A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret:

Finansnyheder juli 2019

Top 5 sider og artikler om kvinder og økonomi

I denne måned har vi endnu engang rystet posen og i stedet for at give jer et recap af fem interessante finansnyheder, har vi i stedet valgt at sætte fokus på kvinder og økonomi.

Nedenstående sider og artikler handler alle om kvinder og økonomi på den ene eller anden måde. For eksempel skal vi forbi Kvindeøkonomoien, et par investeringssider og en økonomisk rådgivningsekspert.

Har du fået lyst til at blive klogere på emnet kvinder og økonomi, kan du roligt læse videre. I hver lille introduktion har vi indsat et link til den specifikke side eller den fulde artikel, så du kan få mere information. God læselyst!

Kvindeøkonomien

Kvindeøkonomien er en uvildig og non-profit interesseorganisation og forening, der arbejder for ligestilling og økonomisk frihed for kvinder ved at styrke kvinders indsigt i privatøkonomi og investering.

”Vi ved, at mange kvinder i dag ikke er lige så godt stillede som mænd, når det kommer til privatøkonomiske forhold som for eksempel lønindtægt, status ved skilsmisse og opsparing til alderdom. Og når det kommer til investeringer, ved vi, at kvinder investerer meget lidt sammenlignet med mændene, selvom de over tid oplever større afkast end mændene. Det vil vi lave om på,” siger Eva Svavars til Altinget.

Det er gratis at blive medlem af Kvindeøkonomien. Som medlem vil du blandt andet få nyheder om, når der bliver debatter og events om kvinder og økonomi. Derudover kan du følge med på deres Facebook profil.

Ophelia invest

Sarah Ophelia Møss er idémageren og frontfiguren i Ophelia Invest, som tilbyder foredrag, workshops og online kurser indenfor investering. Inde på siden Opheliainvest.dk kan du læse artikler, se videoer og høre podcasts med gode råd og tips til, hvordan du kommer i gang med at investere.

Vi mener at investering er for alle - der vil det. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig i gang.

Udover foredrag og workshops har Ophelia Invest også lavet deres eget forlag, hvor de producerer bøger til børn og voksne om privatøkonomi, investeringer og økonomi.

Moneypenny

Linnéa Schmidt startede facebookgruppen Moneypenny - Kvinder som investerer i 2016, hvilket har udviklet sig til et helt univers med Moneypenny and More. Siden 2017 har Ann-Christina Lykke også være med om bord og med til at inspirere kvinder til at investere.

Vi vil styrke kvinder til større økonomisk frihed. Vi har en vision om at inspirere flere danske kvinder til at investere. Gennem mange forskellige kanaler inspirerer og opmuntrer vi andre kvinder til at spare mere op og at investere.

Synes du, at det lyder spændende, kan du finde mange interessante artikler om investeringer og privatøkonomi på hjemmesiden Moneypennyandmore.dk.

Female invest

Har du endnu ikke fået helt nok af kvinder og investeringer, kan vi lokke dig med endnu et godt tip. Det drejer sig om Female Invest, som Emma Bitz, Anna-Sophie Hartvigsen og Caroline Stasig står bag.

Female Invest seeks to engage more women in the world of investing. Trough talks, workshops and company visits, we have created a unique forum for knowledge sahring where our members get the basic tools to get started investing. Female Invest is Denmark’s biggest investment organization for women.

Du kan følge med i deres arbejde på deres hjemmeside Female Invest og blandt andet læse mere om deres bog “Klar - Parat - Investér”, som er en introduktionsbog for alle, der gerne vil lære at investere.

Primaliva

Lone Eriksen er økonomisk mentor, som kan hjælpe dig med at få økonomisk tryghed og økonomisk selvtillid. Derudover er hun en ivrig skribent, og hun beskriver blandt andet på sin egen blog sine tanker om penge og livet.

Hvis ikke du har økonomisk tryghed, kommer du til at bruge for meget tid og energi på at gå og bekymre dig. I stedet for at fokusere på de muligheder du har, kommer du til at fokusere på alt det, du ikke har og ikke kan. For at få økonomisk tryghed, er det derfor vigtigt, at du kender din økonomi og de konsekvenser, der hører med dine økonomiske valg. På den måde kan du nemlig få et godt liv med den økonomi, du har.

Læs gode artikler om privatøkonomi og få gode og håndgribelige tips til, hvordan du kan få bedre økonomisk overblik på Primaliva.dk.

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent og kommunikationsekspert
Signe sidder til dagligt med udvikling af indhold, research og analyse på Mikonomi.dk. Hun har siden 2017 skrevet artikler om tendenser i privatøkonomien og udarbejdet guides til de danske forbrugere. Signe går desuden op i, at alle skal kunne forstå de økonomiske begreber og skriver passioneret på et letforståeligt sprog. Signe er uddannet på Københavns Universitet og hendes arbejde er blevet udgivet i flere danske medier bl.a. Berlingske.
Medforfattere:
Camilla Kruuse