A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 1 min.
Opdateret:

10 økonomiske termer alle studerende bør kende

Flere rapporter viser at 18-25 årige danskere er dårlige til at holde styr på privatøkonomien. Derfor ender mange af de unge mennesker, med en kæmpe gæld, inden de for alvor har taget hul på voksenlivet. Faktisk er hele 50.000 personer i denne aldersgruppe registreret i RKI (registret for dårlige betalere red).

Hvornår skal jeg låne penge?

Flere og flere unge mennesker, optager forbrugslån de ikke kan tilbagebetale, og stifter dermed unødvendig gæld tidligt i livet. En stor årsag til at de unge gældsætter sig selv, er at de ikke er informeret godt nok om de forskellige termer, eksperter og fagfolk benytter.

Desuden er det vigtigt at understrege, at når du har brug for at låne penge, bør du altid sammenligne priser og undersøge forskellige muligheder. Her anbefaler vi at man ligget et budget for sin økonomi og spørger rådgivere til råds. For at gøre det endnu nemmere at forstå sin egen privatøkonomi, har vi dog på Mikonomi.dk udarbejdet en infografik, med de 10 vigtigste termer at have styr på, som ung og studerende.

Infografik Økonomiske Termer