A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret:

Finansnyheder: 5 interessante artikler fra juni

Hvilke interessante finansnyheder har der været i løbet af juni?

På Mikonomi.dk har vi endnu engang læst en række interessante finansnyheder og nu er juni ved sin ende. Det er derfor blevet tid til at dele de mest interessante nyheder og artikler fra denne måned.

Herunder har vi samlet top 5 interessante finansnyheder, så du hurtigt kan få et overblik. Du kan læse vores korte beskrivelse af nyheden og klikke dig videre til artiklen, hvis du vil vide mere om historien.

Læs med her og hold dig opdateret på, hvad der sker på det finansielle område i Danmark såvel som udlandet.

Husene stiger i værdi

Bolighed.dk har lavet en ny prognose om boligmarkedet. Der er fremgang i alle landets kommuner, når det gælder husmarkedet. Det er især husejer i og omkring København og Nordsjælland, der kan glæde sig over stigningerne.

Selvom prisudviklingen er mere afdæmpet, vil vi stadig se stigninger i løbet af de næste 12 og 24 måneder i alle landets postnumre. Så det er ikke kun københavnerne, der får glæde af prisstigningerne.

Du kan tjekke prisstigninger i hele Danmark og din egen kommune på Boligheds hjemmeside, hvor de har artiklen: Så meget stiger husene i værdi. Tjek dit postnummer her.

Dyrest at købe bil i Danmark

Prisen på køretøjer i Danmark er 40 % højere end gennemsnittet i Europa, det viser nye tal fra Eurostat i deres rapport: Check out how expensive your country is. Og her ligger Danmark altså i toppen, når det gælder biler og cykler.

I rapporten sammenlignes også priser på madvarer, husleje og tøj og sko med mere. Danmark står i mange af tilfældene højt på listen, men overgås dog af Norge i kategorien alkohol og tobak.

Se alle tallene fra Eurostat her eller læs artiklen fra Finans.dk: Nye tal: Danskernes biler er de dyreste i Europa.

2019’s dyreste hus

Det hidtil dyreste huskøb i Danmark er bliver solgt for 53 mio. kr. Villaen ligger på Lemchesvej i Hellerup, har et boligareal på over 500 kvadratmeter og 12 værelser. Denne hushandel slår den tidligere rekord fra 2019 med hele 17,5 mio. kr.

Det slår dog ikke sidste års dyreste hushandel, som var et hus på Onsgårdsvej i Hellerup, der gik for 70,5 mio. kr. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Hellerup, er dog ikke så høj. Sidste år lå gennemsnitsprisen på 50.550 kr. pr. kvadratmeter. Det svarer til en pris på 7,5 mio. kr. for en villa på 150 kvadratmeter.

Læs mere om Danmarks dyreste huse og hushandler på Finans.dk i deres artikel med titlen: Nyt hus slår årets rekord: Her er 2019’s dyreste hushandel.

Nej tak til kontanter: Ikke lovligt

Hvis butikker tager imod betalingskort, skal de også tage imod kontanter, lyder det i en afgørelse fra forbrugerombudsmanden. Baggrunden for afgørelsen tager udgangspunkt i kontantreglen, som er en paragraf i betalingsloven.

Denne regel gælder dog ikke fjernsalg. Det vil sige køb og handler, der bliver foretaget over internettet eller telefonisk. Desuden gælder det heller ikke selvbetjeningsmaskiner og benzintanke, som er ubemandede.

Du kan læse mere om kontantreglen og forbrugerombudsmanden afgørelse på dr.dk i deres artikel: Butikker må ikke takke nej til kontanter.

Ferietid er forsikringstid

Det kan blive en dyr fornøjelse at tage på ferie uden at være dækket ordentligt ind med en forsikring. Især hvis turen går udenfor Europa, kan det være en god idé at få tjekket sine forsikringer igennem.

"Det er afsindig vigtigt, at du har forsikringsdækning, som både dækker skade på andre personer og deres ting. For den regning kan godt blive en for belastning for ens økonomi," siger økonom Lars Baadsgaard, Forbrugerrådet Tænk.

Der er også en del, der overvurderer, hvor meget de egentlig får ud af at have det blå EU-kort med sig på rejsen. Du kan læse mere om forsikringer og dækninger på Jyllands Posten i deres artikel: Forkerte rejseforsikringer kan koste dig dyrt.

Det sker i juli

D. 5. juli kl. 12.00 er der frist for kvote 1-ansøgere. Det gælder for ansøgere, som har en dansk gymnasial eksamen til videregående uddannelser. Fristen for kvote 2-ansøgere var i midten af marts, for ansøgere hvor karakterer ikke er det eneste grundlag. Ansøgerne får svar på, om de er blevet optaget d. 28. juli.

Dagen efter, altså d. 29. juli, forventes en opgørelse over det påkrævede karaktergennemsnit for de forskellige uddannelser.

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent og kommunikationsekspert
Signe sidder til dagligt med udvikling af indhold, research og analyse på Mikonomi.dk. Hun har siden 2017 skrevet artikler om tendenser i privatøkonomien og udarbejdet guides til de danske forbrugere. Signe går desuden op i, at alle skal kunne forstå de økonomiske begreber og skriver passioneret på et letforståeligt sprog. Signe er uddannet på Københavns Universitet og hendes arbejde er blevet udgivet i flere danske medier bl.a. Berlingske.
Medforfattere:
Camilla Kruuse