A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Privatleasing af bil - Hvad er det?

Privatleasing er langtidsleje af en bil, hvilket vil sige i alt sin enkelthed du lejer en bil af et leasingselskab i stedet for at eje den selv. Ved privatleasing slipper du derved for, at bruge din opsparing eller låne penge i banken til en bil.

Du lader leasingselskabet købe bilen, og leje den til dig for en engangsydelse og en månedligydelse. Selvom du lejer bilen af leasingselskabet er der dog stadig, nogle regninger der skal betales så som serviceaftale, reparationer, benzinkort, dæk skifte forsikring osv. Dog tilbyder mange leasingselskaber meget fordelagtig leasingaftaler, hvor alt ovenstående er inkluderet i den månedlig ydelse og du får derved totalbudgetsikkerhed.

Det store spørgsmål for mange danskere er, om man skal privatlease en bil eller købe den, og dette kan ofte være svært at finde ud af, og kræver at man sætter sig ind i emnet grundigt.

Fordele ved privatleasing

En af de helt store fordele er den budgetsikkerhed der fås ved privatleasing, og der kommer ingen uforudsete udgifter til reparationer, service, dækskifte m.m. alt dette kan du få inkluderet i din leasingaftale. Der kommer derved ikke nogle ekstra udgifter til bilen, hvis du vælger at privatlease den og du skal blot betale en engangsydelse og den månedlig ydelse i leasingperioden.

Når leasingperioden udløber skal du ikke bekymre dig om at sælge bilen selv, du skal blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet. Du skal derved heller ikke bekymre dig om, hvor stort værditabet på bilen har været i perioden, da det er leasingselskabets bil. Dette gør det også nemmere at udskifte bilen hyppigere, så du altid har en ny bil med det nyeste teknologi.

Hvis du vælger at privatlease bilen, får du i langt de fleste tilfælde en lavere førstegangsydelse end du vil få, hvis du vælger at bilen skal finansieres med et traditionelt billån. Nogle leasingselskaber har ingen førstegangsydelse på deres leasingbiler, og du kan derved privatlease en bil helt uden at have penge til en førstegangsydelse.

Opsummering af fordele

  • Budgetsikkerhed
  • Ingen uforudsete udgifter til service, reparationer, dækskifte osv.
  • Attraktive leasingaftaler
  • Ingen bekymring angående værditab og salg af bil
  • Lavere førstegangsydelse end ved finansiering af bil
  • Mulighed for hyppigt udskiftning af bil

Ulemper ved privatleasing

Hvis man ikke kender ens kørselsbehov kan det være dyrt at privatlease, fordi du skal betale en takst, for de kilometer du har kørt for meget efter endt leasingaftale. I nogle tilfælde er taksten for overkørte kilometer relativ høj og privatleasing kan derved blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke kender ens kørselsbehov.

Når man privatleaser en bil underskriver du en leasingaftale, der binder dig til en leasingbil i en ønskede leasingperiode. Du er dog maksimalt bundet til en leasingaftale i 12 måneder, og de fleste leasingselskaber er villig til at hjælpe dig, hvis du ønsker at komme ud af en leasingaftale før tid.

I nogle tilfælde er det rent økonomisk billigere at eje bilen selv. En tommelfingerregel i leasingbranchen er, hvis du ønsker at have den samme bil i mere end 3-4 år, er det billigere at købe eller finansiere bilen med et billån.

Opsummering af ulemper

  • Kendskab til kørselsbehov
  • Bundet til en leasingkontrakt.
  • Dyrere at privatlease hvis man ønsker den samme bil i mere end 3-4 år.
  • Nogle tilfælde er det billigere at købe bilen selv.

Hvis du er på udkig efter en bilforsikring, så husk at Mikonomi.dk kan hjælpe dig med at finde den bedste pris. Du kommer i gang her: Bilforsikring