle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab og dermed opnå en bedre pris. Mange selskaber tilbyder dig endda at indkludere nogle af tilkøbsforsikringerne i prisen på din ansvarsforsikring. Er du totalkunde, helkunde eller har du en sund forsikringsprofil, står du bedre i eventuelle forhandlinger med forsikringsselskabet. Det er heller ikke et dårligt træk, at informere dem om, at du også overvejer andre tilbud.

Valget af din bil har stor betydning, og du kan med fordel vælge en mindre bil eller købe en bil brugt, hvis du vil spare nogle penge på din bilforsikring. Dit valg af bil vil som udgangspunkt kunne nedsætte både prisen på ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen.

Du kan endvidere angive det, hvis du har kørt firmabil i en årrække, da det kan skaffe dig "gratis" anciennitet hos forsikringsselskabet. Typisk kan du få overført denne anciennitet via en erklæring fra arbejdsgiveren om, hvor mange år du har kørt bilen uden skader. Dette vil også øge dine chancer for en billig ansvarsforsikring.


Brug en overskuelig sammenligningsplatform og få et overblik over de tilbud der er relevante for dig. Du kan udfylde formularen i toppen af siden og hurtigt hente 3 uforpligtende bud på din nye ansvarsforsikring.

Relaterede blogindlæg