Sådan fungerer crowdlending

Få her et overblik over, hvordan crowdlending fungerer. Med vores nye grafik kan du nemt og hurtigt blive præsenteret for crowdledning og hvordan dette differentierer sig fra et klassisk banklån.

Kopier nedenstående kode og indsæt denne på din side for at benytte infografikken

<a href="https://www.mikonomi.dk/blog/2017/08/crowdlending-simpelt-forklaret" target="_blank"><p><img style="width: 100%" src="https://www.mikonomi.dk/media/2469680/crowdlending_infografik.png?width=0&amp;height=0" alt="" data-udi="umb://media/640d7af2b20043a7b0dc99ccd0a265fe" /></p></a>

Crowdlending step by step

Crowdlending bliver mere og mere populært i Danmark. Og det er der god grund til. Det er nemlig en rigtig fordelagtig måde for både långiver og låntager at låne til og finansiere nye projekter.

Især efter finanskrisen kunne det være svært for private og virksomheder, at tegne lån i banken til de mindre, men ikke mindst vigtige projekter. Derfor vandt crowdlending frem i Danmark, i kølvandet på krisen, som en alternativ form for finansiering. Det har givet mange virksomheder luft til at udvide og udvikle forretningen. Og det har givet private mulighed for realisere deres fremtidsplaner.

Som låntager skal du først oprette dig på en crowdlending platform. Herefter foretager platformen en kreditvurdering, ofte i samarbejde med RKI og SKAT, for at vurdere, om du er kreditværdig. Hvis du er, vil din låneansøgning godkendes og uploades til platformen. Herefter kan långiverne se og læse din låneansøgning og beslutte, hvor meget de vil bidrage med.

Der er altså tale om en banebrydende form for finansiering, der sprænger rammerne for, hvordan vi som privatpersoner kan hjælpe hinanden i økonomiske situationer. Det er dermed en del af den bølge, vi ser i samfundet i dag, hvor deleøkonomi bliver mere og mere populært.

Hvorfor crowdlending?

Mennesker, der fascineres af crowdlending, kan have en særlig interesse i en unik branche eller de vil gerne hjælpe spændende projekter med at blive realiseret. Med crowdlending er det muligt for private investorer at støtte særlige sager, der står deres hjerte nær. Man kan eksempelvis forestille sig, at en person i ens omgangskreds har brug for kapital til at starte et nyt projekt. Med crowdlending kan man støtte ham eller hende uden at skulle blande økonomi ind i relationen.

Hvis man er ny i investeringsverdenen, og gerne vil forsøge sig med enkle investeringer, der giver et sikkert afkast, kan crowdlending være det rigtige sted at starte. Det er nemt og simpelt at oprette sig som långiver på en crowdlending platform. Processen derefter er også enkel og kan tages i små skridt.

Vær opmærksom på at den crowdlending platform, du er interesseret i, skal være godkendt af Finanstilsynet og klassificeret som en godkendt betalingstjeneste. Det betyder, at platformen er underlagt tilsyn af Finanstilsynet og derfor skal den leve op til forskellige krav om sikkerhed, kapital og hvidvaskforanstaltninger. På den måde sikrer du dig bedst.

Har du aldrig før investeret? Det kan virke som en svær opgave at sætte sig ind i, hvilke fordele og ulemper, der kan være forbundet med crowdlending. Derfor har vi her sammenkogt de vigtigste informationer. Efter denne guide vil du være klar til at oprette dit første lån som låntager eller investere i dit første lån som långiver.

Relaterede blogindlæg