A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 5 min.
Opdateret:

Tyverialarm: Hvad skal du vælge?

Nu hvor vinterperioden nærmer sig, og det igen bliver tid til julefrokoster og diverse rejser, står du muligvis og overvejer, hvordan du kan sikre dit hjem. Hvis du står og overvejer en alarm, så vil det her indlæg måske gør det lidt lettere for dig, at tage stilling.

I Danmark er antallet af indbrud godt nok faldet, ifølge Danmarks Statistik, men Danmark er stadig et af de lande i EU med flest indbrud pr. indbygger. Derfor, vil dét at få en alarm være en rigtig god idé, som kan spare dig for mange hovedpiner, og måske give dig mere frihed til at rejse i de udsatte perioder, hvor du måske ikke har lyst til at efterlade dit hus tomt, for så at komme hjem og have en samtale med din indboforsikring.

Skærmbillede 2016-10-18 Kl . 15.20.25

Alarmtyper

Der findes tre slags alarmsystemer, som dækker forskellige behov. Et med abonnementsaftale og to uden. De to uden abonnementsaftale er delt op i systemer med og uden GSM og vil blive forklaret lidt længere nede.

Med abonnement

Alarmsystemet som inkluderer et abonnement, betaler du for, hver måned. Systemet er tilkoblet en alarmcentral, som sender en vagt ud, i tilfælde af at alarmen går i gang. Her skal du altså betale, for at få installeret systemet i dit hjem. Oftest er der et gebyr, for hver gang der bliver sendt udrykning, i tilfælde af alarm - også hvis det sker ved et uheld. Det kommer dog an på hvilken alarmpakke du vælger. Længere nede kan du se de tre udbyder af alarm med abonnement, samt vagtgebyr ved udrykning.

Uden abonnement

Det andet alarmsystem er uden abonnement. Dvs. du betaler kun et engangsbeløb for selve alarmsystemet. Her er der mulighed for at få en alarm med GSM system (Global System for Mobile communications).

Dette systemer forsyner dig med live streaming af din bolig via sms, så du til enhver tid kan holde øje med hvad der sker og på den måde dokumentere, hvis uheldet skulle ske.

GSM system

GSM systemet kræver et SIM-kort, som oftest købes separat og koster fra 100 kr. og opefter. Dette system sender advarsler til dig, og de andre, som er tilmeldte servicen. Det kan fx være din nabo, hvis I har etableret nabohjælp eller bare er gode venner. På den måde har du mulighed for at reagere, når alarmen går i gang.

Alarm uden abonnement og GSM system

Disse alarmer udsender en høj lyd ligeså snart, sensorerne opfanger bevægelse. På den måde advarer det nabolaget om, at der er aktivitet i boligen. Disse alarmsystemer kan fås i butikker så som: Harald Nyborg, Stark, diverse dagligvarebutikker m.m. og kan udvides med flere gadgets.

Tyveri Alarm

Hvilket alarmsystem er smartest at have?

Hvilket system du skal vælge, afhænger af flere faktorer. Det kommer an på dine behov, hvor du bor henne, hvem der bor i huset, med videre.

Hvis du bor et sted, hvor der er langt til naboen, og generelt er langt fra de ting, du oftest besøger - og derfor efterlader dit hus uden opsyn meget af tiden - vil det måske være en god idé, at have en vagtcentral koblet til. På den måde er der altid nogen, som kan være ude ved dit hus, i tilfælde af alarm.

OBS: Vagtens opgave er ikke at fange tyven, men at sikre dit hjem igen, hvis der har været indbrud.

Bor du derimod i et tæt bebygget område, hvor du er dus med naboen, så er der mange penge at spare, ved at vælge en alarm uden abonnement. Hvis du også har små børn, som selv kommer hjem fra skole, og muligvis vil glemme at slå alarmen fra, så er det godt for din pengepung, at der ikke bliver sendt en vagt ud med et gebyr, unødvendigt, flere gange om ugen.
Du kan selvfølgelig købe en alarmpakke, hvor vagtudrykning ikke koster ekstra, men det ændrer ikke ved det faktum, at udrykningen er udnødvendig.

Læs også: Lån penge

Udbydere af alarmsystemer med abonnement

Der er flere kendte udbydere af alarmsystemer med abonnement. Herunder finder du de førende i Danmark:

1. SD Teknik

SD Teknik - Alarm og videoovervågning er en af de få, som tilbyder en alarmløsning hvor du selv bestemmer om systemet skal være overvåget af en kontrolcentral. Hos SD Teknik ejer du altid alarmsystemet og der medfølger en gratis app. Ønsker du systemet overvåget af Securitas koster det 179 kr. pr. måned og en installationspris fra 2.995 kr. Derudover har de en webshop, hvis du selv ønsker at installere systemet.

Se mere på deres hjemmeside: sdteknik.dk

Alarmsystem

2. Falck

Falck har 4 forskellige alarm pakkeløsninger, hvor du kan vælge den, som du føler dækker dine behov. Som det ses ud fra billedet herunder, så koster en vagtudrykning kun ekstra, hvis man vælger basis pakken. De andre pakker har altså fri vagtudrykning med i prisen.

Skærmbillede 2016-10-19 Kl . 10.30.52

3. G4S

G4S har tre pakkeløsninger, som du kan vælge imellem. Derudover, skal du vælge, om du ønsker pakkeløsningen Forbrug eller Total. Forbrugpakken vil kræve gebyr, hvis G4S skal reagere på en hændelse, hvor Totalpakken ikke kræver ekstra udgifter, hvis G4S skal reagere - deraf 100 kr i prisforskel. Den laveste pris ligger på 239 kr. for Forbrugpakken og 329 kr. for Totalpakken.

Skærmbillede 2016-10-19 Kl . 10.31.16

Udbydere af alarmsystem uden abonnement

Når det kommer til alarmsystemer uden abonnement, så findes der flere forskellige.
Her har vi taget eksempler på alarmsystemer til en villa, for at sammenligningen er baseret på samme dækning.

NavnInkludererPris
G5 Alarmsystem1 x Alarmpanel med nøglebriklæser
2 x Fjernbetjeninger
2 x Nøglebrikker
2 x Trådløse åbningskontakter
2 x Trådløse bevægelsessensorer (dyre-immun <25kg.)
1 x Strømforsyning til alarmpanel
3 x Dobbeltsidede vinduesmærkater
Fra 1.299 kr.
HomeAlarm1 x HomeSecure BASIC Hovedpanel
4 x Magnetkontakter til døre og vinduer
3 x Infrarød bevægelsessensor
2 x Fjernbetjeninger
1 x Trådløst tastatur
1 x Trådet sirene
1 x Trådløst udendørs horn 6x Præventive alarmmærkater
1 x Telia taletidskort
Inkl. strømforsyninger og batterier
Fra 1.495 kr.
Sikkerthjem1 x S5-Touch alarmpanel med nøglebriklæser
2 x Fjernbetjening
2 x Nøglebrik
2 x Trådløs åbningskontakt
2 x Trådløs bevægelsesdetektor (dyre-immun <25kg.)
1 x Strømforsyning til alarmpanel
3 x Præventive dobbeltsidede vinduesmærkater
1 x Vejledning
1 x Monteringskit
Fra 1.699 kr.
GSM Teknik 100m21 x Deluxe alarm panel
1 x Netadapter 12V 1A
2 x Fjernbetjening metal
2 x Alarmbrik RFID hvid
1 x Sirene 110dB hvid kabelført
6 x Alarmmærker Ø6cm
4 x Magnetkontakt IQ
2 x Rumsensor IQ PET 15kg
1 x Dansk vejledning til Deluxe Alarm
Fra 2.245,50 kr.
TrueGuard1 x TrueGuard Smart GSM alarmpanel
1 x TrueGuard trådløs bevægelsessencor
1 x TrueGuard trådløs dørkontakt
1 x Trueguard fjernbetjening
8 x kvalitets dobbeltsidet TrueGuard alarmklistermærker
Skruer, strømforsyning, batterier samt manualer
Fra 2.495 kr.

OBS: GSM Teknik 100 m2 alarmpakke er valgt, for at matche de andre alarmpakker. Der er en mindre pakke hos GSM Teknik, på 50 m2, hvilket vi har vurderet til at være for småt et areal at sammenligne med en villapakke, som er det, de andre pakker er estimeret til at dække.