A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 4 min.
Opdateret:

Mikonomi.dk præsenterer: Vinderen af Mikonomilegatet 2018

Mikonomi.dk offentliggører vinderen af 5.000 kr.

Mikonomi.dk er en international virksomhed med mange forskellige nationaliteter på vores teams. Derfor ved vi af egen erfaring, hvor meget vi kan lære af hinanden på tværs af landegrænser.

På grund af dette og fordi vi gerne vil være med til at støtte studerende, som er med til at fremme globaliseringen, besluttede vi os i starten af 2018 for at belønne nordiske studerende, der tager på udveksling. Disse studerende er ikke blot med til at fremme globalisering, men ligeså til at skabe større forståelse og tolerance i verden.

Vi modtog mere end 250 kvalificerede ansøgninger til vores legat, som gjorde det svært at finde den helt rigtige vinder. Vi har nu været gennem en længere udvælgelsesprocess og kan endelig offentliggøre den heldige vinder af Mikonomilegatet på 5.000 kr.

Herunder kan du se, hvad dette indlæg indeholder:


Vinder af Mikonomilegatet

Vinderen af Mikonomilegatet

Vi kan med stor glæde præsentere vinderen af vores legat: Thomas Møller Andersen. Thomas vinder vores legat, da han blandt andet har leveret et essay, der overgik alle vores forventninger. Han får besvaret vores spørgsmål fuldt ud samtidig med, at han tager udgangspunkt i egne oplevelser og refleksioner.

De to spørgsmål, som ansøgerne skulle besvare for komme i betragtning til vores legat, lød således:

  1. Hvordan vil din oplevelse på udveksling bidrage med at gøre de nordiske lande mere globale?
  2. Hvorfor fortjener du dette legat?

Til det første spørgsmål giver Thomas mange grunde og ender med følgende opsummering, som svar på vores spørgsmål:

"Finally, while I am on exchange and work with many different people, I observe how these people work and learn from it. I acquire new skills and improve my current skills by seeing how things can be done differently. New points of view are similarly valuable for companies, as the way we work in the Nordics might or might not be the optimal way"


Han vil gennem sit semester i udlandet selvsagt lære, hvordan mennesker i andre kulturer arbejder og lære af dette. På denne måde vil han tilegne sig nye evner, som han kan tage med hjem og implementere i de nordiske lande og derved gøre dem mere globale.

Til vores andet spørgsmål giver han også her flere forskellige grunde, der forklarer, hvorfor han fortjener vores legat. Først og fremmest forklarer han, at han skaber et netværk i udlandet via sine nu to semestre i udlandet, sine sprogkundskaber m.m., hvorved han føler, at han fortjener dette legat.

"Similarly, the fact that I meet people from all over the world and build relationships, I can be a valuable asset for companies in the Nordics as I might know someone in this company in this country”


Foruden ovenstående grund, er der også en masse personlige karakteristika, der gør, at han fortjener legatet. Han beskriver blandt andet sig selv som respektfuld og vedholdende. Hertil tilføjer han til hvert udsagn en begrundelse på, hvorfor han beskriver sig selv med dette ord.

"Respectful since I always try to put aside stereotypes when I meet new people and try to meet people at equal levels. Lastly, persistent as I do not stop working or studying until the task is perfectly done. If the job can be done better, it is not finished yet”


Vores mission: Fællesskab gennem diversitet

De sproglige uddannelser er under et stort pres i Danmark, da flere af disse har oplevet nedskæringer de sidste par år. På Mikonomi.dk vil vi dog gerne være med til at sikre, at vi i Danmark, samt i de resterende nordiske lande, stadig har et globalt fokus, hvortil sprogkundskaber er en vigtig faktor.

Vores mission er simpel

Vi ønsker, at unge mennesker søger udover de nærmeste landegrænser for at tage en aktiv del i verden og dermed være mere globale.

På denne måde gør vi den nordiske tilstedeværelse bemærket i verden. Samtidigt giver dette os chancen for at lære af andre kulturer, hvilket vi kan anvende i praksis i vores egen.

Hold øje med vores side for fremtidige legater

I 2017 ønskede vi at belønne den flittige studerende. Vores mission i sin tid var at hylde flid og anerkende de mange dygtige studerende, vi har i Danmark.

I 2018 ønskede vi stadig at belønne studerende. Denne gang havde vi dog fokus på globalisering og ønskede derfor at belønne nordiske studerende, der tog på udveksling.

Hold øje med fremtidige legater her på siden. Måske opretter vi et legat, der passer perfekt til dig! Du kan finde vores legater her: Mikonomi Scholarship

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent og kommunikationsekspert
Signe sidder til dagligt med udvikling af indhold, research og analyse på Mikonomi.dk. Hun har siden 2017 skrevet artikler om tendenser i privatøkonomien og udarbejdet guides til de danske forbrugere. Signe går desuden op i, at alle skal kunne forstå de økonomiske begreber og skriver passioneret på et letforståeligt sprog. Signe er uddannet på Københavns Universitet og hendes arbejde er blevet udgivet i flere danske medier bl.a. Berlingske.
Medforfattere:
Camilla Kruuse