A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret:

Finansnyheder: 5 interessante artikler fra december

Hvilke interessante finansnyheder har der været i løbet af december?

Som det har været traditionen de sidste 11 måneder, vil vi op Mikonomi.dk afslutte året med at opsummere fem interessante finansielle og privatøkonomiske nyheder fra årets sidste måned.

Som altid har vi udvalgt fem spændende artikler, denne gang fra december måned. Alle de udvalgte artikler handler privatøkonomi, finans eller om penge generelt.

Du kan læse en kort beskrivelse af hver enkelt nyhed, hvorefter du kan klikke dig videre til den bagvedliggende artikel. Derved kan du læse mere om den specifikke nyhed, såfremt du ønsker et yderligere indblik i denne.

Mere friværdi til boligejere

Arbejdernes Landsbank udgav i december nogle beregninger, der viste, at boligejere kan se frem til 175.000 kr. mere i friværdi. Disse beregninger er sket på baggrund af regeringens prognose om, at boligprisernes forventes at stige med 9,2% fra 2018 til 2021.

Regeringen forudser, at der i 2019 vil ske en stigning i boligpriserne på 2,7%, 3,2% i 2020 og 3% i 2021. Såfremt regeringen får ret i denne prognose, viser beregninger fra Arbejdernes Landsbank, at de danske boligejere kan se frem til 175.000 kr. mere i friværdi.

Du kan læse mere om boligprisernes stigning, og hvad det betyder for din friværdi her: Boligejerne kan se frem til 175.000 kr. mere i friværdi.

4,1 mia. kroners gæld klar til inddrivelse

Gældsstyrelsen har netop manuelt gennemgået 400.000 gældsposter, hvoraf 325.000 af dem der klar til inddrivelse. Disse 325.000 gældsposter svarer til gæld for ca. 4,1 mia. kroner, som Gældsstyrelsen nu er klar til at inddrive.

Ikke alle de 400.000 kr. kan inddrives, hvilket skyldes, at gælden ikke længere er gyldig. Dette efterlader dog stadig mere end 80% af det samlede antal gældsposter, som er klar til inddrivelse.

Du kan læse mere om gældsinddrivelsen og den store gennemgang, Gældsstyrelsen i år har foretaget sig her: Gæld for 4,1 mia. kroner klar til inddrivelse.

Tilfredsundersøgelse af danske pensionsselskaber

I denne måned udgav konsulentvirksomheden Loyalty Group deres årlige undersøgelse af de danske pensionsselskaber. Denne har til formål at undersøge, hvor loyale og tilfredse danskere er med deres nuværende pensionsselskab.

Undersøgelsen viste, for andet år i træk, at Lærernes Pension topper med den højeste loyalitetsscore på 69,2. Til sammenligning ligger gennemsnittet for de undersøgte pensionsselskaber på loyalitetsscore på 58,4, hvilket er en stigning på 5,5% sammenlignet med forrige år.

Du kan læse mere om tilfredshedsundersøgelsen af de forskellige danske pensionsselskaber og se, hvor dit pensionsselskab placerer sig her: Flot fremgang i den danske pensionssektor.

Forbrugerundersøgelse 2018

Danmarks Statistik udgav i denne måned forbrugerundersøgelsen fra 2018, som er en undersøgelse, der viser, hvordan danskerne brugte deres penge i 2018. Denne undersøgelse viste blandt andet, at hver husstand i 2018 i gennemsnit brugte 321.737 kr.

Yderligere viste undersøgelsen, at vi bruger flest penge på boligbenyttelse. Hver gang, at en husstand bruger 1.000 kr., går 329 kr. af dem til boligbenyttelse. Dette svarer til en tredjedel af det samlede forbrug pr. husstand.

Du kan læse mere om forbrugerundersøgelsen og se, hvordan vi danskere brugte vores penge i 2018 hos Danmarks Statistik: Boligbenyttelse udgør den største forbrugspost.

Nye regler om arealangivelse af boliger

I december måned kom det ud, at Dansk Ejendomsmæglerforening i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk har udarbejdet nye regler, når det kommer til arealangivelse i forbindelse med salg af bolig.

Disse nye regler betyder altså, at du ikke ender med at betale for 100 kvadratmeter, mens du egentlig kun får 80. Disse nye regler kommer allerede til at træde i kraft fra den 1. januar 2020.

Du kan læse mere om de nye regler for, hvordan arealet skal angives her: Nu skal det være slut med at betale for 100 kvm. og kun få 80.

Camilla Kruuse
Skrevet af Camilla Kruuse, Kommunikationsspecialist og presseansvarlig
Camilla arbejdede som kommunikationsspecialist og presseansvarlig hos Mikonomi.dk, hvor hun fra 2017-2020 har skrevet om privatøkonomi og lån. I form af større undersøgelser og mindre guides forsøgte hun at dække økonomiske emner på en nytænkende, spændende og ikke mindst forståelig måde. Hendes arbejde er tidligere blevet udgivet i nogle af de største medier i Danmark herunder TV2, DR og Finans. I 2018 blev hun nomineret til SEMrush Nordic Awards i kategorien ‘Young Marketing Professional’ og er uddannet på Copenhagen Business Academy..