Forsikringer
Sammenlign forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Få foretaget dit årlige forsikringstjek
3.
Vælg tilbud, hvis du finder det interessant
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Test: Billigste bilforsikring i danske byer

Opdateret:

Undersøgelse: Danmarks billigste bilforsikring

Der er stor forskel på bilforsikringspriser afhængigt af, hvor du bor i Danmark. Hos Mikonomi.dk har vi undersøgt hvilken af de 10 største byer, der tilbyder den billigste bilforsikring på tværs af tre forskellige aldersgrupper.

Undersøgelsen viser, at der er prismæssigt stor forskel på top- og bundplaceringen og især i de mindre byer, kan der være mange penge at spare. Derudover er der sammenhæng mellem din bilforsikringspris, din kørselserfaring, din alder samt om du er skadefri.

Se den billigste bilforsikring i din by her

Herunder følger en oversigt over priserne på bilforsikringer i de 10 største byer i Danmark. Læs med og se, hvor du finder de billigste bilforsikringer.

Bor du i en anden dansk by, der ikke er nævnt i undersøgelsen?

Undersøgelsen viser, at du med fordel kan sammenligne størrelsen på din by, med en tilsvarende fra undersøgelsen. Du vil derefter se den bedst lignende forsikringspris.

Sådan har vi fundet den billigste bilforsikring

I undersøgelsen har vi fundet de laveste priser på henholdsvis ansvars- og kaskoforsikringer. De tre kategorier, vi har taget udgangspunkt i, er:

Vi har foretaget beregningerne med en fabriksny Peugeot 208 med 1,0 liter benzinmotor, da det er Danmarks mest solgte personbil i 2017 ifølge FDM. Derudover tager priserne udgangspunkt i en selvrisiko på mellem 6.000 kr. og 7.000 kr. og et estimeret årligt antal kørte kilometer på 25.000 km. Der er taget udgangspunkt i bilister, der har kørt uden skader eller klip i kørekortet.

Priserne på bilforsikringerne er fundet ved hjælp af online prisberegnere hos en række populære forsikringsselskaber i Danmark: Topdanmark, Alm. Brand, If Forsikring, Gjensidige, GF Forsikring og Købstædernes Forsikring (KF) samt beregneren på forsikringsguiden.dk, hvor priserne på Alka, Tryg og Codan er indsamlet. Hvis en eller flere celler fremgår blanke i tabellerne, var det ikke muligt at indhente prisen på den gældende forsikring hos selskabet.

Billigste bilforsikring i København

Billigste priser på ansvars- og kaskoforsikring:

 • Unge bilister: 16.791 kr. hos Alm. Brand
 • Erfarne bilister: 4.396 kr. hos Alka
 • Elitebilister: 3.652 kr. hos Alka

Selvom København er den dyreste by at forsikre sin bil i, er der alligevel penge at spare ved at undersøge markedet på forhånd. Eksempelvis er gennemsnitsprisen på en ansvarsforsikring til unge 11.185 kr. om året, selvom den billigste hos Topdanmark fås til 7.922 kr. om året.

Resultatet viser, at du kan spare mellem 1.100 kr. og 7.800 kr. om året på din bilforsikring i hovedstaden. Det billigste forsikringsselskab i København er Alm. Brand med en gennemsnitspris på 6.943 kr. om året.

Billigste bilforsikring i Aarhus

Billigste priser på ansvars- og kaskoforsikring:

 • Unge bilister: 16.471 kr. hos If Forskring
 • Erfarne bilister: 4.504 kr. hos Alka
 • Elitebilister: 3.743 kr. hos Tryg

På trods af at Aarhus er den næstdyreste by at købe bilforsikring i, kan du spare mellem 1.300 kr. og 6.000 kr. om året. Det billigste forsikringsselskab er If Forsikring, der tilbyder en gennemsnitspris på 6.758 kr. om året. Det skyldes deres lave priser på ansvarsforsikringer til både unge, erfarne og elitebilister.

Billigste bilforsikring i Odense

Billigste priser på ansvars- og kaskoforsikring:

 • Unge bilister: 14.751 kr. hos Alm. Brand
 • Erfarne bilister: 3.672 kr. hos Alka
 • Elitebilister: 2.693 kr. hos Alka

På trods af at Odense er Danmarks tredjestørste by, er bilforsikringerne betydeligt billigere end i København og Aarhus. Det billigste selskab er Alm. Brand med en gennemsnitspris på 6.099 kr. om året. Derudover tilbyder KF og GF Forsikring nogle af landets billigste forsikringer til elitebilister.

Billigste bilforsikring i Aalborg

Billigste priser på ansvars- og kaskoforsikring:

 • Unge bilister: 13.675 kr. hos Alka
 • Erfarne bilister: 3.357 kr. hos Alka
 • Elitebilister: 2.792 kr. hos Alka

I Aalborg er gennemsnitsprisen på bilforsikringer knap 1.000 kr. billigere om året end gennemsnitsprisen i København. Det skyldes ikke mindst, at prisen på kaskoforsikringer er en del lavere i Aalborg. Det suverænt billigste forsikringsselskab er If Forsikring. Med en gennemsnitspris på 5.631 kr. om året tilbyder If de billigste forsikringer i fire kategorier; blandt andet tilbyder selskabet nogle af landets billigste ansvarsforsikringer.

Billigste bilforsikring i Esbjerg

Billigste priser på ansvars- og kaskoforsikring:

 • Unge bilister: 14.384 kr. hos Alm. Brand
 • Erfarne bilister: 3.791 kr. hos Alka
 • Elitebilister: 3.219 kr. hos GF Forsikring

Selvom Alm. Brand tilbyder den laveste gennemsnitspris på 5.948 kr. om året, er der mange penge at spare hos både KF og GF Forsikring. Undersøgelsens resultater viser, at du kan spare mellem 1.100 kr. og 5.000 kr. om året. Blandt andet kan unge i Esbjerg med fordel forsikre sig hos Topdanmark, hvorimod elitebilister sparer mest ved at vælge GF.

Billigste bilforsikring i Randers

Billigste priser på ansvars- og kaskoforsikring:

 • Unge bilister: 14.751 kr. hos Alm. Brand
 • Erfarne bilister: 4.384 kr. hos Alm. Brand
 • Elitebilister: 3.792 kr. hos Codan

Danmarks sjettestørste by er undersøgelsens tredjedyreste. Bilforsikringer i Randers er i gennemsnit mere end 100 kr. dyrere om året end i den fjerdedyreste by, Odense. Alm. Brand er det billigste selskab i Randers med en gennemsnitspris på 6.099 kr. om året. Det er mere end 400 kr. mindre om året end hos det næstbilligste, Topdanmark.

Billigste bilforsikring i Kolding

Billigste priser på ansvars- og kaskoforsikring:

 • Unge bilister: 14.351 kr. hos Alm. Brand
 • Erfarne bilister: 4.236 kr. hos GF Forsikring
 • Elitebilister: 3.201 kr. hos GF Forsikring

Du kan spare mellem 1.100 kr. og 4.500 kr. om året i Kolding. Især for elitebilister kan der være en stor gevinst at hente. Her findes prisforskelle på op til 1.300 kr. om året på ansvarsforsikring og 1.700 kr. om året på kaskoforsikring. Derudover viser resultaterne, at det billigste forsikringsselskab i Kolding er Alm. Brand med en gennemsnitspris på 5.934 kr. om året.

Billigste bilforsikring i Horsens

Billigste priser på ansvars- og kaskoforsikring:

 • Unge bilister: 14.325 kr. hos If Forsikring
 • Erfarne bilister: 3.825 kr. hos Alka
 • Elitebilister: 3.170 kr. hos GF Forsikring

Ud af Danmarks 10 største byer har Horsens de tredjebilligste bilforsikringer. Det er mere end 1.000 kr. mindre end gennemsnitsprisen i København og næsten 900 kr. mindre end i Aarhus. Det skyldes, at forsikringsselskaberne i Horsens tilbyder billige ansvarsforsikringer. If Forsikring tilbyder den laveste gennemsnitspris på bilforsikringer i Horsens på 5.885 kr. om året.

Billigste bilforsikring i Vejle

Billigste priser på ansvars- og kaskoforsikring:

 • Unge bilister: 12.518 kr. hos If Forsikring
 • Erfarne bilister: 3.622 kr. hos GF Forsikring
 • Elitebilister: 2.747 kr. hos GF Forsikring

Vinderen af undersøgelsen er Vejle, som er billigst i fem af de seks kategorier og næstbilligst i den sjette. Det skyldes, at If Forsikring på tværs af kategorierne tilbyder en lav gennemsnitspris på 5.149 kr. om året.

Priserne i Vejle imponerer over hele linjen: Uanset om du er ung, erfaren eller elitebilist, er der mange penge at spare. Den største prisforskel mellem byerne findes ved køb af en samlet ansvars- og kaskoforsikring til unge. Vejle tilbyder den billigste til 12.518 kr. om året, hvor du i København skal af med 16.791 kr. om året for den billigste - det er en forskel på hele 4.273 kr.

Billigste bilforsikring i Roskilde

Billigste priser på ansvars- og kaskoforsikring:

 • Unge bilister: 13.442 kr. hos If Forsikring
 • Erfarne bilister: 2.882 kr. hos Gjensidige
 • Elitebilister: 3.061 kr. hos GF Forsikring

Undersøgelsens næstbilligste by er Roskilde. I Roskilde kan du som ung bilist få den billigste ansvarsforsikring til 6.192 kr. om året. Derudover får du som erfaren bilist den billigste kaskoforsikring blandt de 10 største byer i Danmark til 2.882 kr. om året.

Udover at være billigst i to af undersøgelsens seks kategorier er Roskilde næstbilligst i de resterende fire, hvor du bl.a. finder den billigste kaskoforsikring til erfarne bilister. Det billigste forsikringsselskab er If Forsikring med en gennemsnitspris på 5.525 kr. om året.

Den billigste bilforsikring fås i mindre byer

Der er væsentlig forskel på bilforsikringspriser på tværs af de 10 største byer i Danmark - undersøg derfor altid markedet, inden du forsikrer din bil. Bor du i en mindre, dansk by, kan du ofte spare mange tusinde kroner på din bilforsikring.

De billigste bilforsikringer fås i Vejle, hvor gennemsnitsprisen er helt i bund. Ikke overraskende viser undersøgelsen, at de dyreste bilforsikringer fås i København. Årsagen hertil er, at jo mindre trafik en by har, jo mindre risiko er der for, at bilen bliver påkørt eller involveret i et trafikuheld. Det er derfor trafikken i en by der afgør, hvorvidt en forsikring er dyr eller billig.

Hovedstadens priser er i gennemsnit mere end 150 kr. dyrere end den næstdyreste by, Aarhus. Et fællestræk for alle undersøgelsens 10 byer er, at Topdanmark giver den billigste ansvarsforsikring til unge - er man omkring 20 år og bilejer, kan det være en fordel at tegne sin bilforsikring her.

Ønsker du at spare penge og modtage tilbud på en billig bilforsikring skræddersyet til netop dine behov, kan du helt uforpligtende indsamle flere tilbud hos Mikonomi.dk.

Byen med den billigste bilforsikring til unge bilister

Ung billist billigste bilforsikring

Topdanmark tilbyder de billigste priser på ansvarsforsikring til unge med en gennemsnitspris på 7.052 kr. om året. Den billigste får du i både Vejle og Roskilde, der tilbyder ansvarsforsikring til unge for 6.192 kr. om året.

Det samme gælder dog ikke for kaskoforsikring til unge. Det er ikke obligatorisk at kaskoforsikre sin bil, og denne tilkøbsforsikring koster ofte mere, da den ikke bare dækker ansvaret ved uheld, men også skader på køretøjet. Den billigste kan købes i Vejle for 12.518 kr. om året, hvorimod den dyreste kan erhverves for 16.791 kr. om året i København.

Er du en ung bilist, der ønsker at købe din første bil, kan et billån være en finansieringsløsning. Hvis du gerne vil spare penge, bør du altid sammenligne dine muligheder for lån først - sammenlign billån her.

Byen med den billigste bilforsikring til erfarne bilister

Erfaren billist billigste bilforsikring

Er du en erfaren, skadefri bilist med mere end 5 år bag rattet, kan du spare mange penge på din bilforsikring. Forskellen på den dyreste og billigste ansvarsforsikring er minimal. Som erfaren bilist er det på kaskoforsikringen, at der kan spares mange penge.

Forskellen på den dyreste og billigste kaskoforsikring til erfarne bilister er en del større. Gennemsnitsprisen i denne kategori ligger på 4.208 kr. om året, men i Roskilde fås den billigste til 2.882 kr. om året. Det er hele 2.108 kr. mindre om året end de dyreste, der fås i København og Aarhus.

Byen med den billigste bilforsikring til elitebilister

Elitebilist billigste bilforsikring

Elitebilister har klare fordele, når de skal købe bilforsikring: Deres erfaring gør, at de forsikrer sig billigere end unge, så det kan betale sig økonomisk at være opmærksom og køre sikkert. Skal du som elitebilist købe en ansvarsforsikring i én af Danmarks største byer, ligger gennemsnitsprisen på 1.864 kr. om året. Denne forsikring er billigst i Vejle, hvor den fås til 1.673 kr. om året.

Prisen stiger ikke voldsomt, hvis du som elitebilist skal erhverve dig en kaskoforsikring. I den billigste by, Vejle, fås forsikringen til kun 2.747 kr. om året, og prisniveauet i landet er generelt lavt.

Danmarks billigste bilforsikring

Det forsikringsselskab, der klarer sig bedst på tværs af alle kategorier i alle byer, og som har den laveste gennemsnitspris, er Alm. Brand Forsikring. Med en gennemsnitspris på 6.203,83 kr. tilbyder selskabet forsikringer til favorabelt lave priser, uanset hvilken by man er bilejer i.

Ønsker man en fast pris, har Købstædernes Forsikring en fast pris på bilforsikringer, uanset hvilken by man bor i.

Er du på udkig efter en ny bilforskring, bør du huske, at priserne ovenfor er selskabernes standardpriser. Skal du forsikre andre køretøjer, som f.eks. campingvogn, firmabil eller motorcykel, eller tilkøbe flere forsikringstyper som f.eks. en motorcykelforsikring, bør du altid kontakte dit forsikringsselskab. Faktorer som anciennitet, forsikringstyper og aldersrabatter påvirker også din pris. Er du i tvivl om, hvorvidt du betaler for meget for din forsikring, anbefaler vi altid, at du sammenligner din forsikringspris med tilbud fra andre selskaber.

Undersøgelsens tal er baseret på testeksempler, og der er mulighed for, at du ikke vil finde frem til samme resultater ved køb. Enkelte selskabers priser fremgår ikke af tabellerne, hvis de ikke tilbyder den pågældende forsikring til vores testperson. Undersøgelsen er objektiv og uafhængig af selskabernes kommercielle interesser.

Relaterede blogindlæg
Mere end hver fjerde ung er ikke forsikret
Kør i din drømmebil med sæsonleasing
Den ultimative guide til at flytte hjemmefra
Alt du skal vide om deleøkonomi