Infografik: Sådan kan kommunen hjælpe dig med flytningen i forbindelse med studiestart

Sommerferien er omme og det betyder, at mange unge mennesker skal til at starte på deres drømmeuddannelse, hvor de i den forbindelse måske er nødt til at flytte. Det at skulle flytte kan nemt være en kilde til usikkerhed om hvorvidt ens økonomi vil kunne klare det. Det kan påvirke, hvilken uddannelse den studerende har mulighed for at søge ind på, for at få både privatøkonomien og studielivet til at hænge sammen.

Hvad kan du gøre? 

Derfor har vi her på Mikonomi.dk lavet et overblik over den hjælp, du som studerende har mulighed for at få, hvis du står i en boligøkonomisk svær situation. Mangler du penge til indskuddet, er huslejen højere end du havde regnet med, eller har du bare behov for hjælp til flytningen?

Som studerende kan du få hjælp på flere måder:

  • Du kan få et indskudslån af kommunen til indskuddet for din lejelejlighed.
  • Derudover kan du også få boligstøtte og reducere din husleje. 
  • Kommunen har desuden en flytteordning, hvor de kan hjælpe dig med at flytte.

Der er altså en del hjælp at hente, hvis du ved, hvor du skal lede. Til at hjælpe dig på vej, har vi lavet en infografik, hvor alt det vigtige du skal vide inden du flytter indgår.

Du kan evt. også læse om, hvordan du kan spare på indboforsikring, her på siden.

Uddannelse

Relaterede blogindlæg