A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 7 min.
Opdateret:

Top 10 apps til din rejse

Hvis du har planer om en storbyferie her i efterårsferien eller en længere rejse sydpå til vinter, anbefaler vi dig at have disse ti apps med dig. Her på Mikonomi.dk har vi samlet de 10 bedste gratis rejseapps til dig, der ønsker at opleve så meget som muligt uden at sprænge budgettet. Med disse apps i lommen kan du både spare penge på booking af din rejse og unikke oplevelser samt finde tips til hvordan du sparer penge på dit dataforbrug i udlandet.

1. Skyscanner

iTunes Store | Google Play

Den populære app Skyscanner er din ideelle hjælp til at booke din rejse da den sikrer dig de bedste priser på både fly, hotel og billeje. Du kan nemt sammenligne flere afgange og priser, for at finde den rute, der passer bedst med dine ferieplaner. Der er over 30 tilgængelige sprog, og du kan derfor få app'en på dansk, hvis du foretrækker dette.

Hvis du er på udkig efter en ferie til en bestemt destination, kan du bede app'en holde øje med prisændringer ved at oprette en price alert. Når prisen på den angivne rejse falder, vil du således modtage en besked herom på din telefon. Der er også en lavpriskalender, hvor du kan få et overblik over de billigste rejsedage.

Har du endnu ikke har besluttet dig for en destination, kan du lade dig inspirere med funktionen everywhere, hvor app'en kommer med nogle bud på billige rejser på de valgte datoer. Det er let at booke rejsen direkte på app'en og der er ingen skjulte gebyrer. og app'en er gratis - din vej til den billigste tur.

hoteller fly og biludlejningse top tilbud

2. Trivago

iTunes Store | Google Play

Med Trivago kan du sammenligne hotelpriser verden over og dermed finde feriens overnatning til den absolut bedste pris. Trivago dækker nu over 190 lande, så chancen for at finde en billig overnatning, på netop din destination, er stor.

Det unikke ved Trivagos service er, at du ikke kun præsenteres for et stort udbud af hoteller og moteller, men at Trivago sammenligner hotelpriser fra mere end 200 forskellige bookingsider. Du vælger derefter selv, hvor du ønsker at foretage din reservation.

Hvis du først benytter appen efter at være ankommet til din destination, kan du nemt finde hoteller i nærheden og benytte dig af Trivagos last minute tilbud på ledige hoteller. Du kan desuden se anmeldelser fra tidligere gæster, og sætte et maksimalt beløb for din overnatning.

apps rejse tilbudbrug filtrebooking sider

3. Citymaps2go

iTunes Store | Google Play

Med Citymaps2go kan du downloade lokale kort og guides, som du kan bruge, selvom du er offline. Så slipper du for at bruge mobildata, når du bliver væk i en fremmed by. App'en har over 20 millioner brugere verden over og dækker mere end 150 lande, 15.000 destinationer samt 50 millioner steder.

Kortene er klare og præcise, hvilket gør det let at finde rundt selv i byer du ikke kender. Med et offline kort lige ved hånden kan du både udforske byen ved at indtaste en specifik adresse. Hvis der er steder du gerne vil besøge senere, kan du gemme disse i app'en.

Det er også muligt at finde inspiration i de mange artikler eller i forskellige de kategorier, der dækker over seværdigheder, restauranter, butikker og barer. Du får adgang til detaljerede informationer såsom åbningstid, wifi tilgængelighed, adresse, hjemmeside og prisleje.

apps til din rejselistecopenhagen danmark

4. Free WiFi Finder

iTunes Store | Alternativ fra Google Play

Med denne app finder du nemt det nærmeste WiFi hotspot i mere end 50 forskellige lande, og du kan dermed spare mange penge på dit dataforbrug på mobilen. Du kan enten vælge at søge efter steder i nærheden eller søge på en specifik by.

Det er ikke nødvendigt at du har forbindelse til internettet, når du bruger app'en. Alle lokationer bliver gemt lokalt på din enhed, så du til enhver tid kan finde frem til den nærmeste cafe med gratis WiFi.

Når du har valgt et hotspot, får du oplyst adressen, kontaktoplysninger på stedet og andre brugeres anmeldelser. Hvis du selv finder et sted med gratis WiFi, kan du hjælpe andre rejsende ved at tilføje nye hotspots i dit lokalområde.

find wifiapps til din rejse settings

5. Google Oversæt

iTunes Store | Google Play

Med Google Translate kan du få oversat en sætning til og fra et fremmedsprog. Mange kender måske hjemmesiden, men med app'en i lommen kan du faktisk oversætte til hele 52 sprog offline og er derfor den perfekte app til din rejse.

Med app'en kan du også få en oversættelse via dit kamera, der oversætter tekst på eksempelvis vejskilte og menukort lynhurtigt på 29 forskellige sprog. Hvis du tager et billede, kan oversættelsen ske på 37 sprog samt i en bedre kvalitet.

Du kan også tegne et givent tegn ind på din skærm i stedet for at benytte tastaturet, hvis du eksempelvis ønsker at oversætte fra kinesisk. Sidst, men ikke mindst, kan du få oversat tale øjeblikkeligt på 32 sprog.

apps oversætapps sprog

6. Valuta+

iTunes Store | Alternativ fra Google Play

Nu er det slut med at prøve sig frem med dårlig hovedregning, når du skal finde ud af, hvad eksempelvis 135,50 euro er i danske kroner. Med Valuta+ kan du let og overskueligt omregne en given pris til mere end 170 forskellige valutaenheder.

Du sammensætter selv din favoritliste ved at fjerne eller tilføje valutaenheder, og det er muligt at arrangere dem, så de valutaenheder du oftest ønsker at omregne til og fra står i toppen af skærmen. Du kan også bruge din lokation til at finde valutaen for din destination.

App'en er meget brugervenlig og har kun de mest nødvendige funktioner, når det kommer til omregning af valuta. Du har dog også mulighed for at omregne valutaenheder offline, og kursen er altid opdateret, så du er sikker på at få det rigtige beløb oplyst.

apps pengetop 10 apps til din rejseforskellig valuta

7. Time Out

iTunes Store | Google Play

TimeOut giver dig de bedste præmisser for at opdage det bedste en by har at tilbyde og giver dig inspiration til arrangementer og aktiviteter. Lidt som danske AOK samler TimeOut de mest aktuelle begivenheder, så du får set mere end de traditionelle turistattraktioner.

Du kan tilpasse hjemmeskærmen på din app så den afspejler dine personlige interesser, og således blive præsenteret på indholdet der altid er relevant for dig. Er du eksempelvis interesseret i vegetariske restauranter, vil du først og fremmest blive præsenteret for vegetariske restauranter samt diverse madfestivaler omkring dig. App'en har integreret Uber i løsningen, så du nemt kan finde frem.

App'en dækker mange storbyer og har informationer om alt fra nyeste barer og restauranter til mest besøgte events og seværdigheder. Hvis du opretter dig som bruger, kan du opnå eksklusive rabatter på teater og koncertbilletter samt reservere bord på en restauranter direkte på app'en. Du kan tilmed gemme lokationer og events for at skabe en personlig byguide.

Time Out forsideTime Out Barcelonabook

8. Open Table

iTunes Store | Google Play

For de bedst tænkelige madoplevelser, bør du have Open Table med på din rejse. Som bruger får du last minute adgang til restauranter i hele verden, modtager særligt gode tilbud, og optjener point hver gang du bruger app'en til dine bordreservationer, og opnår således flere fordele og rabatter.

Open Table dækker på nuværende tidspunkt mere end 38.000 restauranter rundt i verden, hvilket giver dig rig mulighed for at finde inspiration til nye restauranter og booke bord, når som helst og hvor som helst. Det er også muligt at ændre eller annullere reservationen, hvis du skulle blive forhindret i at komme.

Det er let at sortere i restauranterne, og du kan vælge søgekriterier såsom størrelse på selskabet, prisleje, afstand, dress code og parkeringsmuligheder. Beskrivelserne af hver restaurant indeholder gode billeder, opdaterede menuer og anmeldelser fra tidligere gæster.

sorter efter ønskespisesteder

9. Tryg på rejse

iTunes Store | Google Play

Med denne app i hånden behøver du ikke længere bekymre dig, da den hjælper med alt fra pludselig sygdom eller uheld til mistet bagage eller kreditkort. Du kan eksempelvis nemt finde den nærmeste ambassade samt finde til kontaktoplysninger på den lokale politistation.

Under funktionen mine dokumenter kan du samle kontaktoplysninger på venner og familie i tilfælde af en nødsituation, familiens sygesikringsbevis og pas samt kreditkort og hjælp til spærring af disse i tilfælde af tyveri. Det hele er naturligvis beskyttet af et kodeord, du selv vælger og er krypteret.

Er du taget på bilferie er denne app også yderst anvendelig, da funktionen for biluheld netop er blevet en del af løsningen. Med denne kan du bestille vejhjælp samt anmelde din skade til dit forsikringsselskab. Har du parkeret et sted og glemmer bilens placering, kan du med funktionen find min bil nemt finde tilbage til den parkerede bil.

tag tryg med på rejsenforsikring til bilforsikring til rejsen

10. Postkortet

iTunes Store | Google Play

Fremfor at sende det obligatoriske panoramabillede af den lokale strand, kan du nu sende personlige postkort, med et af dine egne feriebilleder. Du vælger, hvilket billede du ønsker at sende, skriver en hilsen, indtaster en adresse og så bliver dit postkort printet i A6, A5 eller A4 format og sendt afsted til modtageren.

Du kan, som noget nyt, vælge at tilføje en video til dit postkort. Der indsættes en QR kode på postkortet som modtageren kan scanne for at få vist din video. Læseren kan vælge at bruge QR koden i app'en, hvis ikke modtageren i forvejen har en installeret på sin telefon.

Kortet lander hos modtageren indenfor to dage, såfremt du sender det afsted inden kl. 16 på en hverdag. Det koster mellem 19 og 29 kroner, og du betaler for postkortet med dit kreditkort. Du får tilmed rabat, hvis du bestiller mere end fem postkort, men det fungerer som en form for klippekort og kan derfor deles op over flere gange.

personlige postkortskriv en hilsen

LÆS OGSÅ: Rejseforsikring