A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

7 råd til at lære dit barn om økonomi

Børn og privatøkonomi

Hos Mikonomi.dk har vi udarbejdet en infografik, der giver dig 7 gode tips til, hvordan du kan lære dine børn om økonomi.

Guiden er for alle forældre med børn i alderen 3-12 år, da den har fokus på de helt små. Det er som udgangspunkt forældrenes ansvar, at lære deres børn om privatøkonomi. Undersøgelser viser, at børn som lærer om privatøkonomi fra en tidlig alder, er bedre til at styre sin økonomi som voksen (Forbes, 2011).

Allerede fra 5-års alderen kan det være en god idé at lære børn om, hvad økonomi er, og hvordan det fungerer i dagligdagen. Mange forældre glemmer helt at inddrage deres børn i hverdagens udfordringer, og derfor har de fleste nået teenagealderen, før de lærer noget som helst om privatøkonomi.
Økonomiske råd til unge

Kopier nedenstående HTML-kode for at bruge grafikken på din hjemmeside

Få HTML-koden her!
<a href="https://www.mikonomi.dk/blog/2017/12/boern-og-oekonomi" target="_blank"> <img src="https://www.mikonomi.dk/media/2128319/l-5c-c3-a6r-dit_25783606-1.png" alt="7 økonomiske tips til børn og forældre" width="800px" border="0px" </a>

Lær dit barn om økonomi i hverdagen

Andre råd som man kan finde på listen, er at lære sit barn om forskellen på dankort og kontanter. Mange børn tror, at dankortet er en uendelig strøm af penge. Derfor kan det hjælpe at vise dem sedler og mønter, og at forklare dem hvorfor det ikke er en uendelig strøm. Lær dem hvor mange 50-ører, der går på 1 krone, hvor mange 1 kroner der går på 10 kroner osv.

Dernæst anbefales at bruge eksempler fra hverdagen til at fortælle, hvad man kan få for 20 eller 100 kroner. Børn har nemmere ved at skulle forholde sig til mælk og rugbrød frem for husleje eller hvad man skal kigge efter ved et billigt forbrugslån.

At afholde loppemarked kan også være en lærerig oplevelse for dit barn. Ofte er der legetøj, som dit barn vokser fra, eller mister interessen for. Ved at lade dit barn sælge disse ting, som de ikke bruger mere, lærer han/hun om handel og salg, og at det godt kan betale sig at passe ordentligt på sine ting.

Brug apps til at lære dit barn om økonomi

Hvis man gerne vil gøre økonomi lidt sjovere at lære for børn, findes der spil, som kan hjælpe med dette. Dansk Bank og Spar Nord har begge udarbejdet online spil med det formål at lære børn om økonomi.

Spillet udgivet af Danske Bank, er både en app og et almindeligt online spil, som man kan finde på hjemmesiden www.pengeby.dk. Appen er gratis at hente og ser til bl.a. at sikre finansielt stabile unge som er i stand til at forstå forskellige lånebegreber.

Spillet går ud på, at man skal tjene penge ved at sortere pakker på posthuset, samle æbler i en plantage, og bruge dem på eksempelvis tøj, legetøj eller opsparing til tidsrejser. På denne måde lærer børn at lægge et budget, samt hvad det betyder at bruge penge.