A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 9 min.
Opdateret:

24 nemme og billige gør-det-selv juledekorationer

Julen er tiden for hygge og hjemmebag, oppyntning og julegaver, men det kan nemt komme til at koste en formue, inden du får set dig om. Dine juledekorationer behøves dog ikke at ribbe din bankkonto. Se disse nemme gør-det-selv idéer til hjemmelavede og budgetvenlige juledekorationer.


3. Bow -Wreath

1. Julestjerne adventskrans

Så er det klippe-klistre-tid! Vi kender alle til julestjerner og at holde styr på at folde de forbistrede papirstrimler i den rigtige rækkefølge. Det er dog ikke desto mindre super nemt at lave en stor bunke af disse julede papirstjerner og påklistre dem en krans af bast/strå, som du kan købe i supermarkedet for ingen penge. Hvis ikke du vil lave en krans, kan du også binde stjernerne sammen med sytråd og hænge dem op som de er.


2. Lav din egen pakkekalender i hjemmebag

Lav en kagedej efter eget ønske (fx brunkagedej eller andet) og udstik 24 småkager med forskellige kageudstikkere. Pynt dem flot med glasur i forskellige farver og krymmel til drys. Husk også at skrive et kalendertal på hver af kagerne. Du kan evt lave den 24. kage en smule større end de andre. Og det bedste af det hele er, at du sagtens kan lave dem alle sammen inden december. Bare husk at pakke dem ind, så de kager der skal spises til sidst holder sig friske. Det er en sikker vinder!

1. Pakkekalender I Julesmaakager

Se mere her.


21. Gingerbread -men

 Se mere her.

3. Gingerbread cookie game

Overrask dine venner eller familie med en pose gingerbread cookies (ingefærsmåkager). Du husker selvfølgelig at vedhæfte et kort, hvori der står, at det gælder om at styre uden om den stærke (uspiselige) cookie, som er et eller andet sted i posen blandt de andre.

Opskriften er simpel: du bager et vidst antal gingerbread cookies (efter eget valg af opskrift) og lader den éne cookie være en del stærkere (fyldt med ingefær) end de andre. Det er en sjov leg, for man kan ikke se på småkagen om den er stærk eller ej - man er nødt til at smage sig frem. Når først den stærke cookie er fundet, kan man roligt nyde resten af posen, eller måske dele ud til kollegerne.


4. Lav din egen vase af sukkerstænger

Lim sukkerstængerne (stadig indpakket i plastik) på en tom og renset metaldåse med den bukkede ende opad. Bind et rødt bånd om herligheden og afslut med at sætte en smuk blomst ned i vasen, f.eks. en julestjerne (de passer jo lige til højtiden).

5. Vase Af Sukkerstænger

Se mere her.


Mistelten

Se mere her.

5. Lav din egen mistelten

Denne cute detalje vil helt sikkert sætte gang i familiens undvigemanøvrer. Med grøn filt, hvide perler, rødt bånd, skabelon, saks og limpistol er du klar til at gå i aktion. Skær misteltenen ud i det grønne filt efter en skabelon. Placer nu perlerne som du vil og lim dem på. Bind det hele sammen med det røde bånd og hæng den op et strategisk sted.


6. Vær kreativ med din dørkrans

Brug en krans af grene samt små grankogler (enten nogle du køber billigt, eller samler selv). Sæt de små julekugler og grankogler på kransen med ståltråd, eller påklister dem med en limpistol. Du kan også forme det hvide bånd imellem kugler og koglerne. Til slut vikles resten af båndet omkring kransen og du afslutter med flotte røde sløjfer. Nu har du en flot krans du kan genbruge år efter år.

8. Dorkrans

 


9. Gold Pine Cone

7. Store grankogler med glimmer

Holder du også af at gå en tur i skoven? Hvorfor så ikke gøre din gåtur spændende ved at se efter nedfaldne grankogler mens du går - de skal helst være så store som muligt! Dette er en super nem måde at få dit hjem til at ligne en million på.

Grankoglerne skal ligge og tørre inden du kan bruge dem. Når de først er det, kan du enten spraymale dem guld eller sølv, eller du kan lime kanterne på grankoglen og drysse rigtigt guld eller sølv glimmer ud over limen inden den størkner. Her er en limpistol en fordel, samt at lime lidt ad gangen så du har tid til at drysse glimmeret på.


8. Juletavle-dekoration

Du kan enten købe en tavle og selv julepynte den, eller du kan male en væg med tavlelak. På den måde kan du sprede julens søde budskaber til dem, der kommer og besøger dit hjem eller blot minde dig selv om dem. Hvorfor ikke tilføje et forskelligt budskab hver dag i hele december måned frem til jul?

11. Tavlelak Julebudskab

 


12. Indpakkede Gaver

9. Indpakkede gaver

Elsker du også bare at få gaver? Få dit hjem til at se ekstra generøst ud ved at pakke tomme papkasser eller æsker ind i julepapir og pynt med dekorative bånd og stjerner i farver efter eget ønske. Det gør ikke kun dig selv glad, men det vil også få dine gæster til at føle sig velkomne og måske spændte på hvad pakkerne indeholder, selvom de jo er tomme. Måske kan du endda gemme et par julegodter i nogle af æskerne som du kan opfordre dine mindste gæster til at gå rundt og finde.


10. Nissehuer i filt til spisestuestole

Disse nissehue-dekorationer til dine spisestuestole er så nemme at lave, vaskbare og super charmerende. Alt du skal bruge er rødt og hvidt filt, målebånd, lim til filt, saks, strygejern, symaskine og (hvid) snor.

17. Nissehue Stole

Se mere her.


13. Egne Gavemaerker

11. Lav dine egne til-og-fra-kort

Det eneste du skal bruge er noget snor, farvet og mønstret karton, en tush, hullemaskine, lim/tape og klistermærker. Lav en skabelon i den størrelse som du synes dine kort skal have. Brug skabelonen til at klippe kortene ud efter, så de alle bliver lige store. Klip nu det mønstrede karton til og sæt det på dine til-og-fra-kort efter din mest kreative overbevisning. Pynt med klistermærker og gør dem personlige med en fin julehilsen i din egen håndskrift. Lav til slut et hul i kortet og sæt snoren fast - så er de lige klar til at sætte på gaverne.


12. Varm chokolade krukke

Er du også bare vild med varm chokolade? Så er her en undskyldning for at fylde skabet op med lækkerier. Tag et par rengjorte krukker og dine favorit kakao og chokolade brands samt toppings. Fyld krukken, så der danner sig forskellige lag med dit favoritguf. Luk låget og stil dem væk i skabet eller nyd en med det samme. På den måde kan du hive dem frem når du får gæster. Det eneste du skal gøre er at tilføje kogende vand og så er den klar til at nydes.

14. Chokolade Mug

Se mere her.


18. Pudepakker

13. Forvandl dine puder til gaver

Har du nogle kedelige puder, som godt kunne trænge til en opfrisker? Brug dette smarte trick til at få fine puder igen og samtidig tilføje lidt ekstra julestemning til dit hjem. Tag dine puder og bind bånd rundt om dem, med en dertilhørende sløjfe. Du kan også komme et til-og-fra-kort på og selv skrive på, hvem der skal have pude-gaven eller andet pynt.


14. Juleguirlander og musetrapper

Dette er en klassiker! Hvis du ikke har prøvet dette allerede i børnehaven, så er julen en god anledning til at få begyndt. Det er såre enkelt: Du tager noget papir af forskellig farve (indpakningspapir, aviser, hvad du nu synes) og klipper passende strimler ud. Husk at jo kortere strimler, jo tættere guirlande. Disse strimler limer du sammen i ringe så de danner en lang kæde af ringe indfattede i hinanden. Find et passende sted at hænge den og voila - nu har du fået ekstra julestemning i dit hjem i løbet af nul komma fem. Du kan også lave musetrapper (se her).

16. Guirlande

 


19. Julekort2

15. Dekorér med gamle julekort

Gemmer du også de julekort, som er for pæne til at smide ud? Hvorfor ikke bruge dem som juleophæng. Sæt dem rundt omkring på borde, klaveret eller i vindueskarmen, eller klister dem på et papstykke med tape, lim eller elefantsnot (hvad du nu har).


16. Juletræer af gamle nodehæfter

Har du et gammel nodehæfte som du ikke bruger længere? Ellers kan du finde et på et loppemarked eller i en genbrugsbutik. Riv forsiden og bagsiden af og fold siderne én efter en. Fold det øvre højre hjørne af den første side ned til ryggen på bladet. Fold nu igen den foldede side så den flugter med ryggen af bladet. Vend bladet og vip det overskydende stykke papir op så du får en lige bund. Gør det for alle siderne. Klips til sidst de to blade sammen så det ligner et træ. Pynt det som du synes eller spray mal det guld eller sølv. Du kan også klippe små trekanter i siderne, så det ligner et rigtigt juletræ. Enjoy decorating!

20. Juletræ

Se mere her


21. Juleengel

Se mere her.

17. Juleengle i pap

Det eneste du skal bruge er hvidt karton eller paptallerkener, en skabelon, blyant og klips, så har du nok til at lave et helt englekor - en perfekt dekoration til et træ eller som kuvertpynt til bordet.


18. Oplys havegangen med lanterner

Giv din havegang, trappeopgang, hylde, eller midten af spisebordet lidt ekstra varme med denne hjemmelavede juledekoration. Find et gammelt sylteglas eller lignende (rengør det indvendig og fjern eventuelle labels udenpå). Bind et blondebånd fast i kanten af krukken og pynt det ellers som du synes. Du kan også male udenpå med glasmaling. Slut af med at drysse fake sne eller ris i bunden af krukken og put et fyrfadslys ned i. For et varieret look kan du bruge glas i forskellige størrelser.

21. Lanterner


22. Spray Hvidt

19. Spray mal kunstige træer hvide

Har du nogle kunstige juletræer som er lidt slatne fra tidligere sæsoner? Pift dem op med hvid spraymaling og påklister eventuelt lidt glimmer for ekstra glow. Arranger dem alene eller miks dem sammen med andet julepynt.


20. Minitræer af grangrene fra haven

Har du et stort grantræ i haven, eller bor du i nærheden af en skov, så fat havesaksen og ud og klip nogle grene af de velduftende nåletræer. De vil stå så flot i en høj vase og tage sig ud som et minijuletræ. Du kan også hænge noget let pynt på grenene, hvis du ønsker det. Du kan også tørre grenene og spray male dem sølv eller guld og hænge dem op under loftet for et glitrende look.

6. Grangrene


22. Servietring

21. Unikke servietringe

Disse kan du lave på mange måder alt efter dit tema. Et forslag er at du klipper et bredt bånd til i en passende længde til at nå rundt om dine foldede servietter. Klip et kristtjørn blad ud af henholdsvis grøn og hvid filt og lim dem sammen som på billedet. Har du nogle perler eller bjælder kan du lime eller sy dem på i midten. Lim nu bladene fast på det brede bånd og lad det tørre inden du trækker båndet rundt om servietten. Lav lige så mange servietringe som du har kuverter.


22. Flydende lys med grene

Har du nogle høje glas eller vaser, kan du komme vand i og derefter tilsætte et par dråber forskellig frugtfarve hvis du synes. Stil dem sammen som de er eller klister nogle tørre birkegrene på ydersiden af glasset. Kom til sidst flydende lys oven på vandet. For et varieret look kan du bruge glas i forskellig højde.

19 Flydende Lys


17. Slik

23. Præsentér det flot

Dette er nok den hurtigste vej til et flot julebord - kom dine småkager, slik og andet konfekt op i fancy glas eller flotte skåle, dåser eller fade så de ser ekstra indbydende ud.


24. Pandekagehus

Kommer du også til at tænke på eventyr i juletiden, så er denne julegodte helt sikkert noget for dig. I vaskeægte Hans og Grethe stil kan du lave dit helt eget hus ud af ingefærsmåkager og pynte det med glasur, slik og chokolade i alle afskygninger.

Dette ligger indrømmet nok ikke i den hurtige ende, hvorfor det kan være en god idé at være flere om denne opgave. Men det er jo netop oplagt at være flere, så hygger man sig i køkkenet og du kan enten vælge at spise herligheden bagefter eller udstille den i vindueskarmen eller på bordet - det kan heldigvis godt holde sig. Hold det dog i sikker afstand fra varmekilder, så glasuren ikke smelter. Det vil helt sikkert imponere dine gæster!

20. Pandekager

Se mere her.


Så bare kom i gang, der er masser af sjove, spændende, seje, billige og flotte gør-det-selv juledekorationer at kaste sig over. Kun fantasien sætter grænser!

LÆS OGSÅ: Lån penge