Kør i din drømmebil med sæsonleasing

Hvad er sæsonleasing?

Sæsonleasing en leasingtype som hører under flexleasing. Det som karakterisere sæsonleasing, er muligheden for at lease din drømmebil i en periode, som du helt selv bestemmer længden på - og på den måde, betaler du kun for et antal måneder af året.

Ligeledes betaler du kun et fragment af registreringsafgiften løbende, og dette er kun for den periode du anvender bilen. Ergo, betaler du ikke de traditionelle 150% i registreringsafgift, men derimod betaler du en lille del af registreringsafgiften månedsvis. Og på den måde kan du have muligheden for at drøne rundt i en sportsbil om sommeren, men samtidigt skifte hen til en større og mere robust bil om vinteren.

Sæsonleasing udbydes via en leasingkontrakt, som udarbejdes af et leasingselskab. Det pågældende leasingselskab vil stå som ejer, og du som leaser bilen, vil være registreret som bruger. Sæsonleasing differentiere sig fra traditionel leasing ved at sæsonleasing ofte udbydes ved biler i den dyrere klasse, og ved traditionel leasing indgås der en aftale på mere end seks måneder, oftest 2-4 år.

Forstå sæsonleasing hurtigere og bedre

Sæsonleasing kan være svært at sætte sig ind i, da der er mange faktorer, regler og risici som spiller ind. For at gøre det nemmere for dig at forstå, har vi her på Mikonomi.dk, udarbejdet denne overskuelige infografik, som hjælper dig med at forstå sæsonleasing bedre.

Sæsonleasing _Infografik11

Afskrivning på bilen

Ved sæsonleasing er det særligt vigtigt, at du er opmærksom på afskrivningen af bilen i den periode, du leaser den. Afskrivning på en bil er værdien som periodisk bliver formindsket. Dette vil sige, at du skal kigge på bilens reelle markedsværdi, altså hvad den er værd UDEN registreringsafgift.

Som leasingtager skal du sikre at leasing udbyder vurderer afskrivningen efter endt aftale fornuftigt. Dette sikrer dig, at du kan sælge bilen efter endt aftale for samme pris, du har betalt i restværdi, du kan også være heldig, og ende med at sælge den for mere.

Yderligere er det vigtigt du beder leasing udbyder om handelsprisen på bilen, så du har et klart udgangspunkt for afskrivningen, og så den bliver så præcis som mulig.

Forsikring

Når du nu har sæsonleaset en super fed bil skal den også forsikres ligesom alle andre biler. Nu er det sådan, at når man sæsonleaser en bil, stiller leasingselskabet krav til, at du selv forsikrer bilen selv. Her er der yderligere krav om, at du som leasingtager, skal tegne en bilforsikring med kaskoforsikring. Dvs. at den klassiske lovpligtige ansvarsforsikring er ikke nok, når du sæsonleaser en bil, dette er krævet af leasingselskabet af den baggrund, at de vil skabe en høj sikkerhed omkring deres investereing.

Relaterede blogindlæg
Eksamensforberedelse: 10 studietips
8.000 færre danskere er registrerede i RKI
Mere end hver fjerde ung er ikke forsikret
Privatleasing - Hvad er det?