A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 20 min.
Opdateret:

Mikonomi Award: Top 40 Blogs og hjemmesider - Bedst til test

Mikonomi præsenterer hermed sin online award “Top 40 blogs og hjemmesider - Bedst til test”. Med denne award søger vi at hylde de blogs og hjemmesider, som bruger tid og ressourcer på at guide forbrugere til de mest optimale køb. Det handler om at gøre flere markeder mere gennemsigtige, og sørge for at læseren får en neutral vurdering af forbrugsprodukter.

Listen er bestemt efter en gennemgående nominerings-fase, for at sikre kvaliteten af de sites der præsenteres i oversigten. For at dække områderne ‘Test/anmeldelser, guides og tips/tricks’, er listen yderligere opdelt i relevante underkategorier som lyder:

- Produktanmeldelser generelt 
- Elektronik
- Bolig
- Motion og sundhed
- Biler

Siderne er både personlige blogs, hjemmesider drevet af enkeltpersoner og mindre eller større virksomheder. Nogle udarbejder selv gennemgående tests, andre formidler tests og anmeldelser, og nogle specialiserer sig i forbrugerguides og gode råd vedrørende sit specifikke område. Alt i alt, er det forskelligheden i disse sider, som har skabt incitamentet for at inkludere dem på listen. Hos Mikonomi.dk håber vi, at nedenstående sider kan hjælpe dig til at foretage de køb, der passer bedst til dig.

Alle sider på listen er velkomne til at kopiere vores Award Badge til brug på egen side:


BEDST TIL TEST: PRODUKTANMELDELSER GENERELT

Den første kategori præsenterer 5 sider, som tester produkter og giver dig tips på tværs af produktkategorier.


1. Testguro

WWW.TESTGURO.DK

Testguro giver læseren rig mulighed for at browse gennem flere sektioner af test og anmeldelser - både overordnede og mere unikke. Testguro bringer dig test om alt fra hvidevarer til skønhedsprodukter, og deres alsidige test-sortiment er lige til at gå ombord i. Sitet søger at holde en tæt kommunikation med deres læsere, og tilbyder sig også i forhold til mere specifikke købssituationer.

“Ved køb af dyrere ting, så er vores mål at give de bedste forudsætninger for at træffe de rigtige valg, så du ikke bruger flere tusinde kroner og fortryder købet. Det er i dag super svært at vælge produkterne, da der findes mange lignende produkter. Vi gennemgår de forskellige og udvælger en testvinder.” (Søren - Testguro.dk)


2. Testfabrikken

WWW.TESTFABRIKKEN.DK

Testfabrikken har siden stiftelsen tilbage i 2015, leveret test og anmeldelser inden for en bred vifte af kategorier. Siden råder bl.a. over kategorier som Bolig, Køkkenudstyr, Elektronik, Have, Skønhed mm.

“Vi sørger naturligvis for at basere vores forskellige tests på grundigt researcharbejde, hvorfor du kan være sikker på, at de produkter, der vil være at finde i vores mange tests er dem, der rent faktisk er de bedste indenfor hver kategori.” (Fra Testfabrikken.dk)


3. Testfamilien

WWW.NOUW.COM/TESTFAMILIEN

Testfamilien blev grundlagt tilbage i 2014, og nu består sidens testhold af 30 faste testfamilier og 12 uafhængige bloggere. Med mere end 600 test i bagagen har mandskabet bag siden rigeligt med incitament for deres ærlige anmeldelser. Når produktet bliver testet i familiens dagligdag, er det med til at give et bedre helhedsbillede af glæden - eller det modsatte - ved det pågældende produkt.

“Formålet med Testfamiliens tests er, at de skal være overskuelige og læseren skal selv kunne relatere til dem. Vores tests er korte og præcise og ikke mindst ærlige. Vores tests skal kunne bruges, hvis man overvejer at anskaffe sig det et produkt eller at prøve en oplevelse. ” (Mie - Testfamilien.dk)

Følg Testfamilien her:
Facebook 44


4. Bedst-i-test

WWW.BEDST-I-TEST.DK

Bedst-i-Test er en alsidig test-platform, der fungerer som blog til hjemmesiden PriceRunner. Der er en bred vifte af udarbejdede test bl.a. inden for områderne foto, computer, husholdning, skønhed mm. På siden bliver der lagt ekstra arbejde i at gennemteste produkterne ved at gøre det over længere tid.

“Vi udfører alle tests selv og tester alt i virkeligheden. Alle produkter og tjenester anvendes og testes på den måde, de er beregnet til at blive brugt. Denne fremgangsmåde afspejler virkeligheden bedre end laboratorietests. Vores testere er eksperter på forskellige områder og har stor kompetence og erfaring med evaluering af produkter og tjenester.” (Fra Bedst-i-Test.dk)


5. Gastromand

WWW.GASTROMAND.DK

Gastromand er hjemmesiden som giver dig alt, du skal bruge, når det kommer til mandemad og mande-lir i køkkenet. Redaktionen er af fire ‘gastromænd’, som alle bestræber sig på at give hudløst ærlige anmeldelser inden for vin, madoplevelser, restaurantbesøg og meninger om alt herimellem.

“Vi sætter en ære i at levere opskrifter, nyheder og anmeldelser i et sprog som gør, at du altid vil kunne forstå hvad vi siger og ikke mindst mener, når vi giver vores rå og usødede kritik (positiv såvel som negativ) og svinger GM-kniven over alt fra pølser over juleøl til Champagne og Danmarks dyreste (og billigste) restauranter!” (Fra Gastromand.dk)

Følg Gastromand her:
Facebook 44


BEDST TIL TEST: ELEKTRONIK

I næste kategori finder du 10 sider, som alle søger at give dig den bedste info, når det kommer til elektroniske produkter.


1. Mobilsiden

WWW.MOBILSIDEN.DK

Mobilsiden.dk serverer alt til dig og dine behov inden for mobil-markedet. Nyheder, anmeldelser, rygter om releases og guides er blot nogle af de ting som siden tilbyder. Niels de Boissezon er Chefredaktør og mobilekspert og har flere gange både optrådt i TV, radio og relaterede magasiner.

"Som læser af Mobilsiden.dk kan man læse test af de nyeste smartphones på markedet, samt få tips og tricks til bedre udnyttelse af sin telefon. Vi har samtidig fingeren på pulsen over hvad der er de bedste mobilabonnementer."
(Niels de Boissezon - Redaktionschef)

Følg Mobilsiden her:
Facebook 44


Følg Flatpanels her:
Facebook 44

2. Flatpanels

WWW.FLATPANELS.DK

Flatpanels.dk leverer dybdegående artikler, anmeldelser og nyheder på både deres danske ‘FlatpanelsDK’ og deres engelske ‘FlatpanelsHD’ platform. Sitet blev stiftet helt tilbage i 2005, og siden da er det gået stærkt for hjemmesiden som nu, sammen med sin engelske bror, har mere end 450.000 unikke besøgende hver måned.

”Forbrugerne søger anmeldelser og guides indenfor forbrugerelektronik af flere årsager, men Flatpanels.dk tror på, at den primære er, at teknik stadig er et svært emne at overskue. Flatpanels er et forbrugerorienteret onlinemedie, som forsøger at hjælpe med at navigere i junglen gennem dybdegående og objektiv journalistik om tv-markedet.” (Rasmus Larsen - Flatpanels.dk)


3. Tech-test

WWW.TECH-TEST.DK

Bag Tech-test.dk er redaktør Lars Bennetzen, som har beskæftiget sig med IT-journalistik i mere end 20 år. Siden søger specielt at anmelde og teste forbrugerelektronik, IT og gadgets. Samtidig har siden også sektioner med nyheder, speakers mm. Platformen giver dig overskuelige test af komplekse produkter på den mest effektive måde.

”Når vi skriver historier på Tech-Test, så tager vi altid udgangspunkt i vores læsere. Derfor er det vigtigt for os, at vores læsere så tit som muligt får en ”ah ha” oplevelse. De skulle gerne lære noget af vores artikler og test, og specielt med vores test ønsker vi, at klæde vores læsere bedre på til indkøb af nye gadgets.”
(Lars Bennetzen - Chefredaktør)


Følg eReviews her:
Facebook 44

4. eReviews

WWW.EREVIEWS.DK

Bag eReviews.dk er stifter og redaktør Noel Christensen, som med et hold af skribenter leverer tests og artikler, om alt der har med elektronik at gøre. Det spænder fra test af elektronisk grill-udstyr, nyheder inden for computere og tablets samt guides der kan hjælpe dig, når udstyret driller.

“Med vores mange tests og anmeldelser af IT, elektronik og gadgets, håber vi at kunne guide forbrugerne igennem en branche hvor udviklingen går rigtig stærkt!” (Noel Christensen - Chefredaktør)


5. Recordere

WWW.RECORDERE.DK

Dette onlinemagasin læses af mere end 200.000 besøgende hver måned. Der er bredt fokus på elektroniske apparater, og siden tester både gadgets og forbindelser. Hjemmesiden har siden oprettelsen tilbage i 2013 ageret problemløser for mange danskere gennem deres velbesøgte online-forum.

“Recordere.dk omhandler i dag meget andet end recordere, der jo som selvstændigt produkt nærmest er udgået nu. Men selvom hjemmesiden i dag fokuserer mere bredt på forbrugerelektronik, er det fortsat med en forkærlighed for AV – video og lyd – indenfor hjemmets elektronik.”
(Fra Recordere.dk)


Følg Mobil.nu her:
Facebook 44

6. Mobil.nu

WWW.MOBIL.NU

Mobil.nu undersøger mobilmarkedet for dig, og sørger for, at der ikke er noget, der går forbi din næse. Både guides og videoklip med test danner et bredt spektrum af information og gode råd inden for elektronik.

“Vi tester og anmelder smartphones, tablets og tilbehør til mobilen. Se grundige test, guides og anmeldelser af smartphones og tilbehør til mobilen.” (Fra Mobil.nu)


7. Netkablet

WWW.NETKABLET.DK

Netkablet.dk guider dig inden for flere teknologiske områder. Hjemmesiden har bl.a stor fokus på internetforbindelse, men også mere generelle aspekter af ‘tech’-kategorien. Søger du at gå i dybden med din internethastighed og tv-forbindelse, så er Netkablet.dk stedet for dig.

“Netkablet sætter fokus på nye tendenser, nyheder og forbrugertests indenfor internetteknologier. Vi undersøger løbende de nye muligheder og gadgets, og giver dig et overblik over hvad der rører sig indenfor Internet og Wi-Fi. Internetforbindelser og hastigheder udvikles og opgraderes hele tiden, og vi følger med på de nyeste trends, så du kan få et hurtigt overblik.” (Fra Netkablet.dk)

top 40 blogs og hjemmesider


Følg MacZonen her:
Facebook 44

8. MacZonen

WWW.MACZONEN.DK

Maczonen er, som navnet antyder, primært med fokus på Apple og deres teknologiske udvikling. Tests og guides er primært udarbejdet med henblik på at optimere din oplevelse og forbedre dit Apple produkt. Om det er iPhones, MacBooks eller tilbehør, kan du finde det på siden her.

“MacZonen åbnede dørene i 2009 og er siden da vokset og blevet en af de største danske Apple og Mac sites. Foruden Apple og Mac-nyheder skriver vi også om andre relaterede produkter der understøtter den digitale livsstil, der omkranser Apples produkter.” (Fra MacZonen.dk)


9. Elektronik.guide

WWW.ELEKTRONIK.GUIDE.DK

Elektronik.guide.dk er en underside til Guide.dk. Siden råder over guides og tests inden for en lang række elektroniske produkter. I sidens sektioner kan der sorteres efter type af elektronik, mærke og emne. Der stræbes efter at inkludere flere produkter som sammenligningsparametre i de udarbejdede tests, og at formulere dem på et let forklarligt sprogniveau. Siden henvender sig til den gennemsnitlige forbruger, som umiddelbart ikke har den bredeste tekniske ekspertise.

Følg Elektronik.guide her:
Facebook 44


10. Headgear

WWW.HEADGEAR.DK

Headgear.dk har, som navnet antyder, deres fokus på de bedste headsets, høretelefoner og andet lyd-udstyr. Siden giver dig et tiltrængt overblik i et marked, hvor der er svært at kende forskel på det ene og andet som gennemsnitlig forbruger. Headgear.dk hjælper dig med at finde den bedste lyd til den bedste pris.

“Vi laver test af høretelefoner, men videregiver også generelle nyheder om markedet, og linker til andres test, så du her kan få det samlede overblik, hvis du skal vælge nye høretelefoner.” (Fra Headgear.dk)


BEDST TIL TEST: BOLIG

I denne kategori finder du 5 rigtig gode bud på hjemmesider, der kan hjælpe dig med tests, råd og anmeldelser på boligområdet.


1. Bolius

WWW.BOLIUS.DK

Bolius.dk beskæftiger sig med alt hvad en boligejer kan gå med af overvejelser og spørgsmål. Siden har en lang række temasider, som spænder fra hjælp med håndværkerfradraget til hvordan situationen med naboen udbedres. Siden stiller alle ressourcer til rådighed, når det handler om at sørge for de danske boligejere, og emnerne på siden dækker branchen til fulde.

”Vi er sat i verden for boligejernes skyld af den filantropiske forening Realdania. Som nonprofit og uvildig organisation er vores daglige mål at øge livskvaliteten for danske boligejere gennem råd og vejledning. Derfor er huset også fyldt med landets bedste fageksperter, der dækker alle områder inden for bolig og have.”
(Anders Rosenqvist - Digital Kommunikation og Marketing)

Følg Bolius her:
Facebook 44


Følg Bomagasinet her:
Facebook 44

2. Bomagasinet

WWW.BOMAGASINET.DK

Bomagasinet.dk er stiftet tilbage i 2014 og er et online forbrugermagasin. Siden giver læseren mulighed for at søge produkter inden for hvidevarer, husholdning, elektronik og bolig & fritid. Alle anmeldelser på siden er baseret på udenlandske og danske testresultater.

“Bomagasinet gennemgår hver måned hundredvis af tests og anmeldelser, for at finde de bedste produkter i hver deres kategori. Du behøver derfor ikke at bruge timer eller dage på at lave denne research, da du med hjælp fra vores guides får et godt og solidt grundlag at træffe din beslutning ud fra.” (Thomas - Bomagasinet.dk)


3. Grillblog

WWW.GRILLBLOG.DK

Grillblog.dk leverer nyheder, artikler og guides om grill og udekøkkener. Sidens meget uformelle sprog og struktur, skaber en god oplevelse og ikke mindst mange siders brugbart indhold. På siden findes også inspiration til opskrifter, der er bedst på grillen og diverse information om udvalgte grillmærker.

“Siden administreres hverken af kokke eller køkkenchefer… Vi er passionerede grillentusiaster med hang til god mad, øl og vine: Livsnydere til fingerspidserne. Derfor må der tages forbehold for de, til tider, lidt kluntede formuleringer og skøre indlæg på bloggen.” (Fra Grillblog.dk)


4. Forbrugsguiden

WWW.FORBRUGSGUIDEN.DK

Forbrugsguiden.dk sammenligner tests fra andre platforme og bringer dem i artikelform til deres læsere. Siden har flere kategorier at vælge mellem, men med fokus på husholdningsmaskiner og hvidevarer.

“Hos Forbrugsguiden.dk er vores mål at gøre det nemt for dig at få et overblik over hvilke produkter på markedet, som er blevet kåret til de bedste gennem forskellige tests. Vi ønsker at bidrage til, at du som forbruger kan foretage et trygt og sikkert valg, når du skal begå dig i store og ofte komplekse varesortimenter.” (Fra Forbrugsguiden.dk)


5. Gør det selv

WWW.GOERDETSELV.DK

Hjemmesiden her ruster dig til alt, hvad du må have af udfordringer i forhold til dit gør-det-selv projekt. Du finder både guides, tips og andre artikler, som kan hjælpe dig til et mere succesfuldt projekt. Desuden har siden også et stort aktivt brugerfora, hvor private og fagmænd hjælper hinanden på kryds og tværs af projekter.

Følg Gørdetselv her:
Facebook 44


BEDST TIL TEST: MOTION OG SUNDHED

Herunder er der listet 7 sider, som alle kan hjælpe dig til bedre køb til træningen. Det sker gennem analyser og test af løbesko, træningsudstyr, kosttilskud og alt ind i mellem.


Følg AktivTræning her:
Facebook 44

1. AktivTræning

WWW.AKTIVTRAENING.DK

Aktivtraening.dk er et samlingssted for en masse gode råd, guides og deling af oplevelser inden for træning. Platformen er yderligere kendt for at teste nyt træningsudstyr, om det er til løb, styrketræning eller noget helt tredje. Hjemmesiden tilbyder også en Ruteplanner og udkommer desuden også som fysisk magasin.

“Aktiv Træning tester også alt det nyeste udstyr – så man undgår irriterende fejlkøb – og giver gode råd om kost og sundhed, og hvordan man forebygger skader og sygdomme. Alt sammen sker i samarbejde med landets førende eksperter inden for motion, sundhed, træning og kost.” (Fra Bonnierpublications.com)


2. iLoebesko

WWW.ILOEBESKO.DK

iLoebesko.dk sammenligner priser og anmelder både løbesko og løbeudstyr. Bag siden findes løbeentusiaster, løbetrænere og fysioterapeuter, som sørger for at skære helt ind til de vigtigste elementer i hver anmeldelse. På siden finder du også guides og artikler, som giver dig råd til alt inden for løbeverdenen.

“Vi gør rigtig meget ud af at gøre noget ud af detaljen. Vores forhåbning med at anmelde og teste løbesko (og løbeudstyr) er at klæde forbrugeren på til at tage det rette valg når man skal forny løbe-garderoben. Alle vores test af løbesko bliver lavet som udtømmende test hvor der både er en beskrivelse af de mange detaljer som en løbesko indeholder, men også nogle ”live” meldinger fra os selv.”
(Ronni Andersen - Indehaver)

Følg iLoebesko her:
Facebook 44


Følg Cykelstart her:
Facebook 44

3. Cykelstart

WWW.CYKELSTART.DK

Hjemmesiden Cykelstart.dk er stiftet og drevet af Noel Christensen. Bag ham er et hold af skribenter som hjælper til med indholdet på siden, som dækker alt du skal bruge for at blive klog på cykelverdenens udstyr. Sitet giver dig både nyheder, tests, guides og har yderligere sektioner til MTB-elskere. På siden kan du også finde video-guides og unboxing præsentationer af diverse udstyr.

“Med vores omfattende arkiv af tests, artikler og guides håber vi at kunne guide begyndere og motionister til valg af det helt rette udstyr og forhåbentlig spare dem for en masse ærgerlige fejlkøb!” (Noel Christensen - Chefredaktør)


4. GrejGuide

WWW.GREJGUIDE.DK

GrejGuide.dk udarbejder selv guides, ligesom man giver brugerne tilladelse til at anmelde relevant grej. Siden har primært tests inden for outdoor-aktiviteter herunder bl.a. MTB og Trailrunning. Platformen er endvidere også en blog-sektion, hvor private deler ud af deres oplevelser med udendørs sportsaktiviteter.

“Et besøg på GrejGuide.dk er sidste stop inden eventyret. Vores guides og tests sikrer at den aktive dansker får købt det helt rette udstyr. Udstyr der er med til at sikre den bedste aktive oplevelse i naturen. Hvad enten det er friluftsliv, trail running eller mountainbike.” (Bjarke Rosenbeck - Redaktør)

Følg GrejGuide her:
Facebook 44


Følg Fitness-blog her:
Facebook 44

5. Fitness-blog

WWW.FITNESS-BLOG.DK

Fitness-blog.dk er drevet af Kristian Bradsted, som med sin Cand.scient i Idræt og sundhedsvidenskab, giver dig sin ærlige mening. Den mere videnskabelige baggrund gør, at alle pointer er velargumenterede, men samtidig skrevet så det er til at forstå for dig og mig. Sidens produktguides er med fokus på styrke- og konditionstræning. Yderligere er bloggen også åben for gæstebloggere, som har sundhedsvidenskabelige pointer på hjertet.

“Jeg oplever at personer, der ønsker at komme i bedre form og blive sundere, ofte er ineffektive i deres træning og træffer de forkerte valg i dagligdagen. Dette sker ofte fordi de mangler den rette information og vejledning i hvordan den information skal anvendes.” (Fra Fitness-blog.dk)


6. Fitnrun

WWW.FITNRUN.DK

Bag bloggen er Camilla Dam-Johansen, som beskriver egne erfaringer, gode råd og tanker om løbe-kulturen gennem hendes egen store passion for løb. Camilla anmelder løbe/trænings gadgets og udstyr, med en neutralt udgangspunkt. På bloggen kommer der også opslag om Camillas dagligdag og anmeldelser af andre hverdagsting.

“Det jeg også ønsker med denne blog, er at skabe et forum for sportsinteresserede, hvor vi kan dele erfaringer og gode råd med hinanden. Jeg får stort udbytte af jeres kommentarer og gode råd, og håber også I kan drage nytte af mine blogindlæg.” (Fra Fitnrun.dk)

fitnrun


Følg Motion-Online her:
Facebook 44

7. Motion-Online

WWW.MOTION-ONLINE.DK

Råd til kosttilskud og vejledning til køb af udstyr, kan du finde gennem artikler og guides på Motion-online.dk. Siden giver dig også information og råd om vægttab, sundhed og ernæring. Siden har endvidere eksperter bag sig som personlig træner Rikke Hansen, og Pernille Kruse som er uddannet inden for biologi og ernæring.


8. Doc24.dk

WWW.doc24.DK

Doc24.dk er en uafhængig sundhedstjeneste, som har fokus på krop og sundhed. Doc24.dk er skabt af professionelle skribenter, som løbende udgiver guides vedrørende sundhed og livsstil. Siden er inddelt i forskellige kategorier, som bl.a. vedrører krop & sundhed, personlig pleje, kosttilskud samt forskellige lidelser.

"Med mere end 100.000 besøgende om måneden er vores mål at levere vi dybdegående artikler om krop og sundhed. Vi gør en dyd ud af at lave tests og sammenligne udstyr samtidig med at levere den bedst mulig informative værdi.” Fra Doc24.dk


BEDST TIL TEST: BILER

Tests og anmelderser af biler er rigtig populært, hvilket også afpejles i listens største kategori herunder. Der er hele 12 sider som nøje er udvalgt, med henblik på hvor gode de er til at teste biler, guide læsere og anmelde biler.


1. Bilmagasinet

WWW.BILMAGASINET.DK

Bilmagasinet.dk er et af de mest læste danske bilmagasiner og leverer jævnligt tests af biler med fokus på hastighed, køreegenskaber og komfort. Magasinet bringer også guides til motorejere om diverse problemer, der kan opstå i forbindelse vedligeholdelse. På siden er der desuden en række blog-sektioner og muligheden for at få hjælp til at vælge den nye bil. Magasinet udkommer også i fysisk form.

Følg Bilmagasinet her:
Facebook 44


Følg Pro-Street her:
Facebook 44

2. Pro-Street

WWW.PRO-STREET.DK

Pro-Street.dk har testet biler i snart i 10 år, hvilket også afspejles i deres ærlige og gennemgående analyser. Siden præsenterer også en nyhedskategori, hvor det er muligt at sortere efter dit foretrukne bilmærke. Yderligere kan du også finde, hvad du skal bruge inden for events, tuning og motorsport.

"For Pro-Street.dk handler biltests om, at give læseren en følelse af hvad man kan forvente af en bil eller et produkt, vi har testet. Vi forsøger ikke at gøre tingene Alt for tekniske, og vi varierer i vores måde at skrive på fra gang til gang, men vi holder stadigvæk nogle grundlæggende elementer i vores anmeldelser.” (Niki Funch - CEO)


3. Bilsektionen

WWW.BILSEKTIONEN.DK

Bilsektionen.dk er en velkendt platform for en stor skare af danske bilelskere og er til dagligt drevet af redaktør Thomas Schiermacher. Siden leverer både brugbare og dybdegående tests, men har også sat plads af til en mere underholdende sektion. På siden er det også muligt at sortere nyheder efter dit mest foretrukne bilmærke.

“Bilsektionen er et dansk bilmagasin, som er dannet med henblik på primært at bidrage med nyheder og tests. Bilsektionen er helt og aldeles onlinebaseret, og formålet er udelukkende at bidrage med fede, sjove og spændende skriverier om alt fra bilernes verden. Vi giver det hurtige overblik og de grundige tests.” (Fra bilsektionen.dk)

Følg Bilsektionen her:
Facebook 44


Følg Biltesteren her:
Facebook 44

4. Biltesteren

WWW.BILTESTEREN.DK

Kim Middelhede er manden bag Biltesteren.dk, som serverer overskuelige biltests, nyheder og sågar en ‘tidsfordrivs-sektion’. Kim har flere års bil-journalistik med i bagagen, og har fokus på at teste og anmelde biler med et helt neutralt udgangspunkt. Siden rummer mere end 250 artikler og har desuden også et afsnit med videomateriale.

“På Biltesteren.dk bestræber vi os på at give sagligt begrundede tests af nye biler til det danske bilmarked. Samtidig skriver vi også om nyheder i bilverdenen som vi mener har læsernes interesse. Vigtigst af alt, er det skrevet i et sprog, som alle forstår. Vi er helt almindelige mennesker, og skriver til helt almindelige mennesker.” (Kim Middelhede - Chefredaktør)


5. Hvilkenbil

WWW.HVILKENBIL.DK

Bag sitet står journalisterne Henrik Hauthorn og Jens Velling. Sidstnævnte er stifter af Hvilkenbil.dk og blandt Danmarks mest erfarne motorjournalister. Siden 1994 har han skrevet om biler for bl.a. Berlingske Tidende, Århus Stiftstidende og AutoBild Danmark. Siden fokuserer på de mest solgte biler i Danmark, og vil til enhver tid prioritere testen af en ny Fiat over en Ferrari.

“Hvilkenbil.dk's biltest er nøgterne, kortfattede, faktabaserede og altid bygget op om de samme 10 punkter for at øge overskueligheden og gøre det nemt for læserne at sammenligne forskellige bilmodeller indbyrdes. Vores fornemste opgave er at give forudsætningsløse forbrugere et bedre overblik og en bedre forståelse af de mange biler, der er at vælge imellem i de forskellige bilklasser.”(Jens Velling - Journalist og indehaver)

Følg Hvilkenbil her:
Facebook 44


Følg Bilbasen her:
Facebook 44

6. Blog.Bilbasen

WWW.BLOG.BILBASEN.DK

På Bilbasens blog leveres der løbende relevante artikler til bilejere og bil-søgende. Siden viser både anmeldelser, guides og giver tips/råd gennem deres brevkasse, hvor brugere kan skrive til redaktionen. Der er lavet en oversigt på siden, så du nemt kan browse mellem forskellige emner og finde ældre opslag gennem arkivfunktionen. Bloggen bliver desuden opdateret flere gange om ugen med nyt materiale.


7. Bilbloggen

WWW.BILBLOGGEN.DK

Bilbloggen.dk er drevet af Joachim Skovgaard, som med sin interesse på området, giver læseren overskuelige artikler i form af tests, nyheder og gode råd. Der er lagt vægt på, at alle læsertyper skal kunne forstå indholdet af anmeldelser, uden at tilgangen til artiklerne bliver alt for teknisk. Siden er desuden både aktiv på Facebook og Instagram.

“Hos Bilbloggen.dk er det absolut vigtigste med en anmeldelse eller en guide, at læseren går derfra, som en klogere person. Det er vigtigt, at sådanne indlæg, som folk baserer deres køb på, er grundige, troværdige og nøjagtige.” (Joachim Skovgaard - Indehaver)

Følg Bilbloggen her:
Facebook 44


8. Vildmedbiler

WWW.VILDMEDBILER.DK

Bag Vildmedbiler.dk er Steen Nielsen, som i en lang årrække har beskæftiget sig med motorjournalistik hos bl.a. EkstraBladet og BT. Nu er han chefredaktør på Vildmedbiler.dk, og sammen med en mindre hold af skribenter sørger de for, at du bliver dækket, når det kommer til nyheder, test og motorsport.


9. Blog Om Biler

WWW.BLOGOMBILER.DK

Hjemmesiden er drevet af Morten B. Bek, som siden 2005 har arbejdet med motorjournalistik. Han er desuden tidligere journalist hos både Bilmagasinet.dk og Berlingske. På sitet kan du finde en lang række biltest, hvor flere af dem er præsenteret med udarbejdet videomateriale. Nyheder, First Drive og Forbrug er også sektioner på finder på Blogombiler.dk

“Blog om Biler er en blog skabt med det ene formål at levere alt det nyeste om biler til dig. Bloggen er dedikeret til at være først, til at levere høj kvalitet og til at give et ekstremt godt overblik over bilernes univers.” (Fra blogombiler.dk)


Følg Bil.Guide her:
Facebook 44

10. Bil.Guide

WWW.BIL.GUIDE.DK

Bil.guide er underside til platformen Guide.dk. Siden bringer nyheder og guides inden for forskellige genrer i branchen. Der er både mulighed for at få nyt om familiebiler og sjældnere sportsvogne. Siden hjælper dig desuden med at sortere i relevante artikler gennem bilmærke, biltype og relaterede emner.


11. Altomvarebiler

WWW.ALTOMVAREBILER.DK

Altomvarebiler.dk sørger for, at du får information om de større biler på markedet. Sitet præsenterer både test, nyheder, info om økonomi mm. Varebiler til virksomhedsbrug er i fokus, men der er også relevante artikler om større personbiler, som også kan blive brugt i erhvervsmæssig sammenhæng. Dette fokusområde er unikt for denne type af online bilmagasiner. Sproget er let forståeligt, og den lettere uformelle tone matcher fint artikelformen.

Følg Altomvarebiler her:
Facebook 44


12. Autooffer

WWW.AUTOOFFER.DK

Autooffers.dk primære formål er ikke at teste biler, men ved besøg på deres side kan du både finde en sektioner med bilguides og biltests. Sidens tests af biler er primært med fokus på de mest handlede biler til gennemsnitlige forbrugere.

Følg Autooffer her:
Facebook 44


Alle sider på listen er specifikt udvalgt af Mikonomi.dk, med henblik på at hylde dem som bidrager til en øget gennemsigtighed i deres respektive markeder. Listen er ikke udarbejdet med et formål om at promovere hverken virksomheder eller privatpersoner.