TEST: Billigste bilforsikring til elbiler

Bilforsikring til elbiler er noget som interesserer mange, grundet den store efterspørgsel efter elbiler. Elbiler er i stigende grad populære blandt den danske befolkning, og deraf kan spørgsmålet omkring hvad for en bilforsikring er billigst forekomme. Vi har på Mikonomi.dk fortaget en test vedrørende den billigste bilforsikring til elbiler, og taget udgangspunkt i 3 forskellige elbiler som også prismæssigt ligger forskelligt.

Generelt svinger testen meget i pris fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Dette kan forbindes med at elbiler er et relativt nyt fænomen og kan derfor være svært for mange selskaber at prissætte rigtigt. Testen viser at der kan være helt op til 3533 kr. i difference mellem den dyreste og den billigste bilforsikring. Hvilket viser at du som ejer en elbil, kan spare rigtig mange penge ved at undersøge markedet grundigt.

Det er ofte billigere at forsikre en elbil, og dette kan skyldes flere forskellige ting. En af grundene er at elbiler ofte bliver anvendt til bykørsel, hvor der her ikke opnås høje hastigheder, og derfor udgør en mindre risiko for forsikringsselskaberne. Det er endvidere dokumenteret af flere tests, at du kan spare op til 40% på bilforsikring til elbiler.

Billigste bilforsikring til elbiler

Det kan ofte være svært at overskue forsikringsmarkedet, og da elbiler er et relativt nyt fænomen, har vi derfor valgt at udarbejde denne test, så du kan få en fornemmelse af hvad priserne kan ligge på. Som testen viser, kan der være en del penge at spare, hvis du skal have en bilforsikring til en elbil, derfor kan du med fordel indhente flere tilbud inden du forhaster dig med at vælge et forsikringsselskab.

*Vi har i testen taget udgangspunkt i en 40 årig bilist fra Helsingør, som kører 20.000 km årligt og med mere end 10 års køreerfaring. Ligeledes har bilisten ikke haft skader de seneste 3 år, og selvrisikoen er sat til at være så tæt på 5000 kr. som muligt. For at kunne sammenligne tilbuddene, har vi valgt alle tilvalg fra, samt eventuelle rabatter.

VW_up _badge

VW_UP

Som udgangspunkt er forsikringsselskaber meget glade for mikrobiler som denne, da denne type bil har få hestekræfter og en lav nypris. Ofte anvendes disse mikrobiler også til bykørsel, som forsikringsselskaberne ser som værende forbundet med mindre risiko.

På en fabriksny VW e-Up er der 1768 kr. mellem dyreste og billigste ansvarsforsikring årligt. Lærerstandens brandforsikring ligger nummer et, og tager årligt 1583 kr. I den dyre ende ligger NEM forsikring og tager hele 3351 kr årligt for en ansvarsforsikring.

Men da det er en ny bil, er det mere relevant at sammenligne kaskoforsikring, da det stærkt anbefales at tegne, når man skal forsikre en ny bil, selvom præmien er højere. Her ligger Lærerstandens brandforsikring igen nummer et, hvor de tager 3011 kr. årligt. Modsat ligger Tryg som den dyreste, og tager 4999 kr. årligt. Generelt er der mange som prismæssigt ligger omkring 4500 kr. årligt, hvilket er højt.

Billigste kaskoforsikring: 3011 kr.
Potentiel besparelse: 1988 kr.

Nissan _leaf _badge

Nissan _færdig

Nissan Leaf som er en lille mellemklassebil, vil naturligvis koste mere at få forsikret. Og her er der også en del penge at spare, hvis man undersøger markedet grundigt nok.

På en splinterny Nissan Leaf er der 2261 kr. mellem den dyreste og billigste forsikringsudbyder på ansvarsforsikringen. Her ligger If som det billigste selskab og tager 1790 kr. årligt. I den dyre enden finder du GF som tager 4051 kr. årligt.

Men for at sætte tingene mere i perspektiv så er det igen kaskoforsikringen som er mere interessant at kigge på. Her ligger Lærerstandens brandforsikring som nummer et, og tager 3812 kr. årligt for en kaskoforsikring. Modsat ligger Topdanmark som absolut dyreste og tager 6440 kr. årligt.

Billigste kaskoforsikring: 3812 kr.
Potentiel besparelse: 2628 kr.

BMW_bagde

Bwm _færdig

BMW i3 er en elbil som også ligger i mellemklassen som en lille bil, dog ligger den prismæssigt højere end Nissan leaf. Og ligeledes er der også nogle penge at spare da forsikringsselskaberne igen prissætter forskelligt.

Det billigste selskab på ansvarsforsikringen er klart Lærerstandens brandforsikring, som tager 1981 kr. årligt. Det dyreste er Aros forsikring som skal have 5007 kr. for en ansvarsforsikring.

Ved kaskoforsikring er priserne noget dyrere, og her finder du Lærerstandens brandforsikring igen som de billigste, hvor de tager 4503 kr. årligt. Den dyreste er Aros som skal have 8036 kr. årligt, hvilket er enormt højt.

Billigste kaskoforsikring: 4503 kr.
Potentiel besparelse: 3533 kr.

Vælg bilforsikring efter behov

Her på Mikonomi.dk anbefaler vi, at du ikke kun vælger din bilforsikring udelukkende efter prisen. Det bedste er, at finde noget midt imellem, og du skal altid huske at læse det med småt, for at sikre dig at du er godt dækket ind.

Du skal yderligere være opmærksom på at der er flere penge at spare. Eksempelvis har de fleste forsikringsselskaber samarbejde med fagforeninger, som tilbyder en særlig rabat til disse faggrupper.

Endvidere er det altid en god ide at kontakte forsikringsselskabet individuelt, da de så mere specifikt kan skræddersy tilbuddet til dig. Og du skal huske på altid at prøve, at forhandle dig frem til en mere attraktiv pris, da selskaberne ofte er forhandlingsvillige. Få din bilforsikring til din elbil nemt og billigt her på mikonomi.dk, hvor du kan indhente tre uforpligtnede tilbud nemt, hurtigt og gratis. 


*Priserne er indhentet på udbydernes hjemmesider, hvor de var muligt, samt er der valgt den nyeste årgang som muligt på udvalgte modeller. Ligeledes tages der forbehold for prisændringer.

Relaterede blogindlæg