A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Kirkebryllup kan være billigt

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget et bryllup koster? I nedenstående infografik giver vi dig svaret og præsenterer dig for andet interessant data.

Kopier koden og indsæt denne på din side

Få HTML-koden her!
<a href="https://www.mikonomi.dk/blog/2017/08/kirkebryllup-kan-vaere-billigt" target="_blank"> <img src="https://www.mikonomi.dk/media/1938394/infografik_bryllupper.png" alt="hvad koster et bryllup" width="800px" border="0px" </a>

Er et kirkebryllup dyrere end et bryllup på rådhuset?

Mange folk associerer et kirkebryllup med stor fest og ekstravagance som derfor tit løber op i større beløb end en borgerlig vielse. Et kirkebryllup ligger på gennemsnitligt 75.071 kr. mens et bryllup på rådhuset ligger på 22.688 kr. Men er der rent faktisk flere udgifter ved et kirkebryllup?

Det har før været omtalt i medierne af forskellige præster, som ikke mener, at et kirkebryllup nødvendigvis er dyrere end et rådhusbryllup. Den eneste reelle økonomiske forskel er brugerbetaling til præsten, hvis man vælger at blive gift i en anden kirke end hvor man er tilknyttet.

Danskerne sparer på brylluppet

Danskerne bruger generelt mindre på bryllupper end de gjorde før i tiden. Hvilket har resulteret i et drastisk fald af kirkelige vielser.

14 % af befolkningen ser et kirkebryllup som noget man ‘kun’ gør første gang man bliver gift, hvilket også kan være en grund til faldet af kirkebryllupper, da stort set halvdelen i dag bliver skilt igen.

Andre vælger kirken fra, da de ikke er medlem og ikke betaler kirkeskat. Derfor føler de tit at et kirkebryllup ikke passer til dem.

Dette handler infografikken om

Infografikken viser hvor meget danskerne gennemsnitligt bruger på deres bryllup, som derefter bliver delt op efter kirke- og rådhusbryllup. 

Herefter vises et faldende forbrug gennem årene for både kirke- og rådhusbryllup som er med til at vise, at en stor grund til at folk vælger rådhus, er fordi, de tror, det er meget billigere. Men der har selvfølgelig også været andre grunde gennem tiden f.eks. finanskrisen.


Dernæst illustreres den stigende fremgang af rådhusbryllupper. Der er derfor også inkluderet information om legaliseringen af homoseksuelle bryllupper, da det har bidraget til den stigende tendens til at vælge en borgerlig vielse.

Årsager der typisk kan ligge til grund for at folk bruger mere på kirkebryllup end på rådhuset:
• Folk associerer som regel en kirkelige vielse med stor fest og ekstravagance. 
• Religiøse årsager
• Brugerbetaling til præsten

Den største årsag er at folk forbinder rådhuset med at ‘være kommunal’ og derfor kedeligt. Udover dette spiller brugerbetaling til præsten en stor rolle, da det kan gøre hele forskellen for den samlede pris.