Billig bilforsikring

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Lignende sider

Bilforsikring - Sammenligning, priser og info

Mikonomi.dk opfordrer dig til at gå direkte efter prisen og finde den billigste bilforsikring. På Mikonomi.dk kan du nemt og hurtigt beregne billig bilforsikring ved at udfylde formularen her på siden og indhente tre skræddersyede tilbud.

Denne artikel indeholder følgende:

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvad koster en bilforsikring?

Vi får ofte spørgsmålet:

Hvad koster en bilforsikring?

Svaret er ikke entydigt. Prisen afhænger nemlig af mange individuelle faktorer.

Prisen på en ansvars- og kaskoforsikring varierer meget, og afhænger primært af:

 • Din alder
 • Bilens type
 • Din anciennitet
 • Din selvrisiko

Prisen er derfor meget individuel. Hvis du gerne vil have en realistisk pris, er det en god idé at sammenligne prisen hos forskellige forsikringsselskaber.

Nedenfor kan du se to vidt forskellige beregninger på en forsikringsaftale baseret på forskellige underliggende forhold.

Priseksempel på bilforsikring

Her præsenterer vi et priseksempel på en bilforsikring til to forskellige billister under 25 år og to eksempler på elitebilister. Eksemplet indeholder forskellen i pris alt efter, hvilken type bil der skal forsikres.

Ung under 25 år Ansvarsforsikring Kaskoforsikring
19 år / Første bil / Audi A8 / By / 15.000 km årligt 23.454 kr. 51.870 kr.
22 år / Bil i 4 år uden skader / Provins / Suzuki Swift / 15.000 km årligt 9.125 kr. 12.120 kr.
Elitebilist Ansvarsforsikring Kaskoforsikring
48 år / By / BMW X3 / 15.000 km årligt 6.967 kr. 12.800 kr.
52 år / Provins / Opel Corsa / 15.000 km årligt 2.341 kr. 4.292 kr.


Selvom der kan være stor forskel på prisen i forhold til, hvorvidt du er elitebilist eller ej, er det altid en god idé at forhandle med forsikringsselskabet. På den måde kan du nå frem til en fordelagtig aftale.

Få tilbud på bilforsikring!
Det tager kun 1 minut!

Spar penge med et årligt forsikringstjek

Ved at undersøge markedet for priser, sikrer du dig, at du ikke betaler overpris for din bilforsikring. Derfor anbefaler vi på Mikonomi.dk, at du beregner bilforsikringspriser en gang om året. På den måde sikrer du dig for det første, at du ikke betaler for meget og for det andet, at din dækning hele tiden stemmer overens med dit behov.

Hvor meget du præcist kan spare afhænger af dine personlige forsikringsbehov og din bil. Det er dog ikke sjældent, at du sparer helt op imod 2.500 kr. ved at sammenligne priser på bilforsikring.

Biluheld

MANGLER DU INFO OM ULYKKESFORSIKRING ELLER VIL DU VIDE MERE OM DINE MULIGHEDER FOR ET BILLÅN? SKAL DU BRUGE EN HUSFORSIKRING, KAN DU FINDE DET HER: HUSFORSIKRING

Hvordan beregnes prisen på din bilforsikring?

Prisen på din bil forsikring varierer meget forsikringsselskaberne imellem og vurderes ud fra en række individuelle parametrer. Når du får et tilbud på en bilforsikring er dette således baseret på en række risikofaktorer.

Disse faktorer fortæller forsikringsselskaberne noget om, hvor stor risikoen er for at du vil benytte dig af forsikringen.

Her ser du en oversigt over de vigtigste faktorer, som forsikringsselskaberne bruger til at beregne prisen på din bilforsikring:

 1. Selvrisiko
  Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale i forbindelse med udbedring af skader. Er selvrisikoen 5.000 kr., skal du selv betale de første 5.000 kr. af regningen. Overskrider regningen ikke selvrisikoen størrelse, betaler du det hele selv. Lyder regningen derimod på eksempelvis 15.000, får du 10.000 kr. i erstatning og skal selv betale 5.000 kr.
 2. Alder
  Din alder har en del at sige i forhold til den beregnede pris. Især bilforsikring til unge under 25 år er dyrere. Dette skyldes blandt andet, at netop unge bilister i denne aldersgruppe er stærkt overrepræsenteret i uheldsstatistikkerne.
 3. Elitebilist
  Forsikringsselskaberne har forskellige krav til, hvornår du kan opfattes som elitebilist. Tommelfingerregel er, at man skal have kørt i tre år uden skader. Nogle selskaber har særregler, hvis du er under 25 år, hvorved de kræver mere end tre års kørselserfaring. Mange bilforsikringsselskaber tilbyder et kursus eksempelvis med titlen “Respekt for fart”. Hvis du deltager i dette, kan du optjene point og således blive elitebilist hurtigere.
 4. Bilforsikring Anciennitet
  Anciennitet er et udtryk for, hvor mange år du har kørt bil og hvor mange skader du tidligere har haft. Forsikringsselskabet kigger, med andre ord, på hvor meget erfaring kunden har. Forsikringsselskaberne har forskellige pristrin alt afhængigt af din optjente anciennitet. Unge personer vil derfor opleve at skulle betale mere for deres forsikring end ældre, simpelthen fordi ældre har en højere anciennitet. Den højeste gruppe af anciennitet kaldes for elitebilist.
 5. Bilen
  Især som ung vil du opleve stor forskel i prisen afhængigt af, hvilket køretøj du ønsker at forsikre. Har du en stor Audi eller Mercedes med masser af hestekræfter, kunne man foranlediges til at tro, at du er en uforsigtig bilist, der kan lide fart. Dermed vil du være en dårlig forretning for forsikringsselskabet. Hvis du derimod kører en lille bybil med under 75 HK, kan du bedre forhandle dig frem til en fornuftig pris, fordi du signalerer større respekt for fart og fare. Dit valg af bil har dermed stor betydning for din endelige pris. I særdeleshed hvis du er under 25 år.
 6. Postnummer
  I tæt trafikerede områder vurderes det, at der typisk er større risiko for sammenstød, tyveri på din bil eller skader mens du eksempelvis holder parkeret langs vejen. Dit postnummer har derfor meget at sige i forhold til, hvor meget trafik der er i dit område - og dermed hvor stor risikoen er for skader.

Billig bilforsikring

Sådan får du en billig bilforsikring

Når du sammenligner bilforsikringer enten ved at indhente forskellige tilbud eller foretage en bilforsikring beregning, opnår du følgende fordele:

 • Du sikrer dig en billig bilforsikring, eller i hvert fald den billigst mulige pris
 • Du sikrer dig, at du har de rigtige bilforsikring dækninger i forhold til dine behov

Sagt på en anden måde, så sikrer du, at du får den rigtige bilforsikring.

Er den bedste bilforsikring også den billigste?

Det er et fornuftigt spørgsmål at sidde med.Der er nemlig stor forskel på, om en bilforsikring er billig i årlig præmie eller billig i længden.

Derudover er der stor forskel på prisen af de forskellige bilforsikringer. Dækningen er tilmed også vidt forskellig. Derfor kan du ikke sammenligne priserne på ansvarsforsikring og kaskoforsikring.

Hvordan adskilder en ansvarsforsikring sig fra en kaskoforsikring?

Tænker du måske nu - svaret bliver uddybet herunder.

En ansvarsforsikring vil altid være billigere end en kaskoforsikring, da ansvarsforsikring kun dækker det absolut vigtigste. Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at denne forsikring er den bedste til prisen til lige netop dit behov.

Det er derfor vigtigt, at du læser alt det, der står med småt, når du tegner en bilforsikring. Hos de fleste forsikringsselskaber er der en række vilkår, du bør tjekke, inden du beslutter dig for, hvilken bilforsikring der passer bedst til dig og dine behov.

Hvilke vilkår skal jeg være særlig opmærksom på?

Som sagt skal du læse alt der står med småt, men du skal være særlig opmærksom på om prisen stiger for din bilforsikring.

Blandt andet er det meget udbredt, at forsikringsselskaberne sætter prisen eller selvrisikoen op, hver gang du anmelder en skade. Du skal derfor overveje, om alle skader er værd at anmelde til dit selskab, eller om du kan udbedre dem billigere selv og sikre, at din bilforsikring ikke bliver dyrere.

autoforsikring

Hvad betyder selvrisiko for prisen?

Selvrisiko betegner det beløb, som du selv skal dække, hvis du kommer ud for en ulykke eller får en skade på bilen. Dette beløb varierer meget fra selskab til selskab og har stor betydning, for den årlige pris på din bilforsikring.

Nu tænker du måske, at selvrisikoen bare skal være så lav som muligt.

Men - en lavere selvrisiko betyder også en dyrere forsikring.

Derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvor meget du vil komme til at bruge din forsikring.

Hvis du vurderer, at du ikke kommer til at bruge din forsikring særlig meget, kan det være en god idé at vælge en bilforsikring med en lav årlig forsikringspræmie og med en høj selvrisiko. På den måde vil du have en lav udgift til din bilforsikring og kun betale, hvis du får en skade eller kommer ud for et uheld.

Spejler dette ikke din situation?

Så kan det være, at nedenstående model mere er noget for dig.

Hvis du vurderer, at det vil være bedre i din situation at undgå uforudsete udgifter ved eventuelle skader, kan det være fornuftigt at overveje en dyrere forsikring.

Dermed vil du have en større udgift i løbet af året til din bilforsikring, men til gengæld vil du have en lavere selvrisiko og dækningen vil dermed være større.

Mikonomi.dk anbefaler, at du altid overvejer om størrelsen på din selvrisiko kan opveje eventuelle skader på din bil.

Billig autoforsikring

Hvad betyder min alder og anciennitet for prisen?

Som før nævnt er din kørselserfaring en af de primære faktorer, når forsikringsselskaberne skal vurdere, hvor “dyr en kunde” du er for dem. Derfor bruger forsikringsselskaberne i høj grad din alder og anciennitet til at bestemme prisen på din bilforsikring.

Og hvordan gør de så det?

Forsikringsselskaber opererer med forskellige niveauer af bilister - en slags anciennitetsstige.

Det højeste trin på anciennitetsstigen er betegnelsen elitebilist. Det varierer fra selskab til selskab, hvor lang tid det tager, og hvad det kræver at nå denne status. Langt de fleste selskaber vurderer dig som bilforsikring elitebilist, hvis du har kørt uden skader i 3-8 år, men nogle selskaber har dog særlige regler for personer under 25 år.

Elitebilist?

Ja, lige præcis. Du kan spare mange penge ved at opnå elitebiliststatus.

Flere og flere forsikringsselskaber har udarbejdet en elitebilistordning, som giver store fordele til de bilister, som har kørt skadefrit i mange år. Elitebilistordningen er som regel trinsvis opdelt og kan bl.a. give fordele såsom en selvrisiko og forsikringspræmie, der ikke stiger i tilfælde af skader, ekstra dækninger oven i din bilforsikring, lavere selvrisiko og en billigere bilforsikring alt i alt.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvad betyder bilens type for prisen

Jo større risiko der er for uheld, jo højere bliver prisen på din bilforsikring. Dette skyldes, at der i så fald er større chance for, at du gør brug af den forsikring, du har tegnet. For at vurdere denne risiko benytter selskaberne sig som sagt af en række parametre. Et af parametrene er, hvilken type bil du vil forsikre. Er du stadig i købsprocessen og har endnu ikke besluttet dig for biltype, kan et billån hjælpe dig med finansieringen.

Hvorfor betyder bilmærke noget i denne sammenhæng?

Bilmærket betyder noget, fordi bilen signalerer noget om ejerens hensigter.

Med en stor, ny og dyr bil udgør du en væsentlig større økonomisk risiko for forsikringsselskabet, end du gør i en lille og brugt bybil. Som tommelfingerregel er det en kombination af bilens hestekræfter og prisniveauet for eventuelle reparationer, der bestemmer, hvorvidt bilen gør din bil forsikring billigere eller dyrere.

To gode tips, hvis du ønsker en billigere bilforsikring:

Tip 1 - køb en lille, ny bybil.

Hvis du er på udkig efter en billig bilforsikring anbefales det, at du finder dig en lille bybil, der er forholdsvis ny og har under 75 HK. Den lille bybil er billigere at forsikre med både kasko- og ansvarsforsikring.

Tip 2 - køb en brugt bil.

Hvis du går efter en brugt model, er det muligt, at du kan spare kaskoforsikringen væk og dermed opnå en meget billigere bilforsikring.

Tips til billig bilforsikring

Der er nogle ting, du selv kan gøre for at opnå en lavere årlig præmie på din bilforsikring. Vi har samlet de mest populære metoder til at få en billig bilforsikring her:

 • VÆLG EN HØJ SELVRISIKO
  Størrelsen på din selvrisiko er ofte den faktor, der påvirker prisen mest direkte. Hvis du vurderer, at der ikke er så stor risiko for, at du skader bilen, kan du tegne en bilforsikring med en lav årlig præmie og en høj selvrisiko. Oftest er selvrisikoen meget høj for de billige bilforsikringer, men du bør vurdere, om du, ved eventuelle skader, vil være i stand til at betale dette beløb. Har du ikke en fast opsparing stående til denne slags uforudsete udgifter, kan det gå hen og blive dyrere for dig i længden at vælge den billige bilforsikring.
 • VÆLG KUN DEN NØDVENDIGE DÆKNING
  Udover valget af kaskoforsikringen er der en række andre tillægsforsikringer, du kan overveje, eksempelvis førerdækning, vejhjælp, friskadedækning og glasdækning. Hvor mange af disse tillægsforsikringer, du vælger at inkludere i din bilforsikring, påvirker naturligvis din pris. Generelt er prisen højere, jo større dækning du får.
 • BLIV ELITEBILIST
  Det er væsentlig nemmere at finde en billig bilforsikring, når du kan bevise over for forsikringsselskabet, at du både er en erfaren bilist og ikke har haft skader i en årrække. Med en status som elitebilist, kan du spare mange penge på din bilforsikring. Netop derfor er det sværere for de unge at finde en bilforsikring, der er lige så billig, som deres forældres. Nogle forsikringsselskaber tilbyder dog "Respekt for fart"-kurser til unge under 25 år for at give denne målgruppe en bedre mulighed for at få en billig bilforsikring. Husk, at du også kan registrere tidligere kørsel i firmabil, og dermed optjene lidt anciennitet herfra.
 • SPAR VED AT SAMLE DINE FORSIKRINGER
  Langt de fleste forsikringsselskaber kan tilbyde dig en ekstra billig bilforsikring, hvis du samler alle dine forsikringer hos dem i en såkaldt samlerabat. Når du er på jagt efter en billig bilforsikring, er det derfor en god ide at spørge om et samlet tilbud. Dette vil, i langt de fleste tilfælde, resultere i en billigere bilforsikring, end du ellers ville kunne få.
 • VÆLG DEN RETTE BIL
  Du kan med fordel tænke strategisk i forhold til dit bilvalg, hvis din bilforsikring skal være så billig som mulig. Især ældre og mindre biler er noget forsikringsselskaberne kan lide, da disse ikke udgør en lige så stor risiko for store udbetalinger af erstatningssummer. Vælger du en gammel og måske meget brugt bil, kan du oven i købet oftest spare kaskoforsikringen væk, og ende med en bilforsikring der er endnu billigere.
 • HUSK AT FORHANDLE MED FORSIKRINGSSELSKABET
  Forsikringsselskaberne er godt klar over, at der konkurreres om priserne på din bilforsikring, og at alle selskaber baserer priserne på individuelle risikoparametre. Jo mere du er klar over markedets udbud og priser, jo bedre er du klædt på til en eventuel forhandling, og du kan med fordel nævne, at du også er i dialog med andre forsikringsselskaber.
 • ANGIV KØRSEL I FIRMABIL FOR BEDRE ANCIENNITET
  Mange forsikringsselskaber kan tilbyde dig anciennitet til din bilforsikring, for de år du har kørt i firmabil, såfremt det naturligvis har været uden skader. Typisk kræver det bare en erklæring fra din arbejdsgiver, nuværende som tidligere, på, at du har kørt firmabilen skadefrit i x antal år. Dog kræver nogle forsikringsselskaber, at du har stået registreret som bruger af bilen.
 • OVERVEJ DIT BEHOV JÆVNLIGT
  Du har måske haft din bilforsikring længe, og har oven i købet tegnet den sammen med nogle andre forsikringer for at spare penge, men dine behov ændrer sig hele tiden. Fordi at din status i forsikringsselskabet ændres, og dine behov ligeså, er det fornuftigt at gennemgå dine forsikringer løbende, for at sikre dig at du får det maksimale ud af din årlige præmie.
Få tilbud på bilforsikring!
Det tager kun 1 minut!

Sammenlign bilforsikring

Der er rigtig mange overvejelser, du skal gøre dig, når du skal tegne en bilforsikring. Det bliver der ved med at være uanset, om det er første gang du tegner bilforsikring eller du har prøvet det mange gange før.

De overvejelser du sidder med kunne være spørgsmål som:

  • Hvad er den bedste pris?
  • Hvad med dækningen?
  • Hvilket forsikringsselskab har størst kundetilfredshed?

Du kan finde et forsikringsselskab, som har billig bilforsikring, men som til gengæld har meget lav kundetilfredshed og mange klager. I det tilfælde kan denne ellers billige bilforsikring ende ud med at være en risikabel og dyr fornøjelse.

Det er derfor vigtigt, at du vælger bilforsikring med omhu og sørger for at få økonomi og mavefornemmelse til at gå i hånd i hånd.

Men hvad kan du gøre for at sikre dig, at dit fremtidige forsikringsselskab behandler deres kunder ordentligt?

Det som Mikonomi.dk anbefalder dig at gøre, er at anvende anmeldersites, hvor forbrugere går ind og deler deres erfaringer om selskabet - her kan du bl.a. anvende trustpilot eller ankenævnet for forsikring.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Find den billigste bilforsikring til dit behov

Du bør være opmærksom på dit forsikringsbehov, da du dermed bedre kan vurdere, om et forsikringstilbud er godt, i forhold til den dækning du søger. Den bedste bilforsikring for dine forældre er ikke nødvendigvis den billigste bilforsikring for dig.

Det er derfor vigtigt, at du foretager en grundig vurdering af, hvilke behov du har. Di kan eksempelvis gøre dig nogle tanker om behov og forbrug ud fra nedenstående liste.

5 ting du bør overveje, når du køber bilforsikring

 1. Hvilken bil vil du forsikre?
 2. Hvilken form for dækning har du behov for?
 3. Hvor stor en selvrisiko vil du være villig til at betale?
 4. Hvor mange kilometer kører du om året?
 5. Hvem er den primære bruger af bilen?

Undersøg markedet med en bilforsikring beregning

Markedet ændrer sig hele tiden. Ligeså gør både priser og vilkår for selskabernes bilforsikringer.

Selvom du er glad for dit nuværende forsikringsselskab, kan du derfor med fordel undersøge markedet, inden du takker ja til automatisk fornyelse, når det bliver tid til det.

Måske kan du endda presse dit forsikringsselskab, hvis du finder et bedre tilbud hos et andet forsikringsselskab. Det er altid godt at være ajourført med de nyeste priser. Som før nævnt anbefaler vi på Mikonomi.dk, at du tjekker op på dine forsikringer en gang om året.

Bilnøgler

Hvilke skader dækker min bilforsikring?

Er du på udkig efter en billig bilforsikring, skal du huske at tage højde for de forskellige dækninger, der følger med en bilforsikring, hvorfor det kan være lidt svært at overskue, hvilke der findes og hvilke der dækker hvad. Her giver vi dig en oversigt samt en kort forklaring til de mest populære former inden for en bilforsikring:

 1. Ansvarsforsikring
  En ansvarsforsikring dækker kun de eventuelle skader du måtte have forvoldt i et uheld og derfor er ansvarlig for skaderne. Ansvarsforsikringen på din bilforsikring dækker de skader, som du forvolder andre og deres køretøjer samt andres ejendele. Desuden dækker den dine medpassagerer i uheldet. Den dækker ikke egne personskader og skader på egen bil. Til dette skal du overveje en kaskoforsikring.
 2. Kaskoforsikring
  Kaskoforsikringen på din bilforsikring dækker alle selvforskyldte skader på din bil samt eventuelt tyveri af bilen. Den dækker, med andre ord, de skader du ikke får dækket af ansvarsforsikringen. Når du tegner en kaskoforsikring har du altid en ansvarsforsikring med i prisen.
 3. Retshjælpsforsikring
  Retshjælpsforsikring er også mulig at tilvælge på en billig bilforsikring er typisk en del af din kaskoforsikring og er den forsikring der dækker sagsomkostningerne ved potentielle private retssager, i forbindelse med skader forårsaget ved kørsel i den forsikrede bil.
 4. Førerdækning
  I nogle tilfælde er førerdæknignen inkluderet når du tegner en kaskoforsikring. Hvis ikke, så er det muligt at tilkøbe den som tillægsforsikring. Det er førerdækningen der dækker personskader ved uheld, du selv har forårsaget. Tab af erhvervsevne, varige men og tandskader er blandt de skader der typisk dækkes. Hvis du ønsker en billig bilforsikring, er dette dog noget, du skal overveje, for det hæver bilforsikring prisen.
 5. Glasdækning
  Når du tilkøber glasdækning til din kaskoforsikring, får du også dækket skader på bilens ruder. De skader, der kan repareres uden at udskifte ruden, er fuldt dækket, mens skader, der kræver at ruden udskiftes, er delvist dækket.
 6. Friskadedækning
  Ved at tilkøbe en friskadedækning kan du øge din dækning af bestemte typer skader på din bil. Med en friskadedækning undgår du at prisen på forsikringen, og størrelsen på din selvrisiko, ændres ved anmeldelse af disse specifikke skader.

Kan en friskadedækning betale sig?

For de fleste kaskoforsikringer stiger enten præmien eller selvrisikoen, hver gang du bruger din bilforsikring.

Og hvad betyder det så?

Det betyder, at jo flere uheld du er involveret i, jo dyrere bliver din forsikring.

Hvordan kan du så komme udenom, at din præmie eller selvrisiko stiger?

Det kan du ved at tilvælge en friskadedækning.

Friskadedækningen er et valgfrit tillæg til din kaskoforsikring, ligesom glasdækning og førerdækning er det.

I praksis betyder en friskadedækning, at du helt er fritaget for selvrisiko ved en række skader, som du på forhånd aftaler med dit forsikringsselskab.

Eksempelvis kan du aftale med dit forsikringsselskab, at du gerne vil have friskadedækning ved brand og tyveri. Normalt ville du have en selvrisiko, som du selv skulle betale i forbindelse med disse skader, men da du har en friskadedækning er dette ikke tilfældet. Du skal dermed ikke selv betale noget!

Fedt! Tænker du måske nu…

Men det er altså ikke altid, at en friskadedækning kan betale sig.

Det er nemlig også lige dyrere at tilvælge friskadedækning. Derfor skal du overveje, hvor sandsynligt det er, at du ofte kommer ud for den samme ulykke. Hvis du ikke har mange skader, kan en friskadedækning ikke betale sig.

mand tjekker bilforsikringspriser

Hvem er dækket af min bilforsikring?

Tilbuddet, du får på din bilforsikring, er baseret på informationer om bilens primære bruger. Hvis din kæreste, børn eller søskende bruger bilen lige så meget som dig, bør forsikringsselskabet informeres herom, så de kan blive skrevet på forsikringen.

Hvis dit forsikringsselskab ikke har de rette oplysninger, risikerer du at stå uden dækning, såfremt der sker et uheld. Er der en ægtefælle eller samlever, der er registreret på samme adresse, er der ikke tale om ændrede vilkår for hverken præmieberegning eller udbetaling af erstatning.

Det er desuden ulovligt at få andre til at registrere bil i deres navn, f.eks. dine forældre.

Det er et lovkrav, at bilen skal være registreret hos den primære bruger af bilen.

Dette betyder…

At du bør takke nej, hvis dine forældre tilbyder dig at hjælpe dig med at få en billig bilforsikring.

Fusk som dette kan komme til at koste dig ved et eventuelt uheld, da det kan resultere i store bøder og fængselsstraf.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Dette skal du vide, inden du låner din bil ud

Hvis du låner bilen ud til venner eller andre uden for husstanden, bør du være klar over, at vilkårene kan ændre sig, når føreren af bilen skifter. Langt de fleste forsikringsselskaber opkræver dig dobbelt eller tredobbelt selvrisiko, hvis bilen beskadiges, mens den har været udlånt.

Er det kun ansvarsforsikringen der sættes i spil, er der ingen særlige bilforsikring regler ved udlån, såfremt føreren trods alt har kørekort og ikke kører i påvirket tilstand. Alligevel anbefaler vi dig at nærlæse din forsikringspolice grundigt, inden du låner nøglerne ud.

Det er i øvrigt vigtigt at tage en snak med vedkommende, der ønsker at låne bilen, om hans ansvar for at betale selvrisikoen ved en potentiel skade. Det er, juridisk set, låneren af bilen, der hænger på selvrisikoen. Derfor kan du med fordel være ærlig over for vedkommende, og forklare personen pænt, at du gerne vil låne din bil ud, såfremt han betaler for egne skader.

FÅ GODE RÅD OG VIDEN OM BILER I TRAFIKKEN HOS RÅDET FOR SIKKER TRAFIK.

Regler for bilforsikring - Anden bruger

Der er nogle specielle regler, man være opmærksom på, når man deler bil. Man kan nemlig ikke få en bilforsikring i en anden brugers navn. Det kan være ekstremt alvorligt at overtræde denne regel. Læs mere om reglerne herunder:

 • Er du bruger af bilen, skal du være registreret som bruger af bilen i dit forsikringsselskab. Ved "bruger af bilen" forstås, at du bruger bilen kontinuerligt i et vanligt mønster. Bruger du eksempelvis dine forældres bil til og fra skole jævnligt, er du bruger af bilen og skal således være noteret som dette i forsikringsselskabet. Der er mange, der tror de "bare" kan have deres bilforsikring igennem deres forældre, men det er altså en fejl.
 • Hvis du laver en skade i en bil og det bevises, at du er bruger af bilen, men ikke står noteret i forsikringsselskabet, er forsikringsselskabet i sin gode ret til ikke at dække skaderne. Det kan resultere i en meget stor udskrivning.
 • Nogle selskaber tilbyder forskellige løsninger, hvor du kan stå som bruger af en bil, som du ikke selv ejer. På den måde kan du optjene anciennitet uden at betale en høj bilforsikring pris. Dermed er du også fri for at snyde forsikringsselskabet med en bilforsikring anden bruger. Vær endvidere opmærksom på, at selskaberne kan skelne mellem bilforsikring ejer og bruger. Bemærk også at det er muligt at være få en bilforsikring flere brugere.

Mand lægger penge til side til bilforsikring

LÆS OGSÅ: Bedste bilforsikring

Bilforsikring er lovpligtigt i Danmark

Som bilejer i Danmark er du forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring, da denne bilforsikring er lovpligtig. Derudover kan du vælge at tegne en kaskoforsikring, førerdækning eller andre tilkøbsforsikringer, for at være dækket i højere grad. Således kan en bilforsikring bestå af flere typer.

Hvis du har en ny bil, er det mest typisk at din bilforsikring både består af en ansvars- og kaskoforsikring. Dette skyldes, at det kan være meget dyrt at skulle udbedre skader for egen regning.

Har du derimod en ældre og brugt bil, kan kaskodækningen I din bilforsikring i mange tilfælde spares væk. Dette skyldes, at man hurtigt kan komme til at betale det samme for sin kaskoforsikring, som bilen er værd. Derfor skal du tage udgangspunkt i din bil og dit behov for forsikring, når du overvejer bilforsikringens dækning.

Hvis du er i tvivl om, hvilken forsikring der er lovpligtig, kan du læse om love og regler om køretøjer i Danmark.

Fordi bilforsikring er lovpligtig, er det en god idé at undersøge markedet for at finde den billigste bilforsikring.

Hvordan opsiger eller skifter man forsikringsselskab?

Hvis du af en eller anden grund ønsker at opsige din bilforsikring, skal du hurtigst muligt kontakte dit forsikringsselskab. Ellers kan du ende med at betale for en bilforsikring, du ikke har brug for. Typisk er der en opsigelsesperiode på en måned plus løbende måned. Har du betalt for et helt år, får du naturligvis refunderet pengene for de måneder, hvor du ikke har en aktiv bilforsikring.

Det er faktisk slet ikke så besværligt at skifte forsikringsselskab, som mange tror. Netop derfor bør du aldrig bare automatisk fornye dine forsikringer hvert år. Det er derimod en rigtig god idé at tage dit forsikringsbehov op til overvejelse og undersøge markedet for bedre priser og dækninger.

Hvis du finder et tilbud på en bilforsikring i et andet forsikringsselskab, som du gerne vil skifte til, klarer det nye forsikringsselskab selve skiftet for dig. Hvis du opsiger din bilforsikring senest 30 dage før den årlige fornyelse, undgår du i de fleste tilfælde at betale et flyttegebyr.

Gebyret varierer fra selskab til selskab, men har du haft forsikringen i over et år er flyttegebyret omkring 50 kr.. H har du ikke haft din forsikring et helt år endnu er gebyret større.

Kvinde ringer til bilforsikring

FAQ - Bilforsikringer

HVOR OFTE BETALER MAN FOR SIN BILFORSIKRING?
Typisk betaler man for sin bilforsikring gennem en årlig præmie, der beregnes på baggrund af individuelle informationer, og som kan variere fra selskab til selskab. Månedlige betalinger bliver dog mere og mere udbredt.

HVOR FINDER JEG DEN BILLIGSTE BILFORSIKRING?
Der findes utrolig mange forsikringsselskaber i Danmark, der tilbyder bilforsikring, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Med Mikonomi.dk's online sammenligning af bilforsikring kan du nemt og bekvemt vælge den bilforsikring, der passer bedst til dine behov.

HVEM SKAL JEG ANMELDE SKADER TIL?
Hos de fleste forsikringsselskaber har du både mulighed for at anmelde din skade online og over telefonen. Gælder det anvendelse af din retshjælpsforsikring, er det typisk din advokat, der anmelder sagen til dit forsikringsselskab.

HVORNÅR GÆLDER MIN BILFORSIKRING FRA?
Din bilforsikring er dækkende fra du har tegnet den, også selvom du først modtager din forsikringspolice senere. Fremsendelsen af denne kan tage lang tid, sommetider op til flere måneder.

KAN MAN OVERFØRE ANCIENNITET FRA ET SELSKAB TIL ET ANDET?
Det kan du som regel godt, og det kan give dig en stor fordel i forhold til optjent anciennitet og vil øge dine muligheder for at tegne en billig bilforsikring. Tjek dog reglerne for det enkelte forsikringsselskab, da det ikke er alle selskaber, der tilbyder denne løsning.

Kan man tegne bilforsikring når man er registreret i RKI?
Det korte svar er nej. De fleste selskaber ønsker ikke at tegne dig som kunde med en bilforsikring, hvis du står i RKI.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut
Relaterede blogindlæg