A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Lær din teenager alt om privatøkonomi

En stor andel af danske unge i aldersgruppen 21-30 år er registreret i RKI. Selvom der, i de seneste år, har været en positiv udvikling i antallet af danskere registreret i RKI, vil man stadig gerne fortsætte den positive udvikling.

Henrik Kølle Petersen fra Experian udtaler: "Personligt tror jeg, vi får en renæssance, hvor det ikke nødvendigvis handler om at have stor økonomi, men styr på den, man har".

Positiv udvikling

Experian udarbejdede i juli 2016 en rapport omkring danskernes gældsproblemer. Her kunne man se at 6,5 % af danske borgere i alderen 21-30 år var registreret i RKI, kontra 7,5 % i juli 2013. Til trods for denne positive udvikling, mener vi på Mikonomi.dk stadig, at det er for stor en andel af de unge.

Denne holdning deles af Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden, som mener at unges gældsproblemer kan spores helt tilbage til, om de har fået noget ordentligt at spise og sovet fornuftigt, helt fra barnsben. Udførlige undersøgelser viser også, at det typisk er, når de unge flytter hjemmefra, at problemerne for alvor starter.

En klar tendens er ligeledes, at unge i starten af 20'erne der ender i RKI, ofte risikerer at forblive registreret hele livet igennem. Dette skyldes, at det er svært at komme af med den gæld, man har stiftet tidligt i livet.

Lær din teenager om privatøkonomi

Hos Mikonomi.dk mener vi, at det er vigtigt at foretage en forebyggende indsats, tidligt i de unge menneskers liv. Derfor har vi, med udgangspunkt i ovenstående statistik, udarbejdet denne infografik.

Den skal hjælpe forældre med at lære deres teenagere om privatøkonomi fra en tidlig alder. På den måde foretager man en forebyggende indsats, der skal sikre at endnu færre i denne aldersgruppe ender i RKI.

Oplever du selv problemer med at forstå din egen privatøkonomi eller overvejer du at tage et lån? Så kan du læse mere om de forbehold du bør tage dig, inden du skal låne penge, ved at klikke videre på Mikonomi.dk.

*Kilder: Experian.dk, TrygFonden.dk, Taenk.dk