A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Finansnyheder: 5 interessante artikler fra september

Hvilke interessante nyheder har der været i september?

September er snart slut, og det er igen blevet tid til at dele de mest interessante nyheder med dig. Vi har derfor endnu engang samlet vores top 5 finansartikler til dig, så du hurtigt kan få et overblik over den forgangne måneds mest interessante nyheder.

Som altid deler vi vores top fem artikler, og du kan altid klikke dig videre til den originale historie, hvis du vil have hele nyheden med.

Læs med her, og bliv opdateret på september måneds finansnyheder.

Bliver dine penge også mindre værd?

Danskerne er blevet rigtig gode til at spare op, hvilket jo er en god ting, men hvis opsparingen bare står og samler støv inde på en konto, kan det være, at der er plads til forbedringer.

Det faktum runder Søren Risager Rasmussen. Han anbefaler, at man gemmer lidt af sin opsparing til uventede udgifter. Eksempelvis hvis køleskabet ryger. Resten af formuen, den del som man vel at mærke ikke har brug for, kan dog fordelagtigt nok arbejde for at blive større.

Læs mere i Søren Risager Rasmussens Morgenkommentar til Finans.dk: Har du talt med din investeringsrådgiver i dag?

Danskernes formue stiger

En ny opgørelse fra Cepos viser, at danskernes gennemsnitlige nettoformue er steget med 8% fra 2015 til 2017. Det vil sige, at vi i gennemsnit hver især har fået 100.000 kr. mere at rutte med. Det kan komme til at spille en rolle for regeringens forslag til finansloven.

Ifølge regeringen, er uligheden stigende, men overvismand og professor i økonomi Torben M. Andersen er dog ikke enig og peger på, at pensionen er med til at fordele formuen mere ligeligt.

Du kan læse mere om danskernes formue på Finans.dk: Danskerne bliver rigere: »Rigtig mange lønmodtagere er blevet indirekte kapitalister«.

Forbrugerombudsmanden advarer låneformidlingssider

Forbrugerombudsmanden har sat en undersøgelse i gang som fokuserer på låneformidlingshjemmesider, og om de overholder markedsføringsloven. Undersøgelsen omfatter 141 hjemmesider, men der har ikke været tale om en individuel vurdering af de enkelte sider.

Dog kan Forbrugerombudsmanden konstatere, at det ikke alle hjemmesiderne som imødekommer alle oplysningskrav. Derfor har Forbrugerombudsmanden udsendt en pressemeddelelse og et brev, som påpeger de regler, der gælder i henhold til markedsføringsloven.

Er du interesseret i mere information, kan du læse Forbrugerombudsmandens orientering om lovgivningen.

ÅOP er for abstrakt

Da langt de fleste danskere ikke ved, hvad ÅOP står for, og hvordan det skal bruges i lånesammenhæng foreslår Carsten Tanggaard, professor i finansiering og formand for Penge- og Pensionspanelet, at det lånets pris skal fremgå helt tydeligt.

Det vil kunne give brugerne en bedre forståelse af, hvor dyrt det vil være for dem at optage et kviklån. Han foreslår, at kviklånsfirmaerne skal oplyse om ÅOK, hvilket vil sige, hvad et lån koster, når der er gået et år.

Carsten Tanggaards forslag bliver formidlet i Politiken i artiklen: Lån 5.000 og betal 30.000: Sådan skal unge advares mod kviklån.

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent og kommunikationsekspert
Signe sidder til dagligt med udvikling af indhold, research og analyse på Mikonomi.dk. Hun har siden 2017 skrevet artikler om tendenser i privatøkonomien og udarbejdet guides til de danske forbrugere. Signe går desuden op i, at alle skal kunne forstå de økonomiske begreber og skriver passioneret på et letforståeligt sprog. Signe er uddannet på Københavns Universitet og hendes arbejde er blevet udgivet i flere danske medier bl.a. Berlingske.