A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret:

De 25 dyreste huslejepriser i Europa

Kender du huslejepriserne i Europa?

Det kan være en dyr fornøjelse at bo til leje i nogle af Europas største byer, da kvadratmeterpriserne varierer markant fra by til by.

På baggrund af det har vi her på Mikonomi.dk lavet en sammenligning, der viser huslejepriserne og skatteprocenterne i de 25 dyreste byer i Europa for henholdsvis en person samt en familie.

Nedenstående kort viser en oversigt over de 25 dyreste huslejepriser i Europa og tager udgangspunkt i en 38 m2 lejlighed for en enkelt person. Derudover viser den raterne for minimum- og topskat i det pågældende land.

Vil du bruge kortet på din egen side?

Kopier nedenstående HTML-kode og indsæt dette på din side.

<iframe src="https://www.google.com/maps/d/u/0/embed?mid=1phkQrA15uvYdPWxlRsLKBJi6qmU" width="640" height="480"></iframe><br><em>Udarbejdet af: <a href="https://www.mikonomi.dk">Mikonomi.dk</em>

Analysen er foretaget af Nested og tager udgangspunkt i faktorer såsom kvadratmeterpris, prisen på husleje for 1 person eller en familie samt nødvendig månedlig indkomst i forbindelse med huslejepriserne. Numrene på kortet er listet således, at de dyreste byer kommer først og de billigste til sidst.

Genéve 73.000 kr. dyrere end Barcelona

Ud fra kortet ses det tydeligt, at Genéve og Zürich i Schweiz har de dyreste huslejepriser i Europa. Hvis man sammenligner kvadratmeterprisen på første og sidste pladsen, så er huslejepriserne i Genéve helt nøjagtigt 182% dyrere end Barcelona. For en 38 m2 lejlighed er det helt præcis 73.000 kr. mere i årlig husleje.

København blandt de dyreste i Europa

Tabellen nedenfor viser, at København har en af de dyreste huslejepriser med en 4. plads i Europa og koster næsten 15.000 kr. for en 80 m2 lejlighed. I Genéve koster samme størrelse lejlighed 25% mere i husleje sammenlignet med København og koster næsten 20.000 kr. I Barcelona koster den derimod kun ca. 7.000 kr.

Skatteprocent i Europa

Hvor stor procentdel af din indkomst du betaler i skat herhjemme i Danmark, afhænger naturligvis af din indkomst. Jo større indkomst du har, desto mere betaler du i skat. I Europa er der ligeledes rater for minimum- og topskat og trækprocenten er meget forskellige fra land til land.

Hvis du overvejer at flytte til en af de listede byer på kortet, kan det være rigtig vigtigt at undersøge, hvad trækprocenten er i det pågældende land. Din reelle indkomst kan nemlig variere afhængig af, om du skal betale 15% eller over 50% i skat.

Dyreste huslejepriser i Danmark

Ser man derimod nærmere på huslejepriserne herhjemme, varierer kvadratmeterprisen også i forhold til, hvor i landet man bor. Nedenfor kan du se en oversigt over kvadratmeterprisen samt huslejepriserne for en 38 m2 lejlighed i de 10 største byer i Danmark.

Vil du bruge kortet på din egen side?

Kopier nedenstående HTML-kode og indsæt dette på din side.

<iframe src="https://www.google.com/maps/d/u/0/embed?mid=1OwzadxgIhOexpYjel4f2KBhMPv8" width="640" height="480"></iframe><br><em>Udarbejdet af: <a href="https://www.mikonomi.dk">Mikonomi.dk</em>

Ud fra kortet kan man se, at København, som er den dyreste by at bo til leje i, koster over dobbelt så meget som Randers, der ligger på en 10. plads.

Sådan har vi lavet undersøgelsen

Undersøgelsen er udarbejdet således, at alle tal fra Nesteds rapport er konverteret fra britiske pund til danske kroner gennem en valutaomregner. Derudover er alt data, der indeholder kvadratfod, konverteret til kvadratmeter.

Der er taget udgangspunkt i en 38 m2 lejlighed for en single person og en 80 m2 lejlighed for en familie. Som det fremgår af Nesteds rapport og tabellen nedenfor, er den månedlige nødvendige indkomst beregnet som 3,5 gange mere end huslejeprisen for en enkelt person og 3,1 gange mere for en familie.

Kvadratmeterprisen i København er højere på Europa kortet i forhold til Danmark kortet. Dette skyldes, at rapporten for Danmark er udarbejdet i 2015, hvorimod analysen for Europa er udarbejdet i 2017.

Huslejepriser_Europa

Data for Europa, Kilde: Nested, 2017

Huslejepriser_Danmark

Data for Danmark, Kilde: Boligportalen, 2015

Andre kilder:

  • Tradingeconomics.com
  • Metric-conversions.org
  • Valutakurser.dk

Hvorfor har vi lavet denne undersøgelse?

Vi ønsker at hjælpe danskerne med at spare penge og generelt få et bedre overblik over sin økonomi. Dette gælder både, når danskerne ønsker at undersøge huslejepriserne eller hvis man eksempelvis skal låne penge online.