Billig bilforsikring

Sammenlign bilforsikring gratis og se, hvor meget du kan spare!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Få foretaget dit årlige forsikringstjek
3.
Vælg tilbud, hvis du finder det interessant
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Opdateret:

Bilforsikring - din guide til forsikring til din bil

En bilforsikring er en forsikring, der er specielt tilpasset bilejere, og som dækker både skader på bilen samt de skader, der måtte ske på andre køretøjer. I Danmark er en ansvarsforsikring lovpligtig, imens en kasko- og ejerskifteforsikring kan tilkøbes.

Har du en bil, er det en god idé at forsikre den. Det sker dagligt, at bilister er involverede i ulykker, får skader på bilen eller skader andres biler. I sådan en situation er det rart, at forsikringen dækker alle omkostningerne. Du kan forsikre din bil imod langt de fleste tænkelige hændelser, og det behøver ikke nødvendigvis være dyrt.

Mikonomi.dk opfordrer dig til at gå direkte efter prisen og finde den billigste bilforsikring, alt efter hvad du har behov for. Du kan her på Mikonomi.dk nemt og hurtigt beregne billig bilforsikring ved at klikke på knappen øverst og indhente op til 3 skræddersyede tilbud.

På udkig efter en billig bilforsikring? Du kan her på Mikonomi.dk bestille tilbud på bilforsikring og finde den rette pris til din nye forsikring til bil og elbil - vi har gjort det nemt at vælge det rigtige produkt.

Du kan her på siden læse mere om følgende:

Synes du, at det kan være svært at finde det rette finansielle produkt eller den rette forsikring? Mikonomi.dk har gjort det nemt. Vi tilbyder sammenligning af en lang række produkter, herunder kviklån, forbrugslån, samlelån og kreditter. Lån penge med Mikonomi.dk, og find et lån, der passer til dig.

Sammenlign priser på bilforsikring nu!
Det tager kun 2 minutter

Hvad koster en bilforsikring?

Vi får ofte spørgsmålet: “hvad koster en bilforsikring?”, men svaret er ikke entydigt. Prisen afhænger nemlig af mange, individuelle faktorer. Prisen på en ansvarsforsikring og kaskoforsikring varierer meget og afhænger primært af:

  • Din alder
  • Bilens type
  • Din anciennitet
  • Din selvrisiko
  • Om du vil have vejhjælp

Prisen er derfor meget individuel. Hvis du gerne vil have en realistisk pris, er det en god idé at sammenligne prisen hos forskellige forsikringsselskaber.

Nedenfor kan du se to vidt forskellige beregninger på en forsikringsaftale baseret på forskellige underliggende forhold.

Priseksempel på bilforsikring

Her præsenterer vi et priseksempel på en bilforsikring til to forskellige bilister under 25 år og to eksempler på elitebilister. Eksemplet indeholder forskellen i pris alt efter, hvilken type bil der skal forsikres.

Ung under 25 årPris inkl. kasko
19 år / Første bil / Audi A8 / By / 15.000 km årligt24.768 kr.
22 år / Bil i 4 år uden skader / Provins / Suzuki Swift / 15.000 km årligt8.713 kr.
ElitebilistPris inkl. kasko
48 år / By / BMW X3 / 15.000 km årligt5.767 kr.
52 år / Provins / Opel Corsa / 15.000 km årligt2.099 kr.

Selvom der kan være stor forskel på prisen i forhold til, hvorvidt du er elitebilist eller ej, er det altid en god idé at forhandle med forsikringsselskabet. På den måde kan du nå frem til en fordelagtig aftale.

Det samme gælder hvis du har behov for et billån. Hvis du følger dette link kan du læse vores store test af Danmarks billigste billån.

Hvordan beregnes prisen på din bilforsikring?

Prisen på din bil forsikring varierer og vurderes ud fra en række individuelle parametre. Når du får et tilbud på en forsikring til bil, er dette således baseret på en række risikofaktorer. Disse faktorer fortæller forsikringsselskaberne noget om, hvor stor risikoen er for, at du vil benytte dig af forsikringen.

Her ser du en oversigt over de vigtigste faktorer, som forsikringsselskaberne bruger til at beregne prisen på din bilforsikring:

  1. Selvrisiko: Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale i forbindelse med udbedring af skader. Er selvrisikoen 5.000 kr., skal du selv betale de første 5.000 kr. af regningen. Overskrider regningen ikke selvrisikoens størrelse, betaler du det hele selv. Lyder regningen derimod på eksempelvis 15.000, får du 10.000 kr. i erstatning og skal selv betale 5.000 kr.
  2. Alder: Din alder har en del at sige i forhold til den beregnede pris. Især bilforsikring til unge under 25 år er dyrere. Dette skyldes blandt andet, at netop unge bilister i denne aldersgruppe er stærkt overrepræsenteret i uheldsstatistikkerne.
  3. Elitebilist: Forsikringsselskaberne har forskellige krav til, hvornår du kan opfattes som elitebilist. En tommelfingerregel er, at man skal have kørt i tre år uden skader. Nogle selskaber har særregler, hvis du er under 25 år, hvorved de kræver mere end tre års kørselserfaring. Mange bilforsikringsselskaber tilbyder et kursus eksempelvis med titlen “Respekt for fart”. Hvis du deltager i dette, kan du optjene point og således blive elitebilist hurtigere.
  4. Bilforsikring anciennitet: Anciennitet er et udtryk for, hvor mange år du har kørt bil og hvor mange skader, du tidligere har haft. Forsikringsselskabet kigger med andre ord på, hvor meget erfaring kunden har. Forsikringsselskaberne har forskellige pristrin alt efter din optjente anciennitet. Unge personer vil derfor opleve at skulle betale mere for deres forsikring end ældre, simpelthen fordi ældre har en højere anciennitet. Den højeste gruppe af anciennitet kaldes for elitebilist.
  5. Bilen: Især som ung vil du opleve stor forskel i prisen afhængigt af, hvilket køretøj du ønsker at forsikre. Har du en stor Audi eller Mercedes med masser af hestekræfter, kunne man foranlediges til at tro, at du er en uforsigtig bilist, der kan lide fart. Dermed vil du være en dårlig forretning for forsikringsselskabet. Hvis du derimod kører en lille bybil med under 75 HK, kan du bedre forhandle dig frem til en fornuftig pris, fordi du signalerer større respekt for fart og fare. Dit valg af bil har dermed stor betydning for din endelige pris. I særdeleshed hvis du er under 25 år.
  6. Postnummer: I tæt trafikerede områder vurderes det, at der typisk er større risiko for sammenstød, tyveri på din bil eller skader mens du eksempelvis holder parkeret langs vejen. Dit postnummer har derfor meget at sige i forhold til, hvor meget trafik der er i dit område - og dermed hvor stor risikoen er for skader.

Hvad betyder selvrisiko for prisen?

Selvrisiko betegner det beløb, som du selv skal dække, hvis du kommer ud for en ulykke eller får en skade på bilen. Dette beløb varierer meget fra selskab til selskab og har stor betydning for den årlige pris på din bilforsikring.

Nu tænker du måske, at selvrisikoen bare skal være så lav som muligt. En lavere selvrisiko betyder også en dyrere forsikring. Derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvor meget du vil komme til at bruge din forsikring.

Hvis du vurderer, at du ikke kommer til at bruge din forsikring særlig meget, kan det være en god idé at vælge en bilforsikring med en lav, årlig forsikringspræmie og med en høj selvrisiko. På den måde vil du have en lav udgift til din bilforsikring og kun betale, hvis du får en skade eller kommer ud for et uheld.

Hvis du vurderer, at det vil være bedre i din situation at undgå uforudsete udgifter ved eventuelle skader, kan det være fornuftigt at overveje en dyrere forsikring. Dermed vil du have en større udgift i løbet af året til din bilforsikring, men til gengæld vil du have en lavere selvrisiko og dækningen vil dermed være større.

Mikonomi.dk anbefaler, at du altid overvejer om størrelsen på din selvrisiko kan opveje eventuelle skader på din bil.

Sammenhæng mellem pris, alder og anciennitet

Der findes forskellige kundetyper. Som før nævnt er din kørselserfaring en af de primære faktorer, når forsikringsselskaberne skal vurdere, hvor “dyr en kunde” du er for dem. Derfor bruger forsikringsselskaberne i høj grad din alder og anciennitet til at bestemme prisen på din bilforsikring.

Forsikringsselskaber opererer med forskellige niveauer af bilister - en slags anciennitetsstige. Det højeste trin på anciennitetsstigen er betegnelsen elitebilist. Det varierer fra selskab til selskab, hvor lang tid det tager, og hvad det kræver at nå denne status. Langt de fleste selskaber vurderer dig som bilforsikring elitebilist, hvis du har kørt uden skader i 3-8 år, men nogle selskaber har dog særlige regler for personer under 25 år.

Flere og flere forsikringsselskaber har udarbejdet en elitebilistordning, som giver store fordele til de bilister, som har kørt skadefrit i mange år. Elitebilistordningen er som regel trinsvis opdelt og kan bl.a. give fordele såsom en selvrisiko og forsikringspræmie, der ikke stiger i tilfælde af skader, ekstra dækninger oven i din bilforsikring, lavere selvrisiko og en billigere bilforsikring alt i alt.

Sammenlign priser på bilforsikring nu!
Det tager kun 2 minutter

Billig bilforsikring til pensionister

Bilforsikring til pensionister benyttes som fællesbetegnelse for forsikringer til bilister, der har rundet de 65 år. Generelt ligger priserne i den fornuftig ende af skalaen, hvis du er over 65 år, og især hvis du har mange års erfaring bag rattet.

Dette skyldes, at forsikringsselskaberne kategoriserer dig som elitebilist, og at du dermed, statistisk set, udgør en mindre risiko for forsikringsselskabet. Der er dog altid en risiko forbundet med det at køre bil, da du, uanset hvor erfaren en bilist du er, kan risikere at blive involveret i et uheld eller udsat for hærværk, hvorfor en bilforsikring er nødvendig.

Andre faktorer, der er med til at bedømme din risikoprofil, er den bil, som du ønsker at forsikre, hvor du bor, og hvor høj en selvrisiko du vælger. Sidstnævnte har den mest direkte effekt på bilforsikringens årlige præmie, der vil blive lavere jo højere selvrisikoen er og omvendt. De fleste forsikringsselskaber ændrer ikke priserne i takt med din alder efter pensionsalderen, da de ikke skelner mellem 65, 70 eller 75 år.

Hvad betyder biltyper for prisen?

Jo større risiko der er for uheld, jo højere bliver prisen på din bilforsikring. Dette skyldes, at der i så fald er større risiko for, at du gør brug af den forsikring, du har tegnet. For at vurdere denne risiko benytter selskaberne sig som sagt af en række parametre.

Et af parametrene er, hvilken type bil du vil forsikre. Det kan f.eks. være en veteranbil eller en elbil. Du kan også forsikre en motorcykel.

Er du stadig i købsprocessen og har endnu ikke besluttet dig for biltype, kan et billån hjælpe dig med finansieringen.

Hvad betyder bilmærker for forsikringen?

Bilmærker betyder noget, fordi bilen signalerer noget om ejerens hensigter. Med en stor, ny og dyr bil udgør du en væsentlig større økonomisk risiko for forsikringsselskabet, end du gør i en lille og brugt bybil.

Som tommelfingerregel er det en kombination af bilens hestekræfter og prisniveauet for eventuelle reparationer, der bestemmer, hvorvidt bilen gør din bil forsikring billigere eller dyrere.

Hvilken bil er den billigste at forsikre?

  • Tip 1 - køb en lille, ny bybil: Hvis du er på udkig efter en billig bilforsikring, anbefales det, at du finder dig en lille bybil, der er forholdsvis ny og har under 75 HK. Den lille bybil er billigere at forsikre med både kasko- og ansvarsforsikring.
  • Tip 2 - køb en brugt bil: Hvis du går efter en brugt model, er det muligt, at du kan spare kaskoforsikringen væk og dermed opnå en meget billigere bilforsikring.

Leder du efter en ny forsikring? Her på Mikonomi.dk finder du bl.a. også husforsikring, rejseforsikring og indboforsikring. Er du på jagt efter en mere specifik forsikring, kan du også læse vores store forsikringsguide.

Sammenlign priser på bilforsikring nu!
Det tager kun 2 minutter

Hvilke skader dækker min bilforsikring?

Er du på udkig efter en billig bilforsikring, skal du huske at tage højde for de forskellige dækninger, der følger med en bilforsikring, hvorfor det kan være lidt svært at overskue, hvilke der findes og hvilke der dækker hvad.

Her giver vi dig en oversigt samt en kort forklaring til de mest populære bilforsikringstyper:

    • Ansvarsforsikring: En ansvarsforsikring dækker kun de eventuelle skader du måtte have forvoldt i et uheld og derfor er ansvarlig for skaderne. Ansvarsforsikringen på din bilforsikring dækker de skader, som du forvolder andre og deres køretøjer samt andres ejendele. Desuden dækker den dine medpassagerer i uheldet. Den dækker ikke egne personskader og skader på egen bil. Til dette skal du overveje en kaskoforsikring.
    • Kaskoforsikring: Kaskoforsikringen på din bilforsikring dækker alle selvforskyldte skader på din bil samt eventuelt tyveri af bilen. Den dækker, med andre ord, de skader du ikke får dækket af ansvarsforsikringen. Når du tegner en kaskoforsikring har du altid en ansvarsforsikring med i prisen.
    • Retshjælpsforsikring: Retshjælpsforsikring er også mulig at tilvælge på en billig bilforsikring er typisk en del af din kaskoforsikring og er den forsikring der dækker sagsomkostningerne ved potentielle private retssager, i forbindelse med skader forårsaget ved kørsel i den forsikrede bil.
    • Førerdækning: I nogle tilfælde er førerdæknignen inkluderet når du tegner en kaskoforsikring. Hvis ikke, så er det muligt at tilkøbe den som tillægsforsikring. Det er førerdækningen der dækker personskader ved uheld, du selv har forårsaget. Tab af erhvervsevne, varige men og tandskader er blandt de skader der typisk dækkes. Hvis du ønsker en billig bilforsikring, er dette dog noget, du skal overveje, for det hæver bilforsikring prisen.
    • Glasdækning: Når du tilkøber glasdækning til din kaskoforsikring, får du også dækket skader på bilens ruder, som f.eks. stenslag. De skader, der kan repareres uden at udskifte ruden, er fuldt dækket, mens skader, der kræver at ruden udskiftes, er delvist dækket.
    • Friskadedækning: Ved at tilkøbe en friskadedækning kan du øge din dækning af bestemte typer skader på din bil. Med en friskadedækning undgår du at prisen på forsikringen, og størrelsen på din selvrisiko, ændres ved anmeldelse af disse specifikke skader.

Kan en friskadedækning betale sig?

For de fleste kaskoforsikringer stiger enten præmien eller selvrisikoen, hver gang du bruger din bilforsikring. Det betyder, at jo flere uheld du er involveret i, jo dyrere bliver din forsikring.

Hvordan kan du så komme udenom, at din præmie eller selvrisiko stiger? Det kan du ved at tilvælge en friskadedækning. Friskadedækningen er et valgfrit tillæg til din kaskoforsikring, ligesom glasdækning og førerdækning er det.

I praksis betyder en friskadedækning, at du helt er fritaget for selvrisiko ved en række skader, som du på forhånd aftaler med dit forsikringsselskab.

Eksempelvis kan du aftale med dit forsikringsselskab, at du gerne vil have friskadedækning ved brand og tyveri. Normalt ville du have en selvrisiko, som du selv skulle betale i forbindelse med disse skader, men da du har en friskadedækning er dette ikke tilfældet. Du skal dermed ikke selv betale noget!

Men det er altså ikke altid, at en friskadedækning kan betale sig. Det er nemlig også lige dyrere at tilvælge friskadedækning. Derfor skal du overveje, hvor sandsynligt det er, at du ofte kommer ud for den samme ulykke. Hvis du ikke har mange skader, kan en friskadedækning ikke betale sig.

Sammenlign priser på bilforsikring nu!
Det tager kun 2 minutter

Hvad koster en bilforsikring ved leasing?

Udover kravet om kaskoforsikring så koster en bilforsikring til en leaset bil det samme som for en bil, du har købt, da reglerne er de samme. Det er ikke forsikringsselskabet, der stiller særlige krav til bilforsikringen, det er leasingselskabet.

Når prisen på din bilforsikring bliver bestemt, sker det med udgangspunkt i en række risikofaktorer. Disse vægter forskelligt, da det er en individuel vurdering af dig som bilist, der ligger til grund for den pris, du får tilbudt af forsikringsselskaberne.

De mest udbredte faktorer, som benyttes til at beregne prisen, er:

      • Alder og anciennitet
      • Bilen der skal forsikres
      • Størrelsen på din selvrisiko

Når du vælger at lease din bil, skal du desuden være opmærksom på, at der i kontrakten indgår et maks. antal kilometer i den aftalte periode. Overstiger du denne kilometergrænse bliver der opkrævet et gebyr der svarer til ca. 1 kr. pr. kilometer, og kører du under den indskrevne grænse, bliver du godtgjort for antallet af kilometer du ikke har kørt. Dette beløb ligger typisk mellem 25 og 30 øre pr. underkørt kilometer.

Hvem er dækket af min bilforsikring?

Tilbuddet, du får på din bilforsikring, er baseret på informationer om bilens primære bruger. Hvis din kæreste, børn eller søskende bruger bilen lige så meget som dig, bør forsikringsselskabet informeres herom, så de kan blive skrevet på forsikringen.

Hvis dit forsikringsselskab ikke har de rette oplysninger, risikerer du at stå uden dækning, såfremt der sker et uheld. Er der en ægtefælle eller samlever, der er registreret på samme adresse, er der ikke tale om ændrede vilkår for hverken præmieberegning eller udbetaling af erstatning.

Det er desuden ulovligt at få andre til at registrere bil i deres navn, f.eks. dine forældre. Det er et lovkrav, at bilen skal være registreret hos den primære bruger af bilen. Dette betyder, at du bør takke nej, hvis dine forældre tilbyder dig at hjælpe dig med at få en billig bilforsikring.

Snyd som dette kan komme til at koste dig ved et eventuelt uheld, da det kan resultere i store bøder og fængselsstraf.

Sammenlign priser på bilforsikring nu!
Det tager kun 2 minutter

Bilforsikring ved ejerskifte

For at undgå uoverensstemmelser og for at beskytte købere at brugtbiler bedst muligt, er der udviklet en særlig bilforsikring ved bilejerskifte. Ejerskifteforsikringer har tidligere kun eksisteret som forsikring ved køb af hus, men begrebet er blevet videreudviklet og dækker nu også køb af brugte biler.

Du skal have et bevis på bilens tilstand. Af denne grund er det en forudsætning, at bilen enten er nysynet, altså inden for 2 år, eller at der er en Applus Tilstandsattest A+ på bilen.

Ejerskifteforsikring til brugte biler sikrer brugtbilskøbere mod fejl og skader, der ikke dækkes af hverken reklamationsret eller garanti. De biler, der kan forsikres af denne specielle bilforsikring, er alt fra biler der stadig er under fabriksgaranti til biler med op til 15 år på bagen og 250.000 km bag sig.

Ejerskifteforsikringen til biler dækker fejl og mangler på de elektriske og mekaniske komponenter, der indgår i certifikatet. Læs derfor certifikatet grundigt, så du ved, hvad du takker ja til. Fejl og skader anmeldes på traditionel vis til forsikringsselskabet.

Dette skal du vide, inden du låner din bil ud

Hvis du låner bilen ud til venner eller andre uden for husstanden, bør du være klar over, at vilkårene kan ændre sig, når føreren af bilen skifter. Langt de fleste forsikringsselskaber opkræver dig dobbelt eller tredobbelt selvrisiko, hvis bilen beskadiges, mens den har været udlånt.

Er det kun ansvarsforsikringen, der sættes i spil, er der ingen særlige bilforsikring regler ved udlån, såfremt føreren trods alt har kørekort og ikke kører i påvirket tilstand.

Det er i øvrigt vigtigt at tage en snak med vedkommende, der ønsker at låne bilen, om vedkommendes ansvar for at betale selvrisikoen ved en potentiel skade. Det er, juridisk set, låneren af bilen, der hænger på selvrisikoen. Derfor kan du med fordel være ærlig over for vedkommende og forklare personen pænt, at du gerne vil låne din bil ud, såfremt vedkommende betaler for egne skader.

Vil du læse mere om sikkerhed i bilen og have gode råd om at færdes i trafikken, så kan du læse mere hos Rådet for Sikker Trafik.

Regler for bilforsikring med anden bruger

Du kan ikke få en online bilforsikring i en anden brugers navn. Det kan være ekstremt alvorligt at overtræde denne regel. Læs mere om reglerne herunder:

      • Er du bruger af bilen, skal du være registreret som bruger af bilen i dit forsikringsselskab. Ved "bruger af bilen" forstås, at du bruger bilen kontinuerligt i et vanligt mønster. Bruger du eksempelvis dine forældres bil til og fra skole jævnligt, er du bruger af bilen og skal således være noteret som dette i forsikringsselskabet. Der er mange, der tror de "bare" kan have deres bilforsikring igennem deres forældre, men det er altså en fejl.
      • Hvis du laver en skade i en bil og det bevises, at du er bruger af bilen, men ikke står noteret i forsikringsselskabet, er forsikringsselskabet i sin gode ret til ikke at dække skaderne. Det kan resultere i en meget stor udskrivning.
      • Nogle selskaber tilbyder forskellige løsninger, hvor du kan stå som bruger af en bil, som du ikke selv ejer. På den måde kan du optjene anciennitet uden at betale en høj bilforsikring pris. Dermed er du også fri for at snyde forsikringsselskabet med en bilforsikring anden bruger. Vær endvidere opmærksom på, at selskaberne kan skelne mellem bilforsikring ejer og bruger. Bemærk også at det er muligt at være få en bilforsikring flere brugere.
Sammenlign priser på bilforsikring nu!
Det tager kun 2 minutter

Afgifter og gebyrer på bilforsikringer

Udover de gebyrer, der pålægges den årlige præmie, når du ønsker at dele betalingen op i mindre bidder, eksisterer der en række andre gebyrer og afgifter. Visse er lovpligtige og andre er fastsat af de enkelte forsikringsselskaber. Det er dog værd at undersøge disse gebyrer og afgifter grundigt, inden du vælger forsikringsselskab, da de kan have stor indvirken på den endelige pris på bilforsikringen.

Afgifter inkluderet i præmien:

        • Statsafgiften: Afregnes med SKAT direkte gennem din forsikring. Den er med andre ord indregnet i den pris forsikringsselskabet tilbyder dig inden diverse bidrag og afgifter. Afgiften, som er pålagt af staten, kan sammenlignes med den moms der pålægges danske varer, og ligger på 42,9% af forsikringspræmien på din ansvarsforsikring.
        • Skadesforsikringsafgiften: Skadesforsikringsafgiften, den tidligere stempelafgift, er en afgift der opkræves af forsikringsselskabet og som videresendes til staten. Den udgør 1,1% af prisen på din bilforsikring, og opkræves løbende sammen med betalingen af din forsikring. Afgiften pålægges dog kun lovpligtige ansvarsforsikringer.

Bidrag, der ikke er inkluderet i præmien:

        • Miljøbidrag: En afgift til staten som skal opkræves af alle forsikringsselskaber sammen med betaling for bilens ansvarsforsikring. Dette bidrag ligger på ca. 100 kr.

Øvrige gebyrer:

        • Opkrævningsgebyrer: I forbindelse med opkrævning af din bilforsikring er der forskel på hvor mange gebyrer forsikringsselskaberne tager. Gebyr ved opkrævning gennem girokort ligger på 10-30 kr. pr. opkrævning, mens det ligger på 0-10 kr. pr. opkrævning hvis det er over betalingsservice.
        • Rykkergebyr: Såfremt en opkrævet selvrisiko eller regningen på din forsikring ikke betales til tiden, bliver det typisk sendt en rykkerskrivelse på omkring 70-100 kr. pr. rykker.
        • Opsigelsesgebyr: Nogle forsikringsselskaber tager ikke gebyrer for at flytte forsikringer til og fra forsikringsselskabet, mens andre gør. Dette svinger meget, og du bør derfor nærlæse din bilforsikrings betingelser og vilkår.

FAQ - Bilforsikringer

Du kan herunder se nogle af de mest almindelige spørgsmål om bilforsikring. Vi har forsøgt at give dig de svar, du leder efter. Klik på et spørgsmål for at folde et svar ud.

Hvor ofte skal en bilforsikring betales?

Typisk betaler du for din bilforsikring gennem en årlig præmie, der beregnes på baggrund af individuelle informationer, og som kan variere fra selskab til selskab. Månedlige betalinger bliver dog mere og mere udbredt.

Hvor finder jeg en billig bilforsikring?

Der findes utrolig mange forsikringsselskaber i Danmark, der tilbyder bilforsikring, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Med Mikonomi.dk's online sammenligning af bilforsikring kan du nemt og bekvemt vælge den bilforsikring, der passer bedst til dine behov.

Hvem skal jeg anmelde skader til?

Hos de fleste forsikringsselskaber har du både mulighed for at anmelde din skade online og over telefonen. Gælder det anvendelse af din retshjælpsforsikring, er det typisk din advokat, der anmelder sagen til dit forsikringsselskab.

Hvornår gælder min bilforsikring fra?

Din bilforsikring er dækkende fra du har tegnet den, også selvom du først modtager din forsikringspolice senere. Fremsendelsen af denne kan tage lang tid, sommetider op til flere måneder.

Kan jeg overføre anciennitet fra et selskab til et andet?

Det kan du som regel godt, og det kan give dig en stor fordel i forhold til optjent anciennitet og vil øge dine muligheder for at tegne en billig bilforsikring. Tjek dog reglerne for det enkelte forsikringsselskab, da det ikke er alle selskaber, der tilbyder denne løsning.

Hvad er dagsværdi?

Det korte svar er nej. De fleste selskaber ønsker ikke at tegne dig som kunde med en bilforsikring, hvis du står i RKI.

Er den bedste bilforsikring også den billigste?

Der er stor forskel på, om en bilforsikring er billig i årlig præmie eller billig i længden. Derudover er der stor forskel på prisen af de forskellige bilforsikringer. Dækningen er tilmed også vidt forskellig. Derfor kan du ikke sammenligne priserne på ansvarsforsikring og kaskoforsikring.

Hvordan adskiller en ansvarsforsikring sig fra en kaskoforsikring?

En ansvarsforsikring vil altid være billigere end en kaskoforsikring, da ansvarsforsikringen kun dækker det absolut vigtigste. Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at denne forsikring er den bedste til prisen til lige netop dit behov.

Det er derfor vigtigt, at du læser alt det, der står med småt, når du tegner en bilforsikring.

Hvilke vilkår skal jeg være særlig opmærksom på?

Som sagt skal du læse alt der står med småt, men du skal være særlig opmærksom på, om prisen stiger for din bilforsikring.

Blandt andet er det meget udbredt, at forsikringsselskaberne sætter prisen eller selvrisikoen op, hver gang du anmelder en skade. Du skal derfor overveje, om alle skader er værd at anmelde til dit selskab, eller om du kan udbedre dem billigere selv og sikre, at din bilforsikring ikke bliver dyrere.

Hvad betyder det grønne kort til din bilforsikring?

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen gør dig erstatningspligtig, hvis du skulle forårsage skade på andre bilister, deres biler og/eller ejendele. Den dækker dog ikke de skader, der måtte komme på dig selv eller din egen bil.

Det grønne er dit bevis over for de udenlandske myndigheder om, at din bil er ansvarsforsikret. Alle danske bilister har derfor adgang til det grønne kort. Det er dog ikke lande, som kræver, at du har det fysiske grønne kort med dig.

Hvad er det røde kort til din bilforsikring?

Det røde kort er dit bevis på, at du har ret til vejhjælp i udlandet. Du har adgang til dette kort, hvis du har en kaskoforsikring til din bil - også selvom du ikke har yderligere tilkøb såsom vejhjælp. Kaskoforsikringen dækker de skader, der måtte komme på din egen bil i et biluheld eller lignende.

Hvordan opsiger eller skifter jeg forsikringsselskab?

Hvis du af en eller anden grund ønsker at opsige din bilforsikring, skal du hurtigst muligt kontakte dit forsikringsselskab. Ellers kan du ende med at betale for en bilforsikring, du ikke har brug for. Typisk er der en opsigelsesperiode på en måned plus løbende måned. Har du betalt for et helt år, får du naturligvis refunderet pengene for de måneder, hvor du ikke har en aktiv bilforsikring.

Kan man blive elitebilist som ung?

Typisk kan man opnå elitebiliststatus efter 3-8 år uden skader, men hos mange forsikringsselskaber er det en forudsætning, at du er over 25 år. Tjek derfor reglerne hos de enkelte forsikringsselskaber.

Er du under 25 år, kan du dog i mange tilfælde spørge forsikringsselskaberne, hvad de tilbyder af alternative løsninger. De fleste har mulighed for at tilbyde dig et kursus der hedder noget i retning af "Respekt for Fart", som kan give dig en række fordele - blandt andet en lidt lavere årlig præmie på din bilforsikring.

Find ny bilforsikring med Mikonomi.dk

Ved at undersøge markedet sikrer du dig, at du ikke betaler overpris for din bilforsikring. Derfor anbefaler vi på Mikonomi.dk, at du beregner bilforsikringspriser én gang om året. På den måde sikrer du dig for det første mod, at du ikke betaler for meget og for det andet, at din dækning hele tiden stemmer overens med dit behov.

Hvor meget du præcist kan spare, afhænger af dine personlige forsikringsbehov og din bil. Det er dog ikke sjældent, at du sparer helt op imod 2.500 kr. ved at sammenligne priser på bilforsikring.

Der findes en række store selskaber, der tilbyder bilforsikringer, herunder f.eks. Alka, Tryg, IF, Topdanmark og Codan.

Leder du efter en ny bilforsikring og synes du, at det virker svært? Det behøver det ikke være! Vi har gjort det nemt for dig at finde gode priser på forsikring.

Tryk på knappen herunder for at blive viderestillet til vores partnerside. Du kan her bestille op til 3 skræddersyede tilbud på forsikringer fra flere partnere. Derefter kan du sammenligne priserne og sikre dig, at du vælger det, der matcher dine behov bedst.

Sammenlign priser på bilforsikring nu!
Det tager kun 2 minutter
Relaterede blogindlæg
Privatleasing af bil - Hvad er det?
Kør i din drømmebil med sæsonleasing
10 ting du altid bør have i bilen
De 7 bedste apps til bilejeren