A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Ny lov med ÅOP-loft for kviklån og forbrugslån

Forklaring af det nye ÅOP-loft

Folketinget har vedtaget ny lovgivning for kviklån og forbrugslån som trådte i kraft d. 1. juli 2020. Lovgivningen omfatter blandt andet regler for, hvor høj ÅOP markedsførte kvik- og forbrugslån må have. Dette har indvirkning på de lånekampagner, vi markedsfører på Mikonomi.dk.

Hvilken betydning har det for dig, som søger et lån på Mikonomi.dk?

Lån med en ÅOP på mere end 35% er fra 1. juli forbudt, og det forbydes samtidig at markedsføre lån med en ÅOP på over 25%. Vi har derfor på Mikonomi.dk frasorteret alle lån med en højere ÅOP end det tilladte. De kortsigtede og hurtige lån, du finder her på siden, er dermed blevet billigere, mere konkurrencedygtige og mere sikre for dig som bruger.

Det vil derfor stadig være muligt at finde lån i Danmark med en ÅOP på op til 35%, men udvalget på Mikonomi.dk er tilpasset lovgivningen, så du nu kun finder lån med ÅOP på 25% eller mindre. Har du flere dyre lån fra tidligere, har du stadig mulighed for at samle disse i et samlelån og opnå en samlet, større besparelse. Dette lån omfattes også af den nye lovgivning med en max ÅOP på 25%.

De samme regler gælder for privatpersoner såvel som for virksomheder. På denne måde forsøger regeringen at undgå et privat lånemarked med ufordelagtige omkostninger.

De nye regler

Udover markedsføringsforbudet skal en række andre regler sikre forbrugerne mod dyre kviklån:

  1. Forbrugslån med ÅOP på over 35% er forbudt
  2. Omkostningsloft - du kan maksimalt betale det dobbelte af lånet tilbage
  3. Samme regler gælder for långivning mellem privatpersoner

Erhvervsminister Søren Kollerup: "Det er stadig muligt at låne til et nyt køleskab. Nu bliver det bare til en lavere rente." (Kilde: Regeringen).

Vil du læse mere om lovgivningen, kan du læse mere på Erhvervsministeriet.

Finder du indhold på Mikonomi.dk der ikke stemmer overens med lovgivningen, vil vi meget gerne høre fra dig, så vi kan få rettet teksten hurtigst muligt. Vi kan kontaktes på info@mikonomi.dk.

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent og kommunikationsekspert
Signe sidder til dagligt med udvikling af indhold, research og analyse på Mikonomi.dk. Hun har siden 2017 skrevet artikler om tendenser i privatøkonomien og udarbejdet guides til de danske forbrugere. Signe går desuden op i, at alle skal kunne forstå de økonomiske begreber og skriver passioneret på et letforståeligt sprog. Signe er uddannet på Københavns Universitet og hendes arbejde er blevet udgivet i flere danske medier bl.a. Berlingske.