A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 8 min.
Opdateret:

Danmarks billigste billån

Stor test af 10 billån - Se resultatet herunder. Få tilbud fra flere af disse banker og find det billigste billån.

Stor Test: Danmarks billigste billån

Overvejer du at købe ny bil her i 2023? Så bør du se dig godt for, inden du optager dit kommende billån. Markedet er i stor konkurrence, og det kan være svært at gennemskue de mange tilbud, når du skal købe ny bil. De forskellige udbydere har varierende renter, gebyrer og omkostninger, og det er ikke altid let at finde ud af, hvordan man kan få et lån med gode vilkår.

Top 10 billigste billån
LåneudbyderÅOP
Djurslandsbank4,66%
Express Bank5,69%
Sparekassen Sjælland6,49%
AL Bank8,09%
Danske Bank8,30%
Coop Billån8,42%
Bilkredit8,75%
Santander billån9,33%
Middelfart Sparekasse8,85%
Lån & Spar14,66%

Ovenstående ÅOP er ved et lån på 148.000 kr. med en løbetid på 7 år. I denne undersøgelse er låneudbydere udvalgt på baggrund af, om de har en låneberegner til billån, på deres side. Alle tal er derfor fra låneudbydernes egne låneberegnere. Denne undersøgelse repræsenterer derfor ikke hele det danske lånemarked, og det er muligt at du vil få tilbudt andre priser end dem, du finder i undersøgelsen.

33.030 kr. - så stor prisforskel kan der være, når du skal optage et billån med 20% udbetaling. Ved et billån uden udbetaling kan der derimod være en prisforskel på 60.800 kr. Mikonomi.dk har undersøgt nogle af de største udbydere af billån på markedet og fundet Danmarks billigste billån i 2023. Vi har udvalgt en række forskellige udbydere, og resultaterne er derfor kun repræsentative for denne gruppe. Læs med her, og se, hvordan du får den bedste pris.

Er du på udkig efter et nyt billån? Du kan finde en komplet oversigt over billige billån og nemt sammenligne dine muligheder for bilfinansiering på vores indholdsside. Det tager 2 minutter og er som altid gratis og uforpligtende!

Vinderne: De billigste billån i Danmark

I undersøgelsen er der undersøgt priser på et billån til en spritny Peugeot 208 til 148.000 kr. hos 10 forskellige danske låneudbydere. Vi har yderligere undersøgt, hvordan et lån til ovenstående bil vil se ud, både med en udbetaling på 20% og uden udbetaling.

Undersøgelsen har givet følgende konklusion:

  • Uden udbetaling: Det billigste billån, hvis du ønsker at låne uden udbetaling, er hos Djurslands Bank. Lånet har en samlet pris på kun 25.669 kr., og er hele 60.800 kr. billigere end det dyreste i undersøgelsen.
  • Med udbetaling: Ønsker du at optage det billigste billån med udbetaling, fås dette ligeledes hos Djurslands Bank. Lånet har en samlet pris på kun 21.714 kr. og er hele 33.030 kr. billigere end det dyreste.

Bemærk, at undersøgelsen tager udgangspunkt i en begrænset række udvalgte udbydere. "Danmarks billigste billån" er derfor kun repræsentativt for den gruppe, der er udvalgt. Det er muligt, at du vil finde andre lånetilbud på billån enten i din private bank eller på nettet.

Danmarks billigste billån med udbetaling

Vi har her samlet en oversigt over de lån til bilfinansiering, vi har sammenlignet. I tabellen kan du se, hvad du kan forvente at betale for et billån med udbetaling fra de 10 udvalgte låneudbydere. Med udbetaling menes der, at der lægges en egenbetaling på ca. 20% af bilens pris, svarende til 30.000 kr. Det bedste billån er det øverste i tabellen.

* Priserne er vejledende og kan variere alt efter din økonomiske situation. Desuden er der i ovenstående priser taget udgangspunkt i den billigste rente samt ÅOP, som udbyderne selv har opgivet på deres hjemmeside.

Ud fra ovenstående tabel kan det konkluderes, at det billigste billån kan fås hos Djurslands Bank, hvorimod det dyreste lån fås hos Lån & Spar. Mellem Djurslands Bank og Lån & Spar er der hele 33.030 kr. i forskel på det samlede tilbagebetalingsbeløb.

OBS: Vær opmærksom på at lånetilbud hos specifikke banker muligvis kræver at du bor i lokalområdet. Dette kan du læse mere om på de forskellige bankers hjemmeside.

Yderligere kan det konkluderes, at det i gennemsnit koster 24.747 kr. at optage et billån med 20% i udbetaling med en gennemsnitlig rente på 5,53% samt ÅOP på 7,87%, ud fra disse 10 låneudbydere.

Billån med udbetaling - laveste ÅOP

De årlige omkostninger i procent er dit redskab til at se, hvor dyrt lånet vil være. I modsætning til den månedlige ydelse, er samtlige omkostninger angivet i ÅOP'en. Det betyder, at samtlige gebyrer, som en låneudbyder måtte opkræve, vil være inkluderet her.

Derfor har vi i nedenstående interaktive figur samlet de 14 forskellige låneudbyderes ÅOP for et billån med udbetaling på 20%. Jo højere ÅOP, jo dyrere er dit lån. Bemærk dog, at jo længere løbetid tid lån har, jo lavere vil din ÅOP være, da udgifterne vil strække sig over en længere periode.

Danmarks billigste billån uden udbetaling

Vi har her samlet en oversigt over de lån, vi har sammenlignet fra de i alt 10 låneudbydere, vi har fundet, som tilbyder billån uden udbetaling. I tabellen kan du se, hvad du kan forvente at betale for et billån uden udbetaling. Uden udbetaling betyder, at låntageren ikke selv lægger en egenbetaling ved lånet. Det bedste billån er det øverste i tabellen.

* Priserne er vejledende og kan variere alt efter din økonomiske situation. Desuden er der i ovenstående priser, taget udgangspunkt i den billigste rente samt ÅOP, som udbyderne selv har opgivet på deres hjemmeside.

Som det illustreres i ovenstående tabel kan du også få det billigste billån uden udbetaling hos Djurslands Bank, hvor du samlet set skal tilbagebetale 173.669 kr. i løbet af de 84 måneder - svarende til syv år. Det dyreste billån uden udbetaling fås derimod hos Lån & Spar, hvor du, i løbet af de syv år, skal tilbagebetale 234.469 kr. - altså en prisforskel på 60.800 kr.

Sammenlign lån og spar penge: Forskellen på det dyreste og billigste billån er mere end 60.000 kr. for det samme lån eller mere end 35%! Sørg derfor altid for at undersøge lånemarkedet inden du tager lån.

Derudover kan det ud fra undersøgelsen konkluderes, at det i gennemsnit koster 48.200 kr. at optage et billån uden udbetaling med en gennemsnitlig rente på 6,04% samt ÅOP på 8,32%.

Billån uden udbetaling - laveste ÅOP

Når du låner uden udbetaling, skal du især være opmærksom på ÅOP'en, da gebyrerne her kan være væsentligt højere end med udbetaling. Omkostningerne til billånet samles derfor i ÅOP'en. Herover kan du se, hvordan ÅOP'en for et billån uden udbetaling ser ud. Husk på, at jo længere tid du låner i, jo lavere vil din ÅOP som regel være.

I nedenstående interaktive figur kan du, ligesom ved billånet med udbetaling, se de 10 forskellige låneudbyderes ÅOP for et billån uden udbetaling.

Sådan har vi fundet Danmarks billigste billån

For at finde frem til et gennemsnitligt resultat og en billig bilfinansiering har vi taget udgangspunkt i en bil, der har stor popularitet hos den danske befolkning (kilde: FDM). Ved at tage en bil med et højt salgstal, repræsenterer undersøgelsen et bredere udsnit af de danske bilkøbere.

  • Bilen: En fabriksny Peugeot 208 på hvide plader til 148.000 kr.
  • Lånetype: Lånet, der anvendes, er et annuitetslån med en løbetid på 84 måneder (7 år) med en variabel debitorrente. I tilfælde, hvor renten kan svinge, er der taget udgangspunkt i den lavest mulige rente hos udbyderne.
  • Udbetaling: Ved billån med udbetaling har vi taget udgangspunkt i en egenbetaling på ca. 20%, dvs. 30.000 kr.
  • Indhentning af lånetilbud: Undersøgelsen tager udgangspunkt i bankernes online låneberegnere. Hvis en bank ikke fremgår af listen, er det fordi, at de ikke tilbyder uforpligtende låneberegning på deres hjemmeside.
  • Medlemsfordele eller andet: Ved alle de udvalgte låneudbydere, er der taget udgangspunkt i, at du ikke er kunden i forvejen, er medlem af nogle foreninger eller lignende, som kan give fordele.

Bemærk, at undersøgelsen er vejledende, og priserne er udregnet med hypotetiske tal. Mikonomi.dk kan ikke garantere, at du vil få tilbudt samme pris, hvis du låner hos de pågældende banker.

Ved du, at du har brug for et billån til finansieringen af din bil, kan du på Mikonomi.dk nemt sammenligne dine lånemuligheder. Brug vores låneberegner på lånesiderne og find den bilkredit, der passer bedst til dit kommende bilkøb - gratis og uforpligtende.

Sammenlign dine muligheder, og optag det billigste billån

Inden du skal låne til bil, anbefaler vi, at du altid sammenligner dine muligheder for at sikre dig, at du låner på de bedste vilkår og får en god bilrente. Der kan være flere tusinde kr. at spare, og du sikrer dig, at du altid får den bedste billån rente. Du kan blandt andet samle dit billån med allerede eksisterende lån i et samlelån.

Hos Mikonomi.dk ved vi, hvor vigtigt det kan være for den pris, du får, at lånet sammenlignes med andre. Flere låneudbydere er begyndt at tilbyde, at du modtager et bestemt antal lånetilbud på dine vilkår. Ønsker du at benytte denne metode, kan flere af vores samarbejdspartnere tilbyde dette, f.eks. Lånio.dk. Desuden kan flere banker tilbyde bedre lånevilkår når der er tale om billån til elbil.

Du kan også bruge vores låneberegner til at finde det billån, der passer dig bedst, hvis du ønsker at låne mere end beløbet i undersøgelsen - sammenlign priser, lån til bil - og spar penge.

Husk bilforsikringen, når du tager et billån

Når du har fundet en billig finansiering af bil, der matcher dine behov, bør du endnu en gang se dig for. Markedet for bilforsikringer kan være lige så uigennemsigtigt som markedet for billig billån, og du bør derfor altid sammenligne dine muligheder på forhånd. På den måde sikrer du dig, at du altid tegner den forsikring, der bedst kan betale sig.

Forsikringsprisen vil, ligesom et billån, afhænge af biltypen, men også af din kørselserfaring, om du er skadesfri og din alder. Ønsker du at forsikre din bil yderligere ud over den lovpligtige ansvarsforsikring, kan priserne også variere meget.

Ønsker du at modtage tilbud på en bilforsikring, kan du se mere på vores side om netop dette og finde den forsikring, der passer til dine behov. Du bliver herefter viderestillet til forsikringssiden.

Få tilbud på bilforsikring nu!
Det tager kun 2 minutter

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.