Spar besværet og sælg bilen på en online auktion

Sælg din bil på online bilauktion - det betaler sig

Mange vælger at anvende online bilauktion til at sælge deres bil, grundet at det er så nemt. Et godt eksempel er Caroline Andreasen fra Taulov som benyttede sig af online bilauktion. Hun anvendte online bilauktionen Autocom.dk, hvor hun havde sat en mindstepris på 80.000 kroner men endte med at blive budt helt op til 90.000 kroner.

Siden starten af år 2000 har man kunnet sælge biler på en online bilauktion her i Danmark. De mest udbredte firmaer som anvender konceptet er danske Autocom, engelske BCA samt amerikanske Express Bilsalg.

Fik 7.000 kr. mere end ventet

Først og fremmest er det en utrolig simpel ide, der gør det lettere at få den bedst tænkelige pris for sin brugte bil. Før i tiden skulle du rundt til en stribe forhandlere for at få en pris på din bil. Og prisen afhang ofte af, om du købte en ny i stedet. På en online auktion får flere tusinde forhandlere fra hele landet mulighed for at byde på din bil, og du får den rigtige markedspris, forklarer direktør Thomas Friis Pedersen fra Autocom.

Det ved Caroline Andreasen fra Taulov ved Fredericia alt om. Hun er en af de tilfredse brugere af online bilauktion, hun anvendte Autocom. Caroline Andreasen skulle sælge en tre år gammel Hyundai i20, der havde kørt 45.000 km. Den blev beskrevet i Autocoms system, der kom ud med en anbefalet mindstepris på 80.000 kr, hviket netop var nok til at dække resten af hendes billån. Da der så blev budt på bilen, endte den helt oppe i 90.000 kroner. Der var nogle ridser, hun havde overset, så det endte med, at køberen gav 87.600 kroner. Men det var Caroline Andreasen fuldt ud tilfreds med.

Sådan gør du

Når du ønsker at sælge din bil via online bilauktion, skal du fotografere du den fra alle mulige og umulige vinkler både udvendigt og indvendigt. Dernæst noterer du de småfejl, den nu måtte have og opretter så en gratis profil på en udvalgt auktionsside.

Derefter uploader du billederne, beskriver bilen du ønsker at sælge og får efterfølgende et forslag til en mindstepris. Bliver du i tvivl om noget undervejs, har de fleste online bilauktioner et hold af kompetente fagfolk, du kan ringe til i dagtimerne, for at få hjælp.

Mange af selskaberne opfordrer dig til at ringe til dem, når du skal udfylde beskrivelsen af bilen, så du er sikker på at få de rette oplysninger med. Fordi det er forhandlere og ikke private købere du sælger til, skal detaljegraden være noget højere end man ellers ser ved online salg af biler.

 

Solgt på 24 timer

Når din bil er lagt ind i systemet, og du har sat din mindstepris, sættes den på en auktion, der typisk starter om formiddagen på en hverdag. Herefter kan de tilmeldte bilforhandlere byde på den i 24 timer og du kan følge med i slagets gang på din computer.

Først når bilen er solgt til den mindstepris, du har accepteret, skal du betale et mindre gebyr for salget. Bliver bilen ikke solgt er det gratis for dig. Hvis auktionen lander under mindsteprisen, bliver bilen ikke solgt, og du betaler ikke noget gebyr.

Hvis prisen lander lige under mindsteprisen, vil selskabet forsøge at mægle mellem dig og den højestbydende. Måske skal I begge blot give afkald på et par tusinde kroner for at få handlen i hus. Sælges din bil ikke på auktionen, går bilen på såkaldt "Udvidet Auktion", hvor også private købere kan byde på den.

 

5 gode råd om bilsalg

Vi har, i samarbejde med Autocom, samlet fem gode tips til dig, der ønsker at sælge din brugte bil ved online bilauktion:

  • Tag gerne på turné til to-tre bilforhandlere for at få en prisfornemmelse i ren handel
  • Tjek værdien af din bil på bilpriser.dk
  • Gør bilen ren, indvendigt og udvendigt
  • Notér dens stand, fejl og mangler, og vær opmærksom på ting som hundehår og rygning
  • Sæt bilen til salg på online bilauktion

 

Relaterede blogindlæg