Ansvarsforsikring båd

Indhent 3 tilbud til din ansvarsforsikring til båden - det er både nemt og hurtigt
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Ansvarsforsikring til båd

Du kan nemt og hurtigt finde frem til den bedste ansvarsforsikring til din båd. Hvis du blot udfylder nedenstående formular, vil du kort tid herefter blive kontaktet af 3 forsikringsselskaber.

De 3 selskaber vil alle give dig deres bedste tilbud på en ansvarsforsikring til båd. Så kan du nemt sammenligne de forskellige tilbud inden du vælger en ansvarsforsikring, der passer til dit behov.

Du kan her læse mere om ansvarsforsikringen og hvordan du er dækket med denne type forsikring. Du kan desuden finde ud af, hvad en samlet bådforsikring dækker og hvad der påvirker prisen.

Indhent 3 tilbud til din ansvarsforsikring til båden - det er både nemt og hurtigt Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Sådan dækker en ansvarsforsikring for bå

Det er lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, hvis du enten ejer en bil eller motorcykel. Det forholder sig dog noget anderledes, hvis du ejer en båd. Det er nemlig ikke lovpligtigt, at tegne en ansvarsforsikring for en båd. Det er derfor nogenlunde op til dig selv at afgøre, hvorvidt du ønsker at tegne ansvarsforsikring.

Selvom det ikke er lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, så er det dog alligevel en god idé. Ansvarsforsikringen dækker nemlig ved et eventuelt erstatningskrav, der vil komme hvis du er ansvarlig for skader på andre personer eller på deres ejendele.

Du kan nemt komme til at sejle ind i en anden båd ved et uheld på vej ind og ud af havnen, så her vil ansvarsforsikringen dække eventuelle skader på den anden båd.

Hvis der sker personskader som følge af, at personen bliver trukket i en badering, på vandski eller lignende efter båden, så dækker ansvarsforsikringen ikke i disse tilfælde.

Mange havne kræver desuden, at du har en ansvarsforsikring på din båd, for at båden må ligge i havnen. Så selvom ansvarsforsikringen ikke er lovpligtig, så er den på mange måder god at have alligevel.

LÆS OGSÅ: Bådforsikring

 

Hvordan dækker en bådforsikring?

En bådforsikring er egentlig sammensat af tre forskellige typer forsikringer. Så en bådforsikring er kombinationen af en ansvarsforsikring, en kaskoforsikring samt en ulykkesforsikring.

Da ansvarsforsikringen kun dækker skader på andre personer eller deres ejendele, så bør du overveje at kombinere den med en kaskoforsikring samt eventuelt også en ulykkesforsikring.

Kaskoforsikringen dækker skader på din båd og ulykkesforsikringen dækker dig og dine passagerer ved uheld.

 

Hvad koster en bådforsikring?

Prisen på en samlet bådforsikring afhænger af følgende faktorer:

  • Bådens værdi
  • Type af båd
  • Dækning
  • Forsikringsselskab

 

Prisen for en bådforsikring afhænger blandt andet af bådens værdi. En dyr båd vil være tilsvarende dyrere at forsikre.

Prisen afhænger også af, hvilken type båd du ejer. Nogle af de hurtigsejlende både anses nemlig, for at udgøre en større risiko for forsikringsselskaberne. Derfor vil forsikringen være dyrere på en båd af denne type.

Desuden er prisen også afhængig af, hvordan du er dækket af bådforsikringen.  Som regel vil en bedre dækning være tilsvarende dyrere.

Prisen på en bådforsikring varierer også fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så undersøg markedet og indhent flere tilbud, så du bedre kan sammenligne.

Hvis du kombinere ansvarsforsikringen med en kaskoforsikring samt en ulykkesforsikring, så vil du ofte kunne få et godt tilbud på en samlet bådforsikring hos forsikringsselskabet.

LÆS OGSÅ: Bådforsikring priser