Til vinterbilisten: Undgå forsinkelser med disse 5 gratis-apps

Nu når vintermånederne nærmer sig, har vi her på Mikonomi.dk forsøgt at finde de fem vigtigste apps, som du skal have for at undgå at komme for sent på arbejde. Læs videre nedenfor for at finde ud af hvilke apps der endte på vores liste.

1. Vintertrafik

Google Play / App Store

Grundet flere forsinkelser i trafikken gennem vintermånederne, har vejdirektoratet i den anledning, lanceret en app som hedder Vintertrafik. Vintertrafik har til formål at advare og hjælpe kørende bilister, særligt i vinterperioden. App'en fortæller dig om der er glatføre og hvornår de specifikke veje sidst er blevet saltet, og det er både på stats- og kommuneveje.

Det som gjorde Vintertrafik særlig populær hos os var, at den har gode specifikationer såsom at man f.eks. kan følge en speciel rute som eksempelvis er den rute du tager på arbejde. App'en meddeler dig via push-beskeder, hvis der er ændringer på ruten, på den måde har du tid til at finde en anden rute.

Vintertrafik app forside Vintertrafik app glatføre Vintertrafik app trafikmeldinger

2. Trafik Alarm

Google Play / App Store

Når du er kørende bilist vil der altid være trafikkøer, ulykker og vejarbejde. Dette er ofte en hyppig årsag til at bilister kommer for sent på arbejde især i vintermånederne. Dette gjorde udslaget for hvorfor Trafik Alarm endte på vores liste. Endvidere har Trafik Alarm mange flere gode attraktive egenskaber.

Trafik Alarm besidder en unik funktion "advar mig" som automatisk er tændt når du åbner appen. Den vil blive ved med at køre i baggrunden, selvom du lukker ned for app'en eller lukker telefonen.

Trafik Alarm har også en vis popularitet, da den bliver brugt til at undgå fartfælder. App'en har en funktion, som varsler mod forude placeret fotofælder. Det er ikke alle som er glade for disse funktioner, så hvis du er imod, kan du altid slå funktion fra inden i app'en.

trafikalarm1 trafikalarm2 trafikalarm3

3. TV 2 Vejr

App Store

Vejret har altid noget at sige, for hvordan trafikken kommer til at forløbe, og dette er især gældende om vinteren, hvor der er risiko for minusgrader, glatføre og sne.

App'en TV 2 Vejret er en super fin app til dig som ønsker en hurtig måde at se dagens vejrprognose som både kan give dig det lokale og nationale vejr. App'en gjorde særligt indtryk hos os ved at du kan tilmelde dig en Breaking news-tjeneste, som giver dig pop-up informationer når der er kraftigt vejr forude.

TV2 Vejr kort TV2 Vejr nyheder TV2 Vejr Valby

4. WAZE

Google Play / App Store

En anden app som vi mener skal inkluderes når der snakkes om trafik er Waze. Waze er blandt verdens største trafik- og navigation baseret fællesskab som byder på alt omkring GPS, kort og trafik. Waze gjorde sig særligt bemærkelsesværdig da man som bilist er en del af fællesskabet om at rapportere live-trafik og vejrforhold.

App'en gør sig særlig aktuel om vinteren, hvor der ofte er udsigt til lange køer om morgenen grundet vejrforhold. Waze vil her advare dig i tide, og du vil have mulighed for at køre hjemmefra tidligere, eller tage en anden rute.

App'en har flere kvaliteter som gjorde den endte på vores liste. Den fortæller dig bl.a hvor der er billigst benzin i det område som du befinder dig i. Slutteligt henter Waze data fra vejdirektoratet angående uheld samt farer på vejene.

waze1 Waze ruter Waze GPS

5. SOS Dansk Autohjælp

Google Play

Utallige ulykker sker om vinteren, da risikoen er skyhøj, idet vinteren byder på sne og islag, som betyder spejlglatte veje. Derfor er det en god ide at have vejhjælp, og den kan du eksempelvis få gennem din bilforsikring. Vi har taget udgangspunkt i SOS Dansk Autohjælp, men den relevante app afhænger af hvilket selskab du har vejhjælp hos.

App'en gjorde indtryk hos os ved at du ganske nemt og uden besvær kan bestille vejhjælp i Danmark samt Europa. Måden App'en sender oplysninger på, er via din telefons GPS-position hvor du herefter hurtigst muligt vil få assistance. I app'en finder du også gode råd hvor der skulle ske nedbrud, skader eller uheld på din bil, samt telefonnumre til politi og brandvæsen.

SOS1 SOS tilkald vejhjælp sos3

LÆS OGSÅ: Bilforsikring

Relaterede blogindlæg