Bådforsikring priser

Indhent 3 tilbud på din bådforsikring - det er både gratis og nemt
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Find de bedste bådforsikring priser

Du kan nemt og hurtigt få tilsendt 3 gode tilbud på en bådforsikring her på Mikonomi.dk. Du udfylder blot formularen med dine oplysninger. Kort herefter modtager du 3 gratis og uforpligtende forsikringstilbud. På denne måde kan du let sammenligne priser og dækning på forsikringerne, så du i fred og ro kan finde frem til den helt rigtige bådforsikring for dig.

Indhent 3 tilbud på din bådforsikring - det er nemt og hurtigt Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvorfor tegne en bådforsikring?

Når du har købt en ny båd, så skal du undersøge mulighederne for at tegne en bådforsikring. Med en bådforsikring sikrer du dig selv og båden på den bedste vis. Hvis du har tegnet en bådforsikring, så er du dækket ind, hvis der sker skader eller ulykker, der involverer dig selv eller din båd.

En bådforsikring er ikke en selvstændig forsikringstype som sådan, men består egentlig af tre forskellige forsikringer. Dette betyder, at kombinationen af en ansvarsforsikring, en kaskoforsikring samt en ulykkesforsikring samlet set udgør en bådforsikring.

 

Hvordan dækker en bådforsikring?

Da en bådforsikring jo egentlig udgøres af tre typer forsikringer, så kommer den samlede dækning for bådforsikringen an på hver af tre forsikringsydelser.

Ansvarsforsikringen er ikke lovpligtig, men en del havne kræver at du tegner én for at båden kan ligge i havnen. Med en ansvarsforsikring er du dækket ind, hvis du er skyld i skade på andre personer eller deres ting.

Kaskoforsikringen dækker ved skader på selve båden eller bådudstyr, såsom anker og motor. Der er dækning ved skader, der opstår i forbindelse med enten søsætning, ophaling eller transport indenfor sejladsområdet. Kaskoforsikringen dækker desuden ved brand, tyveri samt hærværk.

Ulykkesforsikringen dækker dig selv samt passagerer ombord på båden, hvis der sker en ulykke. Hvis du har tegnet en ulykkesforsikring i forvejen, så skal du oplyse dit forsikringsselskab om at du har købt båd.

LÆS OGSÅ: Bådforsikring

 

Hvad er prisen for en bådforsikring?

Prisen for en bådforsikring afhænger af flere faktorer. Prisen kommer blandt andet an på, om du har en hurtigsejlende båd, da forsikringsselskaberne ofte vurderer disse til at tilhøre en højrisikogruppe. Jo højere risikoen vurderes at være fra forsikringsselskabets side, jo dyrere vil bådforsikringen være.

En anden faktor, der påvirker bådforsikringens pris er bådens værdi. Jo højere værdi båden har, jo dyrere vil forsikringen typisk blive. Dette betyder også, at du skal kontakte dit forsikringsselskab, når båden falder i værdi. Faldende værdi på båden kan betyde, at du skal betale mindre for din forsikring.

Prisen afhænger også af, hvor godt du er dækket ind af forsikringen. Oftest vil en bedre dækning, i forhold til skader og ulykker, betyde en dyrere bådforsikring.

Udover de ovennævnte faktorer, så varierer prisen på en bådforsikring alt efter hvilket selskab, du tegner forsikring hos.

Overordnet vil prisen på en bådforsikring altså være afhængig af følgende:

  • Type af båd
  • Værdi
  • Dækning
  • Forsikringsselskab

 

Da prisen på en bådforsikring afhænger af så mange forskellige faktorer. så er det svært at sige helt konkret, hvad prisen på en bådforsikring vil være. Hvis du indhenter forsikringstilbud fra forskellige selskaber, så kan du bedre danne dig et overblik over, hvilken forsikringsydelse du kan få og til hvilken pris.