Januar udsalg - Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg tager lån til dette?

Januar udsalg - Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg tager lån til dette?

02. januar 2018

Julemaden er spist op og nytåret skudt flot i gang. Nu er det tid til den næste store fest. Januar udsalget, der igen i år bugner over med gode og fristende tilbud. Måske har du allerede et godt tilbud i kikkerten eller det kan være, at du bliver inspireret af de mange gode januartilbud, der vælter ind af postkassen netop nu.

Her får du gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, inden du tager lån til januar udsalg.

Så meget kan du spare til januar udsalg

Til januar udsalg er der ofte mange penge at spare på ellers dyre kvalitetsmærker, og du kan være heldig at finde lige dét, du står og mangler eller ønsker dig til en stærkt reduceret pris. Det kan også være, at du har fået en julegave, som ikke lige faldt i din smag, og at du vil bytte den.

Hvis du skal investere i større produkter som tv eller hårde hvidevarer, kan der være rigtig mange penge at spare. Du kan på den måde få super gode produkter til langt under den normale pris.

Ofte sælger butikkerne også sæsonvarer til en nedsat pris til januar udsalg for at komme af med produkterne, så der er plads til nye varer. Derfor er der gode muligheder for at skifte hele garderoben ud og eksempelvis få billige jakker og støvler til næste års vinter.

to bunker mønter

Overvejer du et lån til januar udsalg?

I nogle tilfælde kan det være fristende at tage et lån eller dele betalingen op i flere i rater. Dermed behøver du ikke at betale hele beløbet på én gang, når du har fundet et godt januartilbud.

Et lån kan være en god idé, hvis du er sikker på, at de samlede omkostninger ikke overstiger det rådighedsbeløb du har. Vær dog opmærksom på, at lån aldrig er gratis og at hele beløbet skal betales tilbage, ellers kan du hurtigt komme til at sidde med en stor gæld.

Derfor bør du altid overveje grundigt, om et lån nu også er den bedste løsning for dig, når du bladrer i tilbudsaviser og drømmer om nye fladskærmsfjernsyn og lydsystemer. Som hovedregel skal man kun låne, hvis man er sikker på, at man kan betale lånet tilbage.

Billigt nu - dyrt i længden

Et godt tilbud kan synes at spare dig for mange penge her og nu, men hvis du finansierer købet igennem et lån, kan det på længere sigt komme til at koste dig mere end produktets oprindelige pris.

Overvejer du eksempelvis at købe nyt tøj for 5000 kr. til januar udsalg og vil have et lån, kan det samlet set komme til at koste dig 7.675,68 kr. Dette er et eksempel fra Turbolån, hvor man kan låne 5000 kr. med en tilbagebetaling over 3 måneder.

Eksempel på omkostninger ved et lån på 5000 kr.

Afdrag pr. måned = 1.918,92 kr Kreditomkostningerne = 2.675,68 kr. ÅOP = 759,79 %

Dermed er det vigtigt, at du er sikker på, at den besparelse du får ved januar udsalget er større end det beløb du skal betale tilbage i forbindelse med lånet. Hvis besparelsen er større, kan det godt betale sig at tage et lån, så du kan få nogle gode tilbudsvarer i hus.

udsalgsskilte

Varierende priser på lån

Priserne på forskellige lån varierer fra låneudbyder til låneudbyder. Derfor vil du også opleve, at et lån på 1000 kr. godt kan have forskellige ÅOP’er alt efter hvilken låneudbyder, du kigger på. Derudover vil der selvfølgelig også være forskellige renter at forholde sig til.

En anden mulighed er en kassekredit, som ligeledes fås til forskellige priser. En kassekredit er ligesom en ekstra reserve, som sikrer dig, at du kan slå til, når du ser et godt tilbud. Med en kassekredit betaler du kun renter af det, du bruger og den kan tilknyttes din lønkonto. Dermed bliver din gæld automatisk mindre, hver gang du får lån.

Nogle låneudbydere tilbyder såkaldte gratis lån. Nu har vi lige fastslået af lån aldrig er gratis, men disse lån går under betegnelsen gratis, da de i en hvis periode er gratis. Du kan eksempelvis rentefrit låne 5000 kr. under forudsætning af, at du betaler beløbet tilbage indenfor tidsfristen som typisk er 30 dage. Herefter stiger omkostningerne gevaldigt.

Gode råd til januar udsalg

Et af de allerbedste råd er at sørge for at sammenligne prisen på det produkt, du er interesseret i. Dermed kan du undersøge om det tilbud, du er ved at købe, reelt set er et godt tilbud, eller om du kan finde det billigere på internettet eksempelvis.

Derudover kan det være en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvad man egentlig er interesseret i, og hvad man ville glæde sig over også om lang tid inden man bladrer løs i tilbudsaviserne. På den måde bliver du ikke lokket til at købe alt muligt, som du måske slet ikke har behov for.

Når butikkerne holder udsalg er det ofte gamle produkter, som de skal af med for at skabe plads til de nye. Derfor kan det være meget fornuftigt at undersøge produktets specifikationer nærmere, så du eksempelvis ikke ender med at købe en telefon med for lidt lagerplads eller et kamera, som hurtigt overgås af et nyt med flere funktioner.