Er din rejseforsikring klar til sommerferien?

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og derfor ser mange danskere frem til at rejse på ferie. Det kan derfor være en god idé at tegne en rejseforsikring, inden du rejser, så du er dækket, hvis der sker noget uventet. Det afgørende for valget af rejseforsikring er naturligvis, hvor du rejser hen i verden og hvordan du rejser.

Først og fremmest er det vigtigt at undersøge markedet, inden du tegner en privat rejseforsikring. Mange forsikringsselskaber tilbyder nemlig rejseforsikringer, og det kan være svært at overskue, hvad de forskellige forsikringer egentlig dækker. 

Her på Mikonomi.dk har vi udarbejdet en overskuelig infografik, som giver nogle gode råd og tips i forhold til rejseforsikringer. Derudover viser den en oversigt over, hvor og hvad rejseforsikringerne dækker og hvad man typisk skal tilkøbe.

Nedenfor kan du se oversigten over rejseforsikringerne og hvad du skal være opmærksom på.

Find en rejseforsikring med den rigtige dækning

Indenfor Europas grænser kan du med fordel bruge det blå sygesikringskort, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade. Her skal du dog være opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke dækker overalt og kun har en begrænset dækning.

​Hvis du skal rejse uden for Europa, kan du oftest tegne en privat rejseforsikring, der dækker akut sygdom og tilskadekomst. Herudover skal du typisk tegne en tillægsforsikring, hvis du ønsker øget dækning. Dette kan blandt andet være i tilfælde af flyforsinkelser, aflysninger eller mistet bagage.

Mange internationale kreditkort tilbyder en rejseforsikring, når man køber rejsen gennem deres kort. Problemet heri er, at rejseforsikringerne oftest er upræcise og mangelfulde og derfor ikke dækker alt. Det kan derfor i høj grad anbefales at tegne en forsikring, når du skal rejse og eventuelt en tillægsforsikring.

Hvis du ønsker at bruge denne infografik, er du velkommen til at kopiere nedenstående HTML-kode:

<div style="clear:both"><a href="https://www.mikonomi.dk/blog/2017/06/rejseforsikring-i-sommerferien">
<img src="https://www.mikonomi.dk/media/1889054/rejseforsikring_sommerferie.png" width="100%" title="Rejseforsikring i sommerferien" alt="Rejseforsikring i sommerferien" border="0" />

Relaterede blogindlæg