Billig bilforsikring

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!

Bestil tilbud
- tager under et minut
Så nemt er det:
1.

Indtast oplysninger om dine personlige behov

2.

Forsikringsselskaberne kontakter dig

3.

Vælg det tilbud, der passer bedst til dig

 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Billig bilforsikring - Sammenlign priser med Mikonomi.dk

Her på Mikonomi kan du nemt og hurtigt finde en billig bilforsikring. Beregn bilforsikring ved at udfylde vores formular og indhente 3 skræddersyede tilbud. Sammenlign bilforsikring med flere tilbud og find den billigste bilforsikring pris.

Denne artikel indeholder følgende:

 1. Hvad koster en bilforsikring?
 2. Lovpligtig forsikring i Danmark
 3. Dækninger og typer
 4. Sådan beregnes bilforsikringens pris
 5. Kriterier for en billig bilforsirking
 6. Test: Bilforsikring til unge
 7. Hvem er dækket af min bilforsikring?
 8. Sammenlign bilforsikringer
 9. Opsig eller skift forsikringsselskab
 10. FAQ - Bilforsikring

 

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvad koster en bilforsikring?

Vi hører ofte spørgsmålet: Hvad koster en bilforsikring eller hvad er priserne på en bilforsikring?

Svaret er ikke entydigt. For prisen afhænger nemlig af mange individuelle faktorer.

Prisen på en ansvars- og kaskoforsikring varierer meget, og afhænger primært af din alder, bilens type, din anciennitet og din selvrisiko. Prisen er altså meget individuel, og det er derfor nødvendigt selv at beregne prisen hos de forskellige forsikringsselskaber. Nedenfor kan du se to vidt forskellige beregninger på en forsikringsaftale baseret på forskellige underliggende forhold.

Priseksempel - Ung
19 år, første bilforsikring, har en Audi A8, bor i byen, kører
15.000 km om året
Ansvarsforsikring

23.454 kr.

Ansvars- og kaskoforsikring

51.870 kr.

22 år, 4 år med egen forsikring, ingen tidligere skader,
bor i provinsen, kører en Suzuki Swift, kører 15.000 km om året.
Ansvarsforsikring

9.125 kr.

Ansvars- og kaskoforsikring

12.120 kr.

Priseksempel - Elitebilist
48 år, bor i byen, kører en BMW X3, tilbagelægger 15.000 km årligt Ansvarsforsikring

6.967 kr.

Ansvars- og kaskoforsikring

12.800 kr.

52 år, bør i provinsen, kører en Opel Corsa, kører 15.000 km om året Ansvarsforsikring

2.841 kr.

Ansvars- og kaskoforsikring

4.292 kr.

Det er altid en fordel at forhandle med forsikringsselskabet for at nå frem til en fordelagtig aftale, og der er ofte store penge at spare hvis du samler alle dine forsikringer i ét forsikringsselskab.

Beregn bilforsikring pris - Spar flere tusinde kroner

Ved at undersøge markedet for bilforsikring priser, er du sikker på, at du ikke betaler for meget. Derfor anbefaler vi altid på Mikonomi.dk, at du beregner bilforsikringer priser hvert år. På den måde sikrer du endvidere, at dækningerne på din bilforsikring hele tiden stemmer overens med dine ønsker og behov.

Hvor meget, du præcist kan spare, ved at beregne bilforsikring priser, afhænger af dine personlige forsikringsbehov og din bil. Det er dog ikke en sjældenhed, at man sparer flere tusinde kroner, ved at sammenligne bilforsikring priser.

Fordele ved en bilforsikring sammenligning

Ved at sammenligne bilforsikringer, ved enten at indhente bilforsikring tilbud eller foretage en bilforsikring beregning, opnår du følgende fordele:

 • du sikrer dig en billig bilforsikring, eller i hvert fald den billigst mulige pris
 • du sikrer dig, at du har de rigtige bilforsikring dækninger i forhold til dine behov

Sagt på en anden måde, så sikrer du, at du får den rigtige bilforsikring.

Forsikring bil - lovpligtigt i Danmark

Som bilejer i Danmark, er du forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring, da denne bilforsikring er lovpligtig. Derudover kan du vælge at tegne en kaskoforsikring, førerdækning eller andre tilkøbsforsikringer, for at være dækket i højere grad, såfremt der skulle ske et uheld. Således kan en bilforsikring bestå af flere typer. Dette kan du læse mere om længere nede.

Det er mest typisk at din billige bilforsikring bade består af en ansvars- og kaskoforsikring, hvis du har en nyere bil, da det kan være meget dyrt at skulle udbedre skader på egen regning. Har du derimod en ældre og brugt bil, kan kaskodækningen I din bilforsikring i mange tilfælde spares væk, da man hurtigt kommer til at betale det samme for sin kaskoforsikringen, som bilen er værd. Derfor skal valget om bilforsikringens dækning tages med udgangspunkt i din bil og dit behov for forsikring.

For den interessede læser, kan love og regler om køretøjer i Danmark findes her.
 

bilforsikring

Mangler du info omkring mobil og bredbånd? Læs vores artikler her: Mobilabonnement og bredbånd. Skal du bruge et lån, kan du finde det her: Lån penge online

Sammenlign bilforsikring - dækninger og typer

Er du på udkig efter en billig bilforsikring, skal du huske at tage højde for de forskellige dækninger, der følger med en bilforsikring, hvorfor det kan være lidt svært at overskue, hvilke der findes og hvilke der dækker hvad. Her giver vi dig en oversigt samt en kort forklaring til de mest populære former inden for en bilforsikring:

 1. Ansvarsforsikring
  En ansvarsforsikring dækker kun de eventuelle skader du måtte have forvoldt i et uheld og derfor er ansvarlig for skaderne. Ansvarsforsikringen på din bilforsikring dækker de skader, som du forvolder andre og deres køretøjer samt andres ejendele. Desuden dækker den dine medpassagerer i uheldet. Den dækker ikke egne personskader og skader på egen bil. Til dette skal du overveje en kaskoforsikring.
 2. Kaskoforsikring
  Kaskoforsikringen på din bilforsikring dækker alle selvforskyldte skader på din bil samt eventuelt tyveri af bilen. Den dækker, med andre ord, de skader du ikke får dækket af ansvarsforsikringen. Når du tegner en kaskoforsikring har du altid en ansvarsforsikring med i prisen.
 3. Retshjælpsforsikring
  Retshjælpsforsikring er også mulig at tilvælge på en billig bilforsikring er typisk en del af din kaskoforsikring og er den forsikring der dækker sagsomkostningerne ved potentielle private retssager, i forbindelse med skader forårsaget ved kørsel i den forsikrede bil.
 4. Førerdækning
  I nogle tilfælde er førerdæknignen inkluderet når du tegner en kaskoforsikring. Hvis ikke, så er det muligt at tilkøbe den som tillægsforsikring. Det er førerdækningen der dækker personskader ved uheld, du selv har forårsaget. Tab af erhvervsevne, varige men og tandskader er blandt de skader der typisk dækkes. Hvis du ønsker en billig bilforsikring, er dette dog noget, du skal overveje, for det hæver bilforsikring prisen.
 5. Glasdækning
  Når du tilkøber glasdækning til din kaskoforsikring, får du også dækket skader på bilens ruder. De skader, der kan repareres uden at udskifte ruden, er fuldt dækket, mens skader, der kræver at ruden udskiftes, er delvist dækket.
 6. Friskadedækning
  Ved at tilkøbe en friskadedækning kan du øge din dækning af bestemte typer skader på din bil. Med en friskadedækning undgår du at prisen på forsikringen, og størrelsen på din selvrisiko, ændres ved anmeldelse af disse specifikke skader.

Vælg den billigste bilforsikring til dit behov

Du bør være opmærksom på dit eget forsikringsbehov, så du bedre kan vurdere, hvorvidt et forsikringstilbud er godt og billigt, i forhold til den dækning du søger. Den bedste bilforsikring for dine forældre er ikke nødvendigvis den billigste bilforsikring for dig.

Det er derfor vigtigt, at foretager en grundig vurdering af, hvilke behov du har, når det kommer til en bilforsikring. For at være bedst muligt forberedt i jagten på den rette bilforsikring, er det en god ide at have gjort sig nogle tanker om både behov og forbrug.

5 ting du bør overveje når du køber bilforsikring:

 1. Hvilken bil vil du forsikre?
 2. Hvilken form for dækning har du behov for?
 3. Hvor stor en selvrisiko vil du være villig til at betale?
 4. Hvor mange kilometer kører du om året?
 5. Hvem er den primære bruger af bilen?

bilforsikring

Bilforsikring pris - hvordan beregnes den?

Prisen på din bil forsikring varierer meget forsikringsselskaberne imellem og vurderes ud fra en række individuelle parametre. Den pris du får tilbudt på din bilforsikring er således baseret på en række risikofaktorer, der fortæller forsikringsselskaberne noget om, hvor stor risikoen er, for at de må benytte dig af forsikringen.

Her ser du en oversigt over de vigtigste faktorer, som forsikringsselskaberne bruger til at beregne prisen på din bilforsikring:

 1. Selvrisiko
  Selvrisikoen er det beløb du selv skal betale i forbindelse med udbedring af skader. Er selvrisikoen 5.000 kr., skal du betale de første 5.000 kr. af regningen. Overskrider regningen ikke selvrisikoen størrelse, betaler du det hele selv, men lyder regningen derimod på eksempelvis 15.000, får du de 10.000 kr. i erstatning.
 2. Alder
  Din alder har en del at sige i forhold til den beregnede pris, og især de unge bilister under 25 år vil opleve at bilforsikringen bliver dyrere. Dette skyldes blandt andet at netop unge bilister i denne aldersgruppe er stærkt overrepræsenteret i uheldsstatistikkerne.
 3. Bilforsikring Anciennitet
  Din anciennitet siger noget om, hvor mange år du har kørt bil. Jo mere kørselserfaring, du har som bilist, jo billigere kan du i princippet få din bilforsikring.
 4. Bilen
  Din bils model, alder og størrelse har stor indflydelse, når forsikringsselskaberne bilforsikring beregner din pris. De bruger oplysningerne til at vurdere om hensigten er at køre hurtigt, samt hvor dyr bilen er at reparere.
 5. Postnummer
  I tæt trafikerede områder vurderes det, at der typisk er større risiko for sammenstød, tyveri på din bil eller skader mens du eksempelvis holder parkeret langs vejen. Dit postnummer har meget at sige i forhold til hvor meget trafik, der er i dit område, og dermed risikoen for skader.

Kan en friskadedækning betale sig?

For de fleste kaskoforsikringer stiger enten præmien eller selvrisikoen hver gang du bruger din bilforsikring, hvilket betyder at jo flere uheld du er involveret i, jo dyrere bliver forsikringen.

Dette kan du komme udenom ved at tegne en friskadedækning som tilvalg til din kaskoforsikring. Friskadedækningen er et valgfrit tillæg til din kaskoforsikring, ligesom glasdækning og førerdækning er det.

I praksis betyder en friskadedækning at du helt er fritaget for selvrisiko ved en rækker skader, som brand og tyveri, men det betyder også at din præmie bliver højere. Du er til gengæld garanteret at hverken præmie eller selvrisiko stiger hvis du er ude for et uheld.

Hvad afgør prisen?

Ved forsikringsselskabets bestemmelse af pris på din bilforsikring bliver der kigget på en række parametre som vi vil gennemgå herunder.

 • Anciennitet
  Anciennitet er et udtryk for hvor mange år vedkommende har kørt bil og hvor mange skader der tidligere er lavet. De kigger, med andre ord, på hvor meget erfaring kunden har. Forsikringsselskaberne har forskellige pristrin alt afhængigt af din optjente anciennitet, hvor det højeste trin er elitebilist og betyder lavest mulig pris.Prisen på forsikringer til unge er generelt højere, fordi unge, statistisk set, gør mere brug af deres forsikring, i den forstand at det er de unge, der oftest er indblandet i uheld med deres biler.
 • Elitebilist
  De fleste forsikringsselskaber har forskellige krav til hvornår du opfattes som elitebilist, men tommelfingerreglen lyder på 3 års kørsel uden skader. Der er hos nogle selskaber særregler hvis du er under 25 år og det kan derfor kræve lidt mere. Mange selskaber tilbyder selv et kort kursus, som "Respekt for fart" hvormed du kan optjene elitebilist status hurtigere end normalt.
 • Bilens type og størrelse
  Især som ung er det stor forskel i pris alt, afhængigt af hvilket køretøj du ønsker at forsikre. Er der tale om en stor Audi eller Mercedes med masser af hestekræfter, er du en større "trussel" for forsikringsselskabet.Hvis du derimod kører en lille bybil, med under 75 HK, kan du bedre forhandle dig frem til en fornuftig pris, fordi du signalerer større respekt for fart og fare. Dit valg af bil har altså stor betydning for din endelige pris, og i særdeleshed hvis du er under 25 år.

Forsikring bil - selvrisikoens betydning for prisen

Størrelsen på det beløb du selv skal dække ved skader kan varierer meget forsikringsselskaberne imellem og har stor betydning for den årlige pris på din bilforsikring. Når du tegner en bilforsikring, kan du oftest være med til at bestemme størrelsen på din selvrisiko.

Hvis du vurderer din risiko for at skade bilen til at være meget lille, kan du tegne en bil forsikring med en lav årlig forsikringspræmie og med en høj selvrisiko. Når du vælger en billig bilforsikring er selvrisikoen ofte meget høj. Det anbefales derfor, at du altid overvejer om størrelsen på din selvrisiko kan opveje eventuelle skader på din bil.

Vælger du en bilforsikring med en lav selvrisiko, er den årlige præmie typisk højere og omvendt. Det er selvfølgelig meget individuelt, om man foretrækker en høj årlig udgift til sit forsikringsselskab, og dermed står med færre uforudsete udgifter ved eventuelle skader, eller omvendt.

Bilforsikring pris - din alder og anciennitets betydning

Din kørselserfaring er en af de primære faktorer, når forsikringsselskaberne skal vurdere risikoen for, at du vil gøre brug af din forsikring. Derfor bruger forsikringsselskaberne i høj grad din alder og anciennitet til at bestemme prisen på din bilforsikring.

Det højeste trin du kan komme op på, på anciennitetsstigen, er betegnelsen elitebilist. Hvor lang tid det tager at nå denne status, og hvad den indebærer, varierer fra selskab til selskab. Langt de fleste selskaber vurderer dig som bilforsikring elitebilist, hvis du har kørt uden skader i 3-8 år, men kræver i de fleste tilfælde at du er over 25 år.

Flere og flere forsikringsselskaber har udarbejdet en elitebilistordning, som giver store fordele til de bilister, som har kørt skadefrit i mange år. Elitebilistordningen er som regel trinsvis opdelt og kan bl.a. give fordele såsom en selvrisiko og forsikringspræmie, der ikke stiger i tilfælde af skader, ekstra dækninger oven i din bilforsikring, lavere selvrisiko og en billigere bilforsikring alt i alt.

Billig bilforsikring - det betyder bilens type for prisen

Jo større risiko der er for uheld, jo højere bliver prisen på din bilforsikring, da der i så fald er større chance for, at du gør brug af den forsikring, du har tegnet. For at vurdere denne risiko benytter selskaberne sig som sagt af en række parametre. En af risikoparametrene er den type bil du vil forsikre.

Med en stor, ny og dyr bil udgør du en væsentlig større økonomisk risiko for forsikringsselskabet, end du gør i en lille og brugt bybil. Som tommelfingerregel er det en kombination af bilens hestekræfter og prisniveauet for eventuelle reparationer, der bestemmer, hvorvidt bilen gør din bil forsikring billigere eller dyrere.

Hvis du er på udkig efter en billig bilforsikring anbefales det, at du enten finder dig en lille bybil, der er forholdsvis ny og har under 75 HK, eller at du finder dig en brugt ældre model. Den lille bybil er billigere at forsikre med både kasko- og ansvarsforsikring, og hvis du går efter en brugt model, er det muligt, at du kan spare kaskoforsikringen væk og dermed opnå en meget billigere bilforsikring.

bilforsikring

Bilforsikring pris - eksempler på hvad en bilforsikring koster

Her præsenterer vi et priseksempel på en bilforsikring til en bilist under 25 år og til en elitebilist, samt forskel i pris alt efter hvilken type bil, der skal forsikres.

Ung under 25 år Ansvarsforsikring Kaskoforsikring
19 år / Første bil / Audi A8 / By / 15.000 km årligt 23.454 kr. 51.870 kr.
22 år / Bil i 4 år uden skader / Provins / Suzuki Swift / 15.000 km årligt 9.125 kr. 12.120 kr.
Elitebilist Ansvarsforsikring Kaskoforsikring
48 år / By / BMW X3 / 15.000 km årligt 6.967 kr. 12.800 kr.
52 år / Provins / Opel Corsa / 15.000 km årligt 2.341 kr. 4.292 kr.

Kriterier for en billig bilforsikring

Der er nogle ting du selv kan gøre, for at opnå en lavere årlig præmie på din bilforsikring. Vi har samlet de mest gængse metoder, så du kan finde en billig bilforsikring.

 1. VÆLG EN HØJ SELVRISIKO
  Størrelsen på din selvrisiko er ofte den faktor, der påvirker prisen mest direkte. Hvis du vurderer, at der ikke er så stor risiko for, at du skader bilen, kan du tegne en bilforsikring med en lav årlig præmie og en høj selvrisiko. Oftest er selvrisikoen meget høj for de billige bilforsikringer, men du bør vurdere, om du, ved eventuelle skader, vil være i stand til at betale dette beløb. Har du ikke en fast opsparing stående til denne slags uforudsete udgifter, kan det gå hen og blive dyrere for dig i længden at vælge den billige bilforsikring.
 2. VÆLG KUN DEN NØDVENDIGE DÆKNING
  Udover valget af kaskoforsikringen er der en række andre tillægsforsikringer, du kan overveje, eksempelvis førerdækning, vejhjælp, friskadedækning og glasdækning. Hvor mange af disse tillægsforsikringer, du vælger at inkludere i din bilforsikring, påvirker naturligvis din pris. Generelt er prisen højere, jo større dækning du får.
 3. BLIV ELITEBILIST
  Det er væsentlig nemmere at finde en billig bilforsikring, når du kan bevise over for forsikringsselskabet, at du både er en erfaren bilist og ikke har haft skader i en årrække. Med en status som elitebilist, kan du spare mange penge på din bilforsikring. Netop derfor er det sværere for de unge at finde en bilforsikring, der er lige så billig, som deres forældres. Nogle forsikringsselskaber tilbyder dog "Respekt for fart"-kurser til unge under 25 år for at give denne målgruppe en bedre mulighed for at få en billig bilforsikring. Husk, at du også kan registrere tidligere kørsel i firmabil, og dermed optjene lidt anciennitet herfra.
 4. SPAR VED AT SAMLE DINE FORSIKRINGER
  Langt de fleste forsikringsselskaber kan tilbyde dig en ekstra billig bilforsikring, hvis du samler alle dine forsikringer hos dem i en såkaldt samlerabat. Når du er på jagt efter en billig bilforsikring, er det derfor en god ide at spørge om et samlet tilbud. Dette vil, i langt de fleste tilfælde, resultere i en billigere bilforsikring, end du ellers ville kunne få.
 5. VÆLG DEN RETTE BIL
  Du kan med fordel tænke strategisk i forhold til dit bilvalg, hvis din bilforsikring skal være så billig som mulig. Især ældre og mindre biler er noget forsikringsselskaberne kan lide, da disse ikke udgør en lige så stor risiko for store udbetalinger af erstatningssummer. Vælger du en gammel og måske meget brugt bil, kan du oven i købet oftest spare kaskoforsikringen væk, og ende med en bilforsikring der er endnu billigere.
 6. HUSK AT FORHANDLE MED FORSIKRINGSSELSKABET
  Forsikringsselskaberne er godt klar over, at der konkurreres om priserne på din bilforsikring, og at alle selskaber baserer priserne på individuelle risikoparametre. Jo mere du er klar over markedets udbud og priser, jo bedre er du klædt på til en eventuel forhandling, og du kan med fordel nævne, at du også er i dialog med andre forsikringsselskaber.
 7. ANGIV KØRSEL I FIRMABIL FOR BEDRE ANCIENNITET
  Mange forsikringsselskaber kan tilbyde dig anciennitet til din bilforsikring, for de år du har kørt i firmabil, såfremt det naturligvis har været uden skader. Typisk kræver det bare en erklæring fra din arbejdsgiver, nuværende som tidligere, på, at du har kørt firmabilen skadefrit i x antal år. Dog kræver nogle forsikringsselskaber, at du har stået registreret som bruger af bilen.
 8. OVERVEJ DIT BEHOV JÆVNLIGT
  Du har måske haft din bilforsikring længe, og har oven i købet tegnet den sammen med nogle andre forsikringer for at spare penge, men dine behov ændrer sig hele tiden. Fordi at din status i forsikringsselskabet ændres, og dine behov ligeså, er det fornuftigt at gennemgå dine forsikringer løbende, for at sikre dig at du får det maksimale ud af din årlige præmie.
Car 179 Billig autoforsikring Collision Billig ansvarsforsikring Car 225 Billig kaskoforsikring

bilforsikring

En billigere bilforsikring med månedlig betaling

Mange mener, at en god bilforsikring skal indeholde muligheden for at betale månedligt. Det kan være økonomisk tungt for mange, at skulle betale en årlig forsikringspræmie på flere tusinde kroner. Derfor tilbyder diverse selskaber muligheden for månedlig betaling, dog skal du passe på, da månedlig betaling kan blive dyrt.

Takseringen er forskellig fra selskab til selskab, men ofte bliver der lagt en afgift oveni, hvis du ønsker månedlig betaling. Dette skyldes bl.a. at selskabet bliver ramt af forhøjede administrationsomkostninger og selskabet vil lide af rentetab. Det kan muligvis virke mere overskueligt med månedlig betaling, men den billige bilforsikring du ville have, kan ende med at blive helt op til 10% dyrere, hvis du altså vælger månedlig betaling.

Mikonomi.dk har samlet en oversigt, så du nemt kan se hvilke selskaber der tilbyder denne form får betaling. Men hvis du er på jagt efter en billig bilforsikring beregn, anbefaler vi at du nærstuderer vilkårene for månedlig betaling hos hvert selskab, de de er vidt forskellige. Er du på udkig efter at betale halvårligt eller hvert kvartal, tilbyder størstedelen af forsikringsselskaberne også dette. Nedenunder kan du se de forskellige selskaber pr. 25.08.2016.

Månedlig betaling Kvart- og halvårlig betaling
Alka
Aros Forsikring
Codan
ETU Forsikring
IF Forsikring
Købstædernes Forsikring
NEM Forsikring
Next Forsikring
Nykredit Forsikring
Alm. Brand Forsikring
Danske Forsikring
Himmerland Forsikring
IDA
Storstrøms Forsikring
Sønderjysk Forsikring
Topdanmark
Tryg

Billig bilforsikring unge - Vi testede det i 2015

I år 2015 lavede vi en omfattende test af billige bilforsikringer til unge. I dette afsnit kan du se resultaterne. Når du sammenligner priser på bilforsikringer er det vigtigt at du tager alle forbehold såsom selvrisiko, vilkår og betingelser i betragtning, og derfor ikke vurderer på prisen alene. Den bilforsikring der er billigst i årlig præmie er ikke nødvendigvis den billigste bilforsikring til unge på lang sigt. Med dette sagt defineres den billig bilforsikring som den bilforsikring, der har den laveste årlige præmie.

For på bedste vis at undersøge hvor det som ung er muligt at finde den billig bilforsikring, samt opstille nogle priseksempler, har vi benyttet en række fiktive testpersonaer. Dette giver et mere nuanceret billede af markedet er, samt tydeliggøre hvor meget din pris og din kørselserfaring har for den endelig pris på din bilforsikring.

Den bil vi har valgt at benytte til denne test er en fabriksny Volkswagen Up! 1.0 Take med 3 døre og 60 hk, da denne Volkswagen model var den mest solgte bil i 2014. Flere og flere unge beslutter sig for at investere i en fabriksny bil, selvom det ikke nødvendigvis er drømmebilen i første omgang. Vi har desuden antaget at den gennemsnitlige unge bilist i denne test forventes at køre mellem 15.000 km og 20.000 km om året, at vedkommende ikke har haft nogle tidligere skader og at forsikringstageren er bosat i 2500 Valby.

bilforsikring

Som 18 årig har du, grundet manglende erfaring med at køre bil, en ringe position over for forsikringsselskaberne. Dette skyldes, at du har svært ved at bevise hvor ansvarligt du kører, og dermed modbevise statistikkerne.

Hvad angår ansvarsforsikringen er det If Forsikring, Topdanmark og Tryg forsikring der ligger i top 3 over billigste bilforsikringer til unge på 18 år, der endnu ikke har haft bil i eget navn. Hos både Topdanmark og If ligger selvrisikoen på 5000 kr., mens den hos Tryg Forsikring er oppe på 6471 kr. som minimum for denne aldersgruppe. Til gengæld er den årlige pris lavest hos Tryg Forsikring og så inkluderer den førerulykkesforsikring og lånebil.

Priserne på kaskoforsikring til 18-årige unge bilister svinger en del mere, men den dyreste på hele 28.364 kr. sammenlignet med den billigste løsning på 12.170 kr. udbudt af If Forsikring. Ikke nok med at prisen er den laveste, så byder bilforsikringen fra If på en god dækning der inkluderer skader på bilens frontrude, retshjælp, erstatningsbil og så dække den ekstraudstyr op til 20.000 kr. Selvrisikoen hos Tryg er 6471 kr. som minimum, hvilket tilmed ligger lige under gennemsnittet.

BILLIGSTE BILFORSIKRING ANSVAR: Tryg Forsikring, 7.796 kr. om året, 6.471 kr. i selvrisiko.
BILLIGSTE BILFORSIKRING KASKO: If Forsikring, 12.170 kr. om året, 5000 kr. i selvrisiko.

bilforsikring

Har du haft bil siden du fik udstedt kørekortet som 18-årig, og har du rundet de 21 år, står du en smule bedre stillet hos forsikringsselskaberne end unge, der ikke tidligere har haft bil i eget navn. At du stadig går under det forsikringsselskaberne betegner som ung bilist, gør dog at du med fordel kan undersøge markedet for ikke at betale en formue for din bilforsikring.

Vores test viser, at der indenfor ansvarsforsikringer er gode muligheder i den billige ende med Danske Forsikring som den billigste løsning, der desuden inkluderer førerdækning og en selvrisiko på kun 4000 kr. Den dyreste ansvarsforsikring er over dobbelt så dyr som den billigste og dækker kun hvad en ansvarsdækning absolut skal dække.

Når det kommer til kaskoforsikringen er der ingen tvivl om at Tryg Forsikring er den billigste bilforsikring til unge på 21 med et par års anciennitet, da denne kan tegnes for kun 8706 kr., modsat den dyreste løsning på hele 18.581 kr. Selvrisikoen er med 6471 kr. lidt højere end forsøget på at holde den under 5000 kr. men til gengæld får du både førerulykkesforsikring og en selvrisiko på 0 kr. ved ansvarsskader med i købet.

BILLIGSTE BILFORSIKRING ANSVAR: Danske Forsikring, 5.223 kr. om året, 4.000 kr. i selvrisiko.
BILLIGSTE BILFORSIKRING KASKO: Tryg Forsikring, 8.706 kr. om året, 6471 kr. i selvrisiko.

bilforsikring

Hvis du har rundet de 24 år, er der ikke længe til at du ryger udenfor kategorien 'unge bilister', der hos de fleste forsikringsselskaber defineres som bilister mellem 18 og 25 år. Har du allerede haft bil i eksempelvis 5 år, har du allerede opnået en god anciennitet som betyder at bilforsikringen bliver væsentlig billigere end den var da du tegnede den første som 19-årig.

Såfremt du kun ønsker at tegne den lovpligtige ansvarsforsikring kan denne tegnes for omkring 3000 kr. blandt selskaberne der ligger i top 3 over billigste ansvarsforsikring til denne aldersgruppe. Den billigste ansvarsforsikring til dig på 21 år, er Danske Forsikring, hvor du kan få både ansvar- og førerulykkesforsikring for 2977 kr. om året.

Kaskoforsikringen ligger lidt højere, men kan trods alt erhverves for omkring 6000 kr. Alm. Brand Forsikring udbyder kaskoforsikringen der er billigst i årlig præmie, men med en selvrisiko på minimum 7750 kr. bliver det dyrt hvis først du bliver involveret i en ulykke. Gjensidige, der tilbyder den tredje billigste til 6632 kr. har til gengæld en selvrisiko på 3900 kr. og en rigtig god dækning, der inkluderer reparation af stenslag, retshjælp og fri lånebil.

BILLIGSTE BILFORSIKRING ANSVAR: Danske Forsikring, 2.977 kr. om året, 5.151 kr. i selvrisiko.
BILLIGSTE BILFORSIKRING KASKO: Alm. Brand Forsikring, 6.090 kr. om året, 7750 kr. i selvrisiko.

bilforsikring

I de tidligere to scenarier har vi antaget, at de unge testpersoner har haft bil mere eller mindre siden de først fik stukket kørekortet i hånden. Har du derimod aldrig haft en bil registreret i eget navn, og hører du stadig under kategorien for unge bilister og alligevel ønsker at finde den billigste bilforsikring kan du læse med her.

Priserne på en ansvarsforsikring af din bil afhænger utrolig meget af, hvilket selskab du vælger. I top 3 over billigste ansvarsforsikringer til dig på 24 år, har vi Topdanmark, Danske Forsikring og Tryg. Tryg er billigst i årlig præmie, men har en selvrisiko på 6471 kr. sammenlignet med en selvrisiko på 5000 kr. hos de to andre selskaber. Alle tre selskaber inkluderer førerulykkesforsikring i ansvarsforsikringen.

Hvad gælder kaskoforsikringen er den billigste hele tre gange så billig som den dyreste, hvilket især understreger vigtigheden af at undersøge markedet. Den absolut billigste bilforsikring ligger på 8028 kr. og udbydes af Tryg Forsikring hvilket igen betyder at du, trods en lidt højere selvrisiko, får en utrolig god dækning for en lav årlig pris.

BILLIGSTE BILFORSIKRING ANSVAR: Tryg Forsikring, 4.547 kr. om året, 6.471 kr. i selvrisiko.
BILLIGSTE BILFORSIKRING KASKO: Tryg Forsikring, 8.028 kr. om året, 6.471 kr. i selvrisiko.

*Priser hentet på hjemmesiderne for de selskaber der har gjort det muligt at beregne pris online uden cpr nummer. vi anbefaler at du ringer for at få oplyst den specifikke pris på en bilforsikring.

bilforsikring

Hvem er dækket af min bilforsikring?

Tilbuddet, du får på din bilforsikring, er baseret på informationer om bilens primære bruger. Hvis din kæreste, børn eller søskende bruger bilen lige så meget som dig, bør forsikringsselskabet informeres herom, så de kan blive skrevet på forsikringen.

Hvis dit forsikringsselskab ikke har de rette oplysninger, risikerer du at stå uden dækning, såfremt der sker et uheld. Er der en ægtefælle eller samlever, der er registreret på samme adresse, er der ikke tale om ændrede vilkår for hverken præmieberegning eller udbetaling af erstatning.

Det er desuden ulovligt at få andre til at registrere bil i deres navn, f.eks. dine forældre. Det er et lovkrav at bilen skal være registreret hos den primære bruger af bilen, så selvom dine forældre gerne vil hjælpe dig til en billigere bilforsikring, bør du takke nej. Fusk som dette kan komme til at koste dig ved et eventuelt uheld da det kan resultere i store bøder og fængselsstraf.

Nærlæs dine betingelser inden du låner din bil ud

Hvis du låner bilen ud til venner, eller andre uden for husstanden, bør du være klar over, at vilkårene kan være nogle andre. Langt de fleste forsikringsselskaber opkræver dig dobbelt eller tredobbelt selvrisiko, hvis bilen beskadiges mens den har været udlånt.

Er det derimod kun ansvarsforsikringen der sættes i spil, så er der ingen særlige bilforsikring regler ved udlån, såfremt føreren trods alt har kørekort og ikke kører i påvirket tilstand. Alligevel anbefaler vi dig at nærlæse din forsikringspolice grundigt, inden du låner nøglerne ud.

Det er i øvrigt vigtigt at tage en snak med vedkommende der ønsker at låne bilen, om hans ansvar for at betale selvrisikoen ved en potentiel skade. Det er, juridisk set, låneren af bilen, der hænger på selvrisikoen. Derfor kan du med fordel være ærlig over for vedkommende, og forklare personen det pænt, at du gerne vil låne din bil ud, såfremt han betaler for egne skader.

Hvis du er i tvivl om, hvad de forskellige betegnelser betyder, kan du slå betydningerne op i denne forsikringsordbog, som er udarbejdet af Forsikringsguiden.dk (offentlig hjemmeside)

Bilforsikring anden bruger - er det muligt?

For unge eller uerfarne bilister kan bilforsikring prisen ofte være ret høj. Derfor er der mange, der spørger sig selv og overvejer, om det er muligt at få en bilforsikring i en anden brugers navn - eksempelvis sine forældres navn.

Her skal man passe på, for der gælder nogle specielle regler, der kan være ekstremt alvorlig at overtræde:

 • Er du bruger af bilen, skal du være registreret som bruger af bilen i dit forsikringsselskab. Ved "bruger af bilen" forstås, at du bruger bilen kontinuerligt i et vanligt mønster. Bruger du eksempelvis dine forældres bil til og fra skole jævnligt, er du bruger af bilen, og skal således være noteret som dette i forsikringsselskabet. Der er mange, der tror de "bare" kan have deres bilforsikring gennem forældre, men det er altså en fejl.
 • Hvis du laver en skade i en bil, hvor det bevises, at du er bruger af bilen, men hvor du ikke står noteret som dette i forsikringsselskabet, er forsikringsselskabet i sin gode ret til ikke at dække skaderne. Det kan resultere i en meget stor udskrivning.
 • Nogle selskaber tilbyder forskellige løsninger, hvor du kan stå som bruger af en bil, som du ikke selv ejer. På den måde kan du optjene anciennitet uden at betale en høj bilforsikring pris. Og så er du fri for at snyde forsikringsselskabet med en bilforsikring anden bruger.Vær endvidere opmærksom på, at selskaberne kan skelne mellem bilforsikring ejer og bruger. Bemærk også, at det er muligt at være få en bilforsikring flere brugere.

bilforsikring

Sammenlign bilforsikring og find den bedste pris

Der er selvfølgelig rigtig mange overvejelser, du skal gøre dig, når du skal tegne en bilforsikring. Uanset om det er første gang, eller om det er noget, du har prøvet flere gange i løbet af dit voksenliv. Det kan blandt andet være spørgsmål som: Hvad er den bedste pris? Hvad med dækningen? Hvilket forsikringsselskab har størst kundetilfredshed?

Ofte er det sådan at kundetilfredshed og klager skal forekomme minimalt. Hvis dette ikke er tilfældet, kan den billige bilforsikring du lige har fundet, være risikabel og dyr at springe ud i. Derfor skal du passe på, med at tage imod for mange gode råd og erfaringer fra familie og venner. Da en god oplevelse i en situation, ikke altid afspejler selskabets historik.

Hvad kan du gøre for at sikre dig, at dit fremtidige forsikringsselskab behandler deres kunder ordentligt? Det som Mikonomi.dk anbefalder dig at gøre, er at anvende anmeldersites, hvor forbrugere går ind og deler deres erfaringer om selskabet - her kan du bl.a. anvende trustpilot eller ankenævnet for forsikring.

Undersøg markedet med en bilforsikring beregning

Markedet ændrer sig hele tiden, og ligeså gør både priser og vilkår for selskabernes bilforsikringer. Netop derfor kan du, også selvom du er glad for dit nuværende forsikringsselskab, med fordel undersøge dine muligheder grundigt inden du takker ja til automatisk fornyelse, når det bliver tid til det.

Der er selvfølgelig flere faktorer, der kan være afgørende, når du skal tage en beslutning om, hvilken bilforsikring du ønsker at tegne. Her vil vi lede dig igennem nogle af de faktorer, der kan få betydning for dit valg af bilforsikring. Inden du udvælger et forsikringsselskab på baggrund af pris eller dækning, er det en rigtig god ide, at undersøge hvor tilfredse kunderne er med selskabet. 

Billigste eller bedste bilforsikring?

Du spørger måske dig selv om hvorvidt den billigste bilforsikring nu også er den bedste bilforsikring, og det kan du med god grund gøre. Gør du ikke, burde du måske gøre det. Når vi snakker om en billig bilforsikring, er der stor forskel på om vi snakker om en bilforsikring der er billig i årlig præmie, eller en bilforsikring der er billig i længden.

De forskellige forsikringstyper kan heller ikke sammenlignes med hinanden. Du kan således ikke sammenligne prisen på en ansvarsforsikring med prisen på en kaskoforsikring. En ansvarsforsikring vil næsten altid være billigere end en kaskoforsikring, fordi ansvarsforsikringen kun dækker det absolut minimale.

Det er derfor vigtigt, at du læser det, der står med småt, når du tegner en bilforsikring. Hos de fleste forsikringsselskaber er der en række vilkår, du bør tjekke, inden du beslutter dig for, hvilken billig bilforsikring, der passer bedst til dig og dine behov. Blandt andet er det meget udbredt, at forsikringsselskaberne sætter prisen, eller selvrisikoen, op for hver gang du anmelder en skade. Du skal derfor overveje, om alle skader er værd at anmelde til dit selskab, eller om du kan udbedre dem billigere selv, og beholde din status i forsikringsselskabet.

LÆS OGSÅ: Bedste bilforsikring

bilforsikring

Hvordan opsiger eller skifter man forsikringsselskab?

Hvis du af en eller anden grund ønsker at opsige din bilforsikring, skal du hurtigst muligt kontakte dit forsikringsselskab, så du ikke betaler for en bilforsikring, du ikke har brug for. Typisk er der en opsigelsesperiode på en måned plus løbende måned. Har du betalt for et helt år, får du naturligvis refunderet pengene for de måneder, hvor du ikke har en aktiv bilforsikring.

Det er faktisk slet ikke så besværligt at skifte forsikringsselskab som mange tror. Netop af denne grund bør du aldrig fornye dine forsikringer automatisk hvert år, men derimod tage dit forsikringsbehov op til overvejelse. På baggrund heraf kan du så undersøge markedet for den bedste forsikring.

Hvis du finder et tilbud på en bilforsikring i et andet forsikringsselskab, som du gerne vil skifte til, så klarer det nye forsikringsselskab selve skiftet for dig. Hvis du opsiger din bilforsikring senest 30 dage før den årlige fornyelser, undgår du i de fleste tilfælde at betale et flyttegebyr. Gebyret varierer fra selskab til selskab, men har du haft forsikringen i over et år er flyttegebyret omkring 50 kr., men har du ikke haft din forsikring et helt år endnu er gebyret større.

Skift bilforsikring

FAQ - Bilforsikringer

HVOR OFTE BETALER MAN FOR SIN BILFORSIKRING?
Typisk betaler man for sin bilforsikring gennem en årlig præmie, der beregnes på baggrund af individuelle informationer, og som kan variere fra selskab til selskab. Månedlige betalinger bliver dog mere og mere udbredt.

HVOR FINDER JEG DEN BILLIGSTE BILFORSIKRING?
Der findes utrolig mange forsikringsselskaber i Danmark, der tilbyder bilforsikring, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Med Mikonomi.dk's online sammenligning af bilforsikring kan du nemt og bekvemt vælge den bilforsikring, der passer bedst til dine behov.

HVEM SKAL JEG ANMELDE SKADER TIL?
Hos de fleste forsikringsselskaber har du både mulighed for at anmelde din skade online og over telefonen. Gælder det anvendelse af din retshjælpsforsikring, er det typisk din advokat, der anmelder sagen til dit forsikringsselskab.

HVORNÅR GÆLDER MIN BILFORSIKRING FRA?
Din bilforsikring er dækkende fra du har tegnet den, også selvom du først modtager din forsikringspolice senere. Fremsendelsen af denne kan tage lang tid, sommetider op til flere måneder.

KAN MAN OVERFØRE ANCIENNITET FRA ET SELSKAB TIL ET ANDET?
Det kan du som regel godt, og det kan give dig en stor fordel i forhold til optjent anciennitet og vil øge dine muligheder for at tegne en billig bilforsikring. Tjek dog reglerne for det enkelte forsikringsselskab, da det ikke er alle selskaber, der tilbyder denne løsning.

Kan man tegne bilforsikring når man er registreret i RKI?
Det korte svar er nej. De fleste selskaber ønsker ikke at tegne dig som kunde med en bilforsikring, hvis du står i RKI.