A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 13 min.
Opdateret:

Test: Bedste streamingtjenester i Danmark 2018

Hvilken streamingtjeneste fortjener dine penge?

Der er efterhånden mange forskellige streamingtjenester i Danmark, og der kommer kun flere. Behovet for streamingtjenester er også vokset markant, da 74% af alle danske hjem abonnerer på mindst én streamingtjeneste.

Mens nogle bruger det som supplement til deres traditionelle tv-pakke, har 11% af de danske hjem helt erstattet traditionelt tv med en eller flere streamingtjenester, og 6 ud af 10 foretrækker online video-platforme fremfor live TV. Udgifterne kan hurtigt løbe op, hvis du både betaler for kanaler og glemmer at melde de tjenenster fra, du ikke længere bruger.

Vi på Mikonomi.dk har sat os for at skabe et overblik over de mest anvendte streamingtjenester i Danmark og gøre det nemmere for dig at finde frem til, hvilken en der fortjener dine penge.

Vi har undersøgt nedenstående streamingtjenester og rangeret dem baseret på forskellige parametre. 8. pladsen går til den, vi mener, giver mindst værdi for pengene og 1. pladsen går omvendt til den, der vurderes til at være mest værd. For bedre at forstå, hvordan vi har vurderet streamingtjenesterne kan du springe ned og læse om hver enkelte udbyder ved at klikke her.

Resultatet af undersøgelsen

Vinderen af vores undersøgelse er Netflix, da de med deres høje kvalitet har vundet danskernes hjerter. Derudover har de med deres brede sortiment af film og serier noget for enhver smag. Ser man på prisen pr. antal serie eller film, er de her også blandt dem, der giver dig absolut mest værdi for pengene med en pris på blot 0,033 kr. pr. serie/film med deres standardabonnementet

I den anden ende af skalaen ligger Blockbuster grundet deres meget høje priser. Blockbusters abonnement er gratis, men du betaler for hvert enkelte afsnit eller film, du vil se. Denne fremgangsmåde resulterer i tårnhøje priser, hvis du anvender Blockbuster lige så meget, som du anvender andre streamingtjenester.

Fordi Blockbuster ikke på samme måde er en abonnementsservice som de resterende streamingtjenester, er denne ikke inkluderet i nedenstående prisdiagram. Deres pris pr. serie ligger mellem 50-300 kr. I modsætning hertil har de andre udbydere priser, der alle ligger på under 1 kr. for en hel sæson.

Hvis du vil bruge prisdiagrammet på din side, er du velkommen til at kopiere nedenstående kode.

Få HTML-koden her!
<div style="clear:both;"><iframe src="https://www.mikonomi.dk/embed/streamingtjenester" loading="lazy" frameborder="0" style="overflow-x: hidden; overflow-y: scroll; width: 100%;" height="600"></iframe><br /><a href="https://www.mikonomi.dk/blog/2018/09/bedste-streamingtjenester-danmark" target="_blank">Mikonomi.dk</a></div>

Rangering af streamingtjenesterne

I dette blogpost rangerer vi de 8 bedste streamingtjenester i Danmark blandt andet baseret på pris, indhold og anmeldelser. Disse 8 streamingtjenester indebærer: Viaplay, HBO Nordic, C More, Netflix, Blockbuster, Amazon Prime Instant Video, Hayu og TV2 play.

Udover de tre parametre; Pris, indhold og anmeldelser, er der også mange andre forhold, der er vigtige at overveje, som vi har inkluderet i vores vurdering. Der er eksempelvis stor forskel på, hvor mange enheder du kan have på din konto på de forskellige streamingtjenester.

Selvom det er ulovligt, så deler 31 procent af de danskere, der abonnerer på en streamingtjeneste nemlig deres login med venner og bekendte, hvilket kan give en økonomisk fordel.

I nedenstående tabel har vi samlet de mest væsentlige oplysninger om streamingtjenesterne. Udover de store internationale tjenester har vi også inkluderet mindre nordiske, der også sidder på en stor del af det danske markedet. For at gøre det overskueligt for dig, har vi derfor sammenlignet de forskellige streamingtjenester på forskellige faktorer som vises i tabellen forneden.

Test: Bedste Streamingtjenester
UdbyderPrisIndholdFokusEgen produktionGratis
prøve periode
Antal
enheder
KundetilfredshedPris pr.
serie/film
Netflix99 kr./md.3.000 film/serierFilm og serier746 film og serier1 md.1-42 stjerner0,033 kr.
HBO Nordic99 kr./md.550 film/150 serierFilm og serier485 film og serier1 md.21 stjerne0,13 kr.
Amazon45 kr./md.22.971 film/serierFilm og serier84 serier7 dage32 stjerner0,001 kr.
C More99 kr./md.1.500 film/80 serierFilm og serier7 serier14 dage21 stjerne0,06 kr.
Viaplay99 kr./md.600+ film/316 serierFilm og serier13 serier14 dage41 stjerne0,1 kr.
TV2 Play79 kr./md.826 serierOn demand programmerAlt30 dage22 stjerner0,09 kr.
Hayu49 kr./md.200 serierRealityIntet30 dage12 stjerner0,2 kr.
Blockbuster0 kr./md.9.000 film/serierFilm og serierIntetIngen-1 stjerne49-299 kr.

Sådan er streamingtjenesterne vurderet

Klik på banneret for at finde ud af, hvorfor streamingtjenester har fortjent den plads, de har fået. Netflix er blevet vurderet til at være den streamingtjeneste, hvor du får mest værdi for dine penge, mens Blockbuster er testens taber, fordi du betaler en høj pris for din underholdning.

Danskerne bruger i gennemsnittet 2 timer og 36 minutter på tv/streaming dagligt. Skulle du bruge denne tid på at se indhold fra Blockbuster, ville din regning løbe op på omkring 1.395-2.659 kr. i måneden.

1. Plads: Netflix

På 1. pladsen har vi gode gamle Netflix, da de har det største antal originale film og serier og generelt har det bredeste indhold. Den Amerikanske streaminggigant er med sine 130 millioner abonnenter verdens førende abonnementsbaserede streamingtjeneste.

En undersøgelse foretaget af flixfilm.dk påviste, at 33% af alle danskere har en konto på Netflix. Dertil skal det tages i betragtning, at de fleste deler deres konto med én til flere personer. Prisen på Netflix afhænger af de tre forskellige pakker, som seerne kan tilvælge sig. Det er muligt at vælge imellem 3 forskellige abonnementer alt efter, om du vil dele kontoen med 1-4 personer samt hvor højt du vægter billedkvalitet.

Originalt indhold er det som virkelig adskiller udbyderne, og her har Netflix, med sine mere end 740 originale serier og film, det absolut højeste antal af alle på markedet. Netflix er ydermere tilgængeligt i alle lande med undtagelse af Kina, Krim, Syrien og Nordkorea. Der bliver ikke vist annoncer på tjenesten, og du kan prøve tjenesten gratis i en måned.

2. Plads HBO Nordic

HBO Nordic har grundet deres populære, originale indhold og deres mange prisvindende serier opnået en 2. plads. Denne tjeneste er ejet af den Amerikanske tv-kanal HBO og fokuserer især på kvalitetsserier. HBO Nordic blev, som den første HBOtjeneste i Norden, lanceret i 2012.

HBO Nordic tilbyder, udover sine egne serier, også andet indhold fra kvalitetsudbydere som Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC, Starz, mfl. Episoder frigives desuden på samme tidspunkt, som de gør i USA. Udvalget af film er ikke så omfattende som andre streamingtjenester, men kvaliteten er ikke til at tage fejl af. Du kan finde alt fra klassikere som The Wire og Sopranos til primetime hits som Game of Thrones og Westworld.

HBO er tilgængelig i omkring 100 lande og har over 35 millioner abonnenter. HBO Nordic har omkring 150 serier og 550 film. Derudover er tjenesten tilgængelig i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Du kan hos hbonordic.com få en gratis prøveperiode på en måned.

3. Plads: Amazon Prime Instant Video

På 3. pladsen ligger Amazon Prime Instant Video, da de har det største antal titler. De har over 20.000 titler - omtrent fire gange så meget indhold som Netflix, så du løber næppe tør for underholdning. Tjenesten koster 25 kr. i de første seks måneder, hvorefter prisen stiger til 45 kr. Hos de fleste andre streamingudbydere i Danmark, får du typisk lov at betale dobbelt så meget. Derfor er tjenesten bestemt værd at overveje for dem, der ønsker et stort udvalg til en lav ydelse.

Denne tjeneste skiller sig yderligere ud ved også at tilbyde dig muligheden for at downloade film eller serier, så du kan se dem, når du er offline. Sammenlignet med de øvrige streamingtjenester på listen, fremgår der nogle små mangler ved Amazontjenesten - der er nemlig intet dansk indhold. Det er heller ikke muligt at vælge danske undertekster, og der er kun få børnefilm, hvoraf ingen kan oversættes til dansk. Denne tjeneste er således ikke ideel til dem med børn.

Det er muligt at streame op til tre forskellige titler samtidig på forskellige enheder - det er dog kun muligt at streame den samme titel på én enhed af gangen. Prøveperioden ved denne tjeneste er på blot 7 dage.

4. Plads: C More

C More har med sit store antal serier sneget sig op på en 4. plads. C More er en svensk streamingtjeneste ejet af Bonnier. De viser film, tv serier og børneindhold og har et nordisk fokus.

Deres sortiment er større end Viaplays, og de viser film fra alle de store filmselskaber, hvor mange af aftalerne er eksklusive. Dette betyder, at de har indhold som ingen anden streamingtjeneste kan tilbyde samtidigt. C More har aftaler på plads med blandt andre Paramount, Fox, Showtime, BBC, Universal, Sony, Warner, HBO, AMC, Sundance TV og Nordisk Film.

Derudover har tjenesten i Danmark et nicheprodukt, der henvender sig til de golfinteresserede. C more er derfor delt op i tre mulige abonnementsmuligheder. Ønsker du kun film og serier koster det 99 kr. pr. måned, hvis du derimod kun vil se golf koster det 77 kr. pr. måned, mens det koster 129 kr. pr. måned, hvis du ønsker at se både film, serier og golf. I 2017 steg antallet af C mores kunder med 88 %.

5. Plads: Viaplay

5. pladsen har vi vurderet skal gå til Viaplay. Der er et bredt udvalg af film og serier og en voksende kategori af originale serier. Deres fokus ligger dog mere på de nordiske serier, og man mangler derfor de helt store originale serier.

Viaplay er en streamingtjeneste ejet af svenske Modern Times Group MTG. Viaplay blev lanceret i marts 2011 og tilbyder film, serier, sport og børneunderholdning til hele familien uden reklamer. Det er muligt at streame via computer, smartphones, tablets, spilkonsoller og SmartTV.

Viaplay har lavet 16 originale serier og regner med at producere 50 originale serier inden 2020. Ved at satse på det originale indhold er antallet af brugere hos Viaplay steget med 21% fra 2016 til 2017. Derudover så hver enkelt bruger også 25% mere indhold (målt i timer) i 2017, hvormed gennemsnittet nu ligger på 31,9 timer pr. måned. Det er muligt at have 4 enheder registreret til din konto, men det er kun muligt at have 2 streams i gang på samme tid.

6. Plads: TV2 Play

På 6. pladsen ligger TV2 play. TV2 Play er en streamingtjeneste udviklet af kanalen TV2. TV2 PLAY tilbyder alt fra nyheder, sport, live transmissioner af alle TV2 kanaler, til dansk drama, udenlandske serier og børneindhold.

Der er dog forskel i de abonnementer, de tilbyder, da man enten kan vælge med eller uden livekanaler og med eller uden reklamer. Basispakken uden livekanaler koster henholdsvis 39 kr. med reklamer og 69 kr. uden reklamer, mens hele pakken inklusiv livekanaler koster 99 kr. med reklamer og 139 kr. uden reklamer.

TV2 play havde i 2017 350.000 abonnementer og er dermed steget med 200.000 på blot 2 år. Vi har vurderet, at TV2 Play skal have en 6. Plads grundet deres lidt begrænsede sortiment og mangel på nyt internationalt indhold.

7. Plads: Hayu

På 7. pladsen har vi den nyeste streamingtjeneste Hayu. Deres fokus ligger på en meget lille niche - nemlig Amerikanske reality serier. Hayu blev lanceret i marts 2016 globalt og i Danmark i marts 2018. De appellerer til den yngre demografi og er ejet af NBC Universal.

Hayu viser for øjeblikket kun amerikanske realityprogrammer såsom Keeping up with the Kardashians, Jersey Shore og The Real Housewives. En bonus er, at det er muligt at se de nyeste afsnit samme dag, som de bliver vist i USA.

Udover reality-tv har Hayu også eksklusive klips fra realitystjernerne og deres programmer samt direkte adgang til deres sociale medier. Denne tjeneste kan absolut, såfremt du er fan af reality, være den ideelle tjeneste. Hayu har kun fået denne placering grundet manglende diversitet.

8. Plads: Blockbuster

På sidstepladsen ligger Blockbuster, da det ubestridt er den dyreste tjeneste. Efter Blockbuster gik konkurs i 2014 med deres fysiske butikker, genåbnede de i 2017 under TDC som en streamingtjeneste. De har over 8.000 titler som du kan leje eller købe og streame, når du vil.

Blockbuster skiller sig ud fra de andre streamingtjenester ved ikke at have et abonnementsgebyr. Derimod betaler du kun for de film eller serier, du ser. Prisen svinger fra 19 kr. for leje af en film til 169 kr. for køb af “premium premiere film”. For at leje en “premium premierefilm” koster det 49 kr.

Når du har lejet en film eller serie, har du den til rådighed i 48 timer. For at se en serie, skal man enten købe en sæson eller enkelte afsnit. Et afsnit kan koste alt mellem 9 kr. til 39 kr. Hvor en sæson kan koste alt fra 49 kr. til 299 kr. Derfor vurderes det, at medmindre dit streamingforbrug ligger på under 2 afsnit om måneden - kan denne tjeneste ikke betale sig. Du ville derfor få langt mere ud af et abonnement hos en af de andre udbydere på listen.

Danskerne bruger i gennemsnittet 2 timer og 36 minutter på tv/streaming dagligt. Skulle du bruge denne tid på at se indhold fra Blockbuster, ville din regning løbe op på omkring 1.395-2.659 kr. i måneden.

Gratis streamingtjenester

Der findes et hav af tilgængelige streamingtjenester i Danmark, og selvom dit budget ikke tillader et betalt abonnement, er der stadig god mulighed for at streame film og serier uden beregning. Har du allerede et betalt abonnement som du trives med, kan du med fordel vælge at kombinere dette med de andre gratis tjenester nævnt herunder.

Viafree

Viafree er en gratis streamingtjeneste, hvor du kan se TV3’s egenproduktion og nogle af deres udenlandske serier. Nogle serier bliver lagt op lige efter, at de er blevet vist i fjernsynet, hvor andre serier først bliver lagt op efter 6 dage. Derudover kan du også se gamle udsendelser. Programmerne ligger på Viafree, så længe de har rettigheder til dem. Hvis et program nærmer sig sidste visningsdato, vil det fremgå af hjemmesiden.

DR TV

Dr TV giver dig mulighed for at se alle programmer fra DR1, DR2, DR3, DR K, Ramasjang og DR Ultra. Hvad end du er til drama, dokumentarer, kultur, livsstil, natur og viden, nyheder, sport, underholdning - eller noget helt andet, giver DR TV dig muligheden for underholdning uden beregning og vigtigst af alt - uden reklamer.

Dplay

Dplay er en streamingtjeneste med nogle af programmerne fra Kanal 4, Kanal 5, Discovery Channel, TLC, ID og Animal Planet. Dplay er som udgangspunkt gratis, men hvis du ikke ønsker reklamer, koster det 79 kr pr. måned.

Filmstriben

Filmstriben er bibliotekernes gratis streamingtjeneste med film. Filmstriben kan bruges af alle med en bruger på deres lokale bibliotek. Filmene udvælges af bibliotekarisk personale ansat på DBC.

Der er en bred vifte af spillefilm, kort- og dokumentarfilm for børn, unge og voksne. Filmstriben ser sig selv som et supplement og ikke en konkurrent til de nuværende streamingtjenester. Derfor prioriterer de smalle film, europæiske film og kvalitetsfilm. Det vil sige, film der kan give en god oplevelse og film med stof til eftertanke fremfor de helt store mainstream film.

Youtube

Youtube er verdens største streamingtjeneste. Her kan du finde stort set alt dit hjerte begærer; fra fulde tv-episoder, musik, børneprogrammer, dokumentarer, musikvideoer, træningsvideoer, madlavningsvideoer, videoer af sjove katte og meget mere. Der bliver uploadet over 400 timers video hvert eneste minut, og der bliver på verdensplan set 1 milliard timers youtube dagligt - hvilket udgør mere end Netflix og Facebook tilsammen.

ONE TO WATCH

Youtube lancerede for nylig deres Youtube Premium abonnement, hvor du udover at slippe for reklamerne, også får mulighed for at få musik, film, serier og lydbøger med på farten som du kan gemme, downloade, have i baggrunden og nyde, når du vil.


Du får derudover også adgang til Youtube Originals - serier og dokumentarer, der er produceret af Youtube. Du kan få Youtube Premium til 119 kr. i måneden, og skulle du være i tvivl om, det er noget for dig, kan du få en gratis prøveperiode på én måned.


Youtube prøver altså at skabe den ultimative streamingtjeneste, der på sigt skal kunne dække alle ens underholdningsbehov. Den er absolut værd at holde øje med, men indtil videre kan den ikke hamle op med Netflix eller HBO.

Om Mikonomi.dk:
Mikonomi.dk er en sammenligningstjeneste, der kan hjælpe dig med at finde det bedste lån eller forsikring - herunder bla. forbrugslånbillån og bilforsikring