A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 4 min.
Opdateret:

Til familien: 6 bedste gratis-apps til den lange køretur

Vi har her på Mikonomi.dk, forsøgt at samle de mest vigtige apps, som du bare er nødt til at have med på køreturen. Læs med nedenunder for at se, hvilke der særligt markerede sig hos os!

1. Spotify

Google Play | App Store

Hvilken slags musik som skal spilles i bilen er ofte et stort diskussionsemne og et vigtigt emne blandt familier. Når man har planlagt at køre lagt i bilen, kan det være en endnu større kamp at finde ud af, hvad for noget musik der skal afspilles. Derfor er Spotify et "must" at have downloadet inden køreturen. Spotify er en af de mest populære streamingtjenester derude som tilbyder ubegrænset musik. Den mest brugbare funktion til familien på farten, er at man kan lave en samarbejdende spilleliste, som betyder, at alle har mulighed for at tilføje sange til en liste - dette vil gøre det lettere at enes om, hvad der skal afspilles, da alle får afspillet sange de synes om.

Pris: Gratis, dog kan man opgradere til Spotify Premium og få adgang til at bladre frit mellem alle sange.

Roedt_kort_app2. Here WeGo

Google Play | App Store

Der findes et hav af navigations-apps, og det er med god grund, da det altid er godt at have mindst én på sin smartphone. Det kan være svært at vælge mellem alle de forskellige navigations-apps på markedet, men vi har været særligt vilde med Here WeGo da man også kan bruge den offline. Det betyder, at når du rejser ud af Danmark, og stadig har brug for app'en, så kan du slå dataroaming fra, og undgå at betale en formue, når du kommer hjem fra din ferie. Appen foreslår de bedste og hurtigste ruter, og giver dig mulighed for at vælge mellem ruter bl.a. til taxi, bil, cykel og offentlig transport.

Pris: Gratis

HereWeGo_app3. Candy Crush Saga

Google Play | App Store

Når man bevæger sig ud på en længere køretur, kan man hurtigt komme til at kede sig. Derfor er en form for underholdning ofte en god idé at have med sig. Candy Crush Saga er et populært spil, hvor det handler om at matche 3 farver slik som derefter bliver knust. Spillet tilbyder utallige levels, som kan tage uendeligheder at færdiggøre. Spillet viser også, hvor langt dine venner er kommet i forhold til dig, så spillet lægger også op til intern konkurrence blandt dig og dine venner. Spillet egner sig både til voksne såvel som børn - så det kan være en god ide at downloade spillet hvis du har børn, så du ikke bliver forstyrret mens i drøner ned af den tyske autobahn.

Pris: Gratis

CandyCrush_app4. Netflix

Google Play | App Store

På den helt lange køretur, kan selv spil og musik blive en smule kedelige efter noget tid. Netflix er verdens førende app indenfor streaming af film og tv-serier og de tilbyder ubegrænset adgang til både bil og tv-serier. Der er både børnevenligt, familievenligt og voksenvenligt indhold til rådighed. Derfor vil Netflix være den den perfekte app og få installeret på diverse tablets, telefoner osv. Netflix kræver månedlig betaling for et abonnement, men man kan få en måneds gratis prøveperiode uden bindinger, og dette skulle gerne kunne holde familien beskæftiget både ved køreturen og gennem hele ferien.

Pris: Gratis den første måned, derefter koster det fra 79 kroner i abonnement om måneden.

Netflix_app5. Trafikinfo

App Store

Appen er produceret af vejdirektoratet og giver dig øjeblikkelige meldinger om eventuelle forsinkelser, vejarbejde og generelle trafikmeldinger i Danmark. I appen kan man yderligere se igangværende og planlagt vejarbejde, som kan hjælpe dig med at planlægge en bedre rute. Vi har her særligt været glade for denne app, da man kan indstille den til at læse meldingerne op automatisk, så du ikke bliver distraheret af at skulle kigge på din telefon mens du kører bil. App'en tilbyder ligeledes adgang til over 300 webkameraer, som viser live-video af vejene, så du kan undgå vejarbejde og ulykker og i stedet nå din færgeafgang til tiden, eller hvis du rejser indenfor Danmark.

Pris: Gratis

TrafikInfo_app6. Rødt kort

Google Play | App Store

Inden du drager på ferie, er det vigtigt at tænke på sikkerheden - forstået på den måde, hvis din bil går i stykker eller ender i en ulykke. Rødt kort app'en giver dig vejhjælp i udlandet, som er SOS internationals vejhjælp. Med det røde kort er du dækket i hele Europa, det eneste det kræver er, at du har tegnet en kaskoforsikring i Danmark. App'en virker på den måde, at du udfylder din anmeldelse som så bliver sendt til deres døgnåbne alarmcentral. Herefter kan de så via GPS-signal se din lokalitet, og der bliver så sendt en koordineret assistance. Vi har vurderet, at dette er en meget vigtig app at have downloadet inden køreturen går i gang fordi sikkerheden på rejser er vigtig.

Pris: Gratis, kræver dog at du har en kaskoforsikring inkluderet i din bilforsikring.

Roedtkort_app