Sådan investerer du bedst dine penge efter stadierne i dit liv

Mange danskere føler, at investering er en jungle at finde rundt i og derfor investerer kun 1 ud af 5 danskere deres penge. Så er du i tvivl om, hvad du skal investere i? Hvordan du bedst muligt får mest ud af dine investeringer? Hvad du skal gøre, hvis du vil investere?

Heldigvis for dig har vi her på Mikonomi.dk lavet en infografik til at hjælpe dig med at få et overblik over, hvad du bør investere dine penge i. Her på siden har du også mulighed for at få information om en række finansielle produkter - inklusiv forbrugslån.

Vi ændrer os igennem livet, og den form for investering du laver bør også ændre sig med tiden. Kig med og find ud af hvordan!

sådan investerer du bedst dine penge efter stadierne i dit liv

Kopier koden og indsæt denne på din side

<a href="https://www.mikonomi.dk/blog/2018/02/invester-efter-stadierne-i-dit-liv" target="_blank"> <img src="https://www.mikonomi.dk/media/2263178/saadan-invester-du-bedst-dine-penge-efter-stadierne-i-dit-liv.png" alt="Invester bedst efter stadierne i dit liv" width="800px" border="0px" </a>

Hvorfor bør du investere dine penge?

Som tidligere nævnt er investering en vital del af livet, men mange danskere er tilfredse med blot at lade sine penge ligge og samle støv inde på deres bankkonti. Rart og trygt.

Finanskrisen er, på trods af snart at være 10 år gammel, stadig frisk i sindet på de fleste danskere og denne økonomiske usikkerhed har ikke hjulpet på investeringsdilemmaet. Derfor mener mange danskere, at det er for risikabelt at investere deres penge. Men hvordan skal man så få noget ud af sin formue?

Inflationens påvirkning på din investering

En af de klare fordele ved at investere sine penge, fremfor at lade dem stå på bankkontoen, er inflationen, som plejer at ligge på omkring 1-2%. Inflation betyder, at værdien af et lands valuta falder.

Dette kan ske, hvis Centralbanken udlåner en stor sum af penge. Det vil forårsage, at priserne stiger og derved fader valutaen i værdi. Dette er især betydende, såfremt du har dine penge på en konto, hvor du ikke får nogen rente. Inflation bør ikke være din motivation til at investere, men er dog stadig vigtigt at have med i tankerne, hvis du er i tvivl om, du bør investere dine penge eller ej.

Ved at investere dine penge, har du typisk udsigt til et afkast, som er stort nok til at modvirke inflationens negative effekt og nogle gange mere til. Det betyder, at du potentielt kan se frem til at tjene penge samtidig med, at du sparer dem op.

Ligesom der er en risiko for, at dine penge taber værdi ved at stå på din bankkonto, vil der altid være en risiko ved at investere. Ved at investere bestemmer du dog selv, hvor stor risikoen skal være. Generelt siges det, at jo større risiko du tager, jo større gevinst har du mulighed for at få. Men med en høj risiko må du også være opmærksom på, at der kan komme perioder med større nedgang.

Hvad gør du så nu?

Vores tips i denne infografik er baseret på en gennemsnitlig dansker. Der kan være mange variabler i vores liv, der gør, at nogle investeringsmuligheder ikke er egnet præcis til dig. Hvis du dog går og har brug for penge her og nu, er muligheden der altid for at låne penge.

Hvis der er noget, du er usikker på, foreslår vi at booke et møde med din bank og få vejledende rådgivning om, hvad der er bedst for dig og hvilke investeringsmuligheder, der passer dig bedst.

Du kan dog bruge denne infografik som en generel vejledning, til hvordan du investerer på bedst mulig vis.

Relaterede blogindlæg