Bådforsikring

Sammenlign bådforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Lignende sider

Find bådforsikring her

Her på Mikonomi.dk kan du nemt indhente 3 gode tilbud på bådforsikringer. Du udfylder blot den nedenstående formular og kort herefter vil du modtage 3 uforpligtende tilbud på forsikring helt gratis og uforpligtende. Så kan du let sammenligne tilbuddene og vælge den bedste bådforsikring.

Når du har købt en båd, så er det en god idé at tegne en bådforsikring, således at du forsikrer båden og dig selv på bedste vis. Med en bådforsikring er du dækket ind i tilfælde af skader og ulykker.

Der hører egentlig tre typer forsikringer under en bådforsikring, således at en bådforsikring udgøres af en ansvarsforsikring, en kaskoforsikring samt en ulykkesforsikring.

Indhent 3 tilbud på din bådforsikring - det er både nemt og hurtigt Bestil tilbud
- tager under et minut

Bådforsikringengs ansvarsforsikring

Hvis du ejer en bil eller motorcykel, så er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring.

Det er dog ikke lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring for en båd. Ansvarsforsikringen er dog god at have, da den dækker hvis du er skyld i skader på andre personer eller deres ejendele.

Med en ansvarsforsikring får du altså dækning på følgende punkter:

 • Ved skader på andre personer
 • Ved skader på andres ejendele

Selvom ansvarsforsikringen ikke er lovpligtig, så kræver mange havne, at du har en ansvarsforsikring for din båd, hvis den skal ligge i havnen.

Ansvarsforsikringen dækker ikke, hvis der opstår personskader som følge af, at personen bliver trukket efter båden i eksempelvis en badering eller på vandski.

Ansvarsforsikringen gælder typisk hele året rundt.

Hvad dækker en kaskoforsikring?

En kaskoforsikring dækker, hvis der eksempelvis sker skader på selve båden eller udstyr som motor eller anker.

Kaskoforsikringen dækker skaderne på båden, hvis båden synker eller går på grund. Forsikringen dækker også skader ved søsætning, ophaling samt transport inden for sejladsområdet.

Ydermere dækker kaskoforsikringen ved brand eller, hvis båden enten bliver stjålet eller udsat for hærværk.

Desuden dækker kaskoforsikringen advokatomkostninger, hvis du kommer i en retssag i forbindelse med din båd.

Kaskoforsikringen gælder altså følgende:

 • Selve båden
 • Bådudstyr såsom motor og anker
 • Hvis båden synker eller går på grund
 • Skader ved søsætning, ophaling samt transport inden for sejladsområdet
 • Skader ved brand og hærværk
 • Tyveri
 • Retshjælp

Du kan desuden få kaskoforsikringen til at dække eventuelle udgifter til bortskaffelse af bådvrag. Dette skal være anført separat i policen og være ubegrænset, da en bortskaffelse af et vrag sagtens kan blive dyrere end værdien på selve båden.

Hvilken dækning får du med en ulykkesforsikring?

Hvis du vil forsikre dig selv og eventuelle passagerer, så kan du tegne en ulykkesforsikring eller en sejlerulykkesforsikring.

En ulykkesforsikring dækker, hvis du er så uheldig at komme ud for en ulykke, hvor du og dine passagerer har brug for hjælp og efterfølgende erstatning.

Du behøver ikke tegne en decideret ulykkesforsikring for din båd. Hvis du har en ulykkesforsikring, skal du huske at gøre dit forsikringsselskab opmærksom på at du har en båd. På denne måde sikrer du, at du er ordentlig dækket ind.

Hvorfor vælge en udvidet bådforsikring?

Du skal sørge for, at kaskoforsikringen også gælder om vinteren så du er dækket hele året. Det er en god idé, at få forsikringen udvidet så den gælder hele året, selv hvis du ikke påtænker at sejle om vinteren. Der kan nemlig sagtens opstå skader på båden, selvom den bare ligger i havnen.

Hvad koster en bådforsikring?

Prisen på en bådforsikring afhænger blandt andet af følgende faktorer:

 • Type af båd
 • Værdi
 • Dækning
 • Forsikringsselskab

Prisen for en bådforsikring afhænger blandt andet af, hvilken type båd du har. Visse hurtige både betegnes som værende af særlig høj risiko for forsikringsselskaberne. Hvis du ejer en hurtigsejlende båd, kan det derfor blive dyrere for dig at tegne en bådforsikring.

Bådens værdi vil som oftest reflekteres i forsikringsydelsens pris. Jo dyrere båd, jo dyrere vil bådforsikringen som regel være.

Prisen afhænger også af forsikringens grad af dækning. Dette er både i forhold til, hvilke skader, der dækkes samt hvor omfattende dækningen er henholdsvis på land og i vand.

Desuden varierer prisen på en bådforsikring fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så det er derfor en god idé at indhente flere tilbud. Med flere forsikringstilbud på hånden, kan du bedre sammenligne priser og dækninger.

Du kan læse mere om bådforsikringer her: