A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 4 min.
Opdateret:

Mikonomi.dk anbefaler: 5 interessante podcasts om økonomi

Maj

Top 5 interessante podcasts om privatøkonomi

I denne måned har vi rystet posen og i stedet for at give jer et recap af fem interessante finansnyheder, har vi i stedet samlet fem spændende podcasts om økonomi.

Normalt samler vi fem interessante finansrelaterede artikler eller begivenheder fra den foregående måned. Denne måned har vi derimod søgt internettet igennem og fundet fem finanspodcasts, vi gerne vil anbefale dig.

Fælles for de fem podcasts er, at de alle handler om privatøkonomi, finans, gæld m.m. Mangler du en ny podcast, og er du samtidig interesseret i den økonomiske verden, så læs med her og få inspiration.

Gode penge: Hvordan går det med pengene?

“Hvordan går det med pengene?” sådan starter Ole Bjerg og Rasmus H. Nielsen alle deres podcasts. Lige netop dette spørgsmål har de, siden deres start i september 2018, forsøgt at besvare i deres indtil videre 24 afsnit.

Gode Penge er en podcasts, der har fokus på penge, økonomi og gæld. I podcasten deltager Ole Bjerg og Rasmus H. Nielsen samt en gæst, der er udvalgt ud fra det pågældende emne, som podcasten handler om.

Afsnittene varer mellem 45 min. til en time og 10 min., og antallet af afsnit per måned varierer ligeså en del. I gennemsnit udkommer der ca. 2-3 afsnit om måneden. Du kan læse mere om podcasten samt finde nogle af deres afsnit her: Gode Penge.

Planet Money: Økonomi simpelt forklaret

Er du interesseret i økonomi, men orker ikke flere timers podcastsnak? Så kan vi anbefale dig at lytte til Planet Moneys podcast. Et afsnit varer typisk kun mellem 17-27 min. og fortæller om økonomi på en sjov og letforståelig måde.

Podcastens værter forsøger gennem interviews, effekter og reportager at fortælle om økonomiske historier fra den virkelige verden. Alt sammen gjort på en sjov og underholdende måde, som gør et tungere emne, som økonomi, mere spiseligt.

Planet Money podcasten har udgivet afsnit siden september 2008. Der udkommer afsnit hver onsdag og fredag. Du kan lytte til podcasten samt læse mere om den her: Planet Money.

Dine Penge: Alt fra forbrug til aktiemarkedet

Dine Penge er en podcast om privatøkonomi, der forsøger at hjælpe lyttere med alt fra det første boligkøb til situationen på aktiemarkedet. I podcasten har de blandt andet tidligere haft emner som “Sådan bliver du rig” og “Bilkøb vs. leasing”.

Værterne Stefan Singh Kailay, Ulrik Bie og Sara Sjølin får hver uge besøg af en kendt gæst, hvor de sammen guider lyttere gennem alt fra forbrug til investering. Tidligere har Mascha Vang, Karsten Ree og Asger Aamund blandt andet været gæster i studiet.

Podcasten udgives af Berlingske Business og sponsoreres af Nordea. Podcasten udkommer et par gange om måneden, og hvert afsnit varer typisk mellem 25-30 min. Du kan lytte til de forskellige episoder her: Dine Penge.

Freakonomics: Økonomiske begreber og teorier

Freakonomics er en podcast, der på en underholdende og fascinerende måde giver dig et indblik i økonomiske begreber og teorier. Podcastens vært Stephen J. Dubner fortæller dig om alle de ting, du altid har troet, du vidste - men ikke ved - og de ting, du ikke vidste, at du gerne vil vide - men faktisk gerne vil.

I podcasten interviewer værten nobelpristagere, provokatører og iværksættere om økonomi. Han har blandt andet tidligere berørt emner som, hvordan du kommer ud af din studiegæld.

Freakonomics udkommer cirka en om ugen, og et afsnit varer typisk 40-60 min. Du kan lytte til podcastens i alt 323 afsnit her: Freakonomics.

Nordea Market Insights: Globale finansmarkeder

I podcasten Nordea Market Insights er der fokus på det globale finansmarkeds aktuelle bevægelser. Podcasten henvender sig derfor til en mere erfaren lytter, der ønsker indsigt i de globale finansmarkeder.

På trods af at behandle nogle tunge økonomiske emner, gøres dette stadig på en forståelig måde. De har tidligere dækket emner som rente- og aktiemarkedet, brexit og hvornår den økonomiske nedtur kommer.

Afsnittene varer oftest blot 15 min. og udkommer ca. en gang om ugen. Du kan lytte til alle deres afsnit her: Nordea Markets Insights.

Hvad sker der i juni?

I nedenstående afsnit kan du læse om, hvad der sker af finansrelaterede begivenheder i juni måned, som du måske vil finde interessante.

Tirsdag den 18. juni kl. 15.30 udgives Vismandsrapporten om dansk økonomi fra Det Økonomiske Råd. Rapportens indhold kan variere, men den indeholder oftest en vurdering af den danske økonomi og offentlige finanser frem til 2025 samt en analyse af kapitalindkomstbeskatningen.

Rapporten vil blive diskuteret kl. 18 i Det Økonomiske Råd. Du kan læse mere om rapporten og se tidligere rapporter fra Det Økonomiske Råd her: Vismandsrapporter.

Camilla Kruuse
Skrevet af Camilla Kruuse, Kommunikationsspecialist og presseansvarlig
Camilla arbejdede som kommunikationsspecialist og presseansvarlig hos Mikonomi.dk, hvor hun fra 2017-2020 har skrevet om privatøkonomi og lån. I form af større undersøgelser og mindre guides forsøgte hun at dække økonomiske emner på en nytænkende, spændende og ikke mindst forståelig måde. Hendes arbejde er tidligere blevet udgivet i nogle af de største medier i Danmark herunder TV2, DR og Finans. I 2018 blev hun nomineret til SEMrush Nordic Awards i kategorien ‘Young Marketing Professional’ og er uddannet på Copenhagen Business Academy..
Medforfattere:
Signe Kirk Andersen