A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 7 min.
Opdateret:

Test: 5 apps til at holde styr på dit indbo

Her på Mikonomi.dk har vi undersøgt 5 forskellige apps, både danske, amerikanske og australske. Appsene omhandler registrering af indboet og ejendele, så man har styr på, hvad indboet indeholder og hvad det er værd.

Det kan være meget svært at holde styr på alle dine ejendele, og skulle dit hus brænde ned, eller være udsat for indbrud, er det altid mere overskueligt, at du allerede har noteret ned, hvilke ejendele du mangler og hvad disse har kostet.

På den måde kan du nemt dokumentere, hvad der skal erstattes til din indboforsikring.

Derfor undersøger vi disse 5 apps for dig, så du kan vælge den app, som passer bedst til dig og dine behov.

Nogle af disse apps har derudover andre brugbare egenskaber, som vil blive præsenteret under hver app.

Skærmbillede 2016-08-29 Kl . 09.42.51

Mit Indbo

Mit Indbo er en meget overskuelig app, som er ejet af det danske firma TAG Innovations & Patents ApS. Appen er opdateret i 2016 og vurderet til 4+på App Store. Den kræver iOS 8.2 version eller nyere.

I appen kan du:

 • Lave en 4-cifret personlig log-in kode, som du skal oprette som det første, og på den måde holde dine oplysninger om dit indbo privat.
 • Benytte dig af forskellige kategorier, såsom "elektronik", "smykker", "møbler" osv.
 • Oprette flere kategorier, som du selv navngiver.
 • Under hver kategori, tage billede af din ejendel, optage video eller lyd.
 • Tilføje alle de mest basale oplysninger, såsom navn, mærke, model, nypris, sted, og type.
 • Tilføje kvitteringer.
 • Indtaste oplysninger om din forsikring, både type, selskab, og police, så du også har det lige ved hånden.
 • Eksportere alle dine indtastede oplysning til en e-mail adresse. På den måde kan du nemt og hurtigt sende et overblik over dine ejendele til dit forsikringsselskab.

Du har altså mulighed for at tilføje information, som ikke allerede står som standard information. Hvilket gør appen brugervenligt og giver dig mulighed for at tilpasse appen som det passer lige netop dig.

Selve designet virker indbydende, i det det er lyse farver, med begrænset farveskift, hvilket gør det brugervenligt og overskueligt.

Generelt, mener vi appen giver et godt overblik, og er meget brugervenlig. Navigationen er ikke særlig avanceret, hvilket giver de mindre teknologi glade danskere mulighed for at følge med. Appen er desuden ganske gratis.

CodeCategoryMit indbo app listeMit indbo app menu

Skærmbillede 2016-08-29 Kl . 09.43.07

Indbo Registrering

Indbo Registrering er en dansk app, som er opdateret i 2015. Appen er også vurderet til 4+ på App Store, og kræver iOS 8.4 version, eller nyere.

 • Appen giver dig mulighed for at registrere dit indbo med både billeder og kvitteringer.
 • Derudover, har du muligheden for at tilføje en beskrivelse, såsom hvor og hvornår genstanden er købt, samt prisen.
 • Når du har tastet dine oplysninger ind, kan du nemt sende listen til en e-mail eller printe den ud via Air print.
 • Du kan selvfølgelig også til hver en tid redigere i dine oplysninger.
 • I appen kan der søges efter det indbo du leder efter, så du ikke skal gennemgå alle ting, for at finde ud af, hvor eller hvornår du købte noget bestemt.
 • På den måde kan man også holde styr på sine garantier og udløbsdatoerne.

Overordnet er denne app brugervenlig, idet den giver et nemt overblik over, hvilke funktioner den har. Selve designet er meget dæmpende og firkantet, da som regel er apps meget prangende, men det kan evt. skyldes, at fokuset forsøges at blive holdt på selve informationen.

Denne app koster 16 kr. og sammenlignet med Mit Indbo, som er gratis, vil mange nok vælge Mit Indbo, da den har samme plus flere funktioner. Det er dog smag og behag.

ItemSøgeord

Skærmbillede 2016-08-29 Kl . 09.41.27

Storebox

Storebox er en dansk app, som er udviklet af kvittering.dk ApS. Den er opdateret i 2016 og er blevet vurderet til 4+ på App Store. Appen kræver en iOS 7.0 version, eller nyere.

Denne app hjælper dig med at holde styr på dine kvitteringer, både de digitale og de fysiske.

De digitale kvitteringer får du, når du handler i en af de 3500 butikker, som er tilmeldt Storebox. Du får en notifikation, når der tilmeldes ny kvittering. De fysiske kvitteringer kan du tage et billede af, så du ikke skal til at holde styr på alle de fysiske kvitteringer du får.

Så i denne app kan du:

 • Få notifikation, når du har handlet i en af de tilmeldte butikker. Hvor du får en digital kvittering.
 • Tage billede af en fysisk kvittering, så der er styr på dem alle.
 • Slette kvitteringer som er gamle, eller ubrugelige, og dermed flytte dem til en mappe, hvor der stadig er styr på dem.
 • Søge i kvitteringer, så du ikke skal lede i dem alle slavisk.

Appen har selvfølgelig et overblik over, hvilke butikker der er tilmeldt Storebox.

Alt i alt er appen meget nem at navigere rundt i, og på den måde brugervenlig. Designet er udbygget af lyse farver, hvid, orange, blå, og grå. Menuen sidder til højre, som er lidt anderledes end hvor menuen ellers plejer at være. Den nye måde at navigere på, gør det mere opfriskende, da appen adskiller sig fra de andre.

Denne app er ganske gratis, men der skal gøres opmærksom på, at appen er udviklet til at holde styr på kvitteringer ad dit indbo, og ikke selve indboet, som det er tilfældet i de to første nævnte apps. Vil du dokumentere tilstanden af dit indbo, vil denne app ikke anbefales.

Overblik1Butikker06520a 94-9399-421a -90db -98357d 1c 6d 5a45ae 2467-f 7e 2-4e 5e -8385-6b 248eaa 179a

Skærmbillede 2016-08-29 Kl . 09.42.07

Sortly

Sortly er en Amerikansk app, som er opdateret i 2016. Denne app er også vurderet til 4+ på App Store, og kræver en iOS 9.0 version, eller nyere.

Appen er en organiserings app, som hjælper dig med at holde styr på, hvad du har, hvad der har brug for din opmærksomhed, hvad der skal smides ud, spises op, flyttes, eller findes.

Der er forskellige mapper, hvor du kan organisere dine ting, markere de vigtigste, og kalde mapperne hvad du vil.

Appen har generelt rigtig mange funktioner, og dem vil vi gennemgå for dig, på en så overskuelig måde, som muligt.

 • Der er kamera funktion, så du kan tage op til 8 billeder af din ejendel eller optage en 15 sekunders video.
 • Derudover, kan du tilføje beskrivelse til hvert genstand, såsom stelnummer, serienummer, købsdato, garanti, udløbsdato for garanti osv.
 • Du kan også få notifikationer fra appen, når din garanti eller returneringsret udløber, så du kan nå at handle inden det er for sent.
 • Når du har lånt en ejendel ud, kan du notere det i appen og på den måde holde styr på, hvor alle dine ejendele er, og hvornår og hvem du har udlånt dem til. Her har du også mulighed for at få notifikation om, hvornår du skal have dine ting tilbage.
 • Står du og skal flytte, kan du oprette en tjekliste med, hvad der skal flyttes, nu du alligevel har alle dine ting i Sortly systemet, som så vil spare dig for en del tid.
 • Appen tilbyder også QR skanning, så det går hurtigere med at tilføje genstande.
 • Alle dine oplysninger på Sortly, kan du lagre på din cloud konto, og på den måde undgå at miste dine oplysninger.
 • Der er også mulighed for at eksportere til Dropbox (lagertjeneste), og på den måde dele dine billeder, videoer så dine venner, kollegaer, eller familie kan følge med.
 • Hvis du foretrækker at arbejde i et regneark, kan du også eksportere dine data til det, og omvendt, hvis du allerede har noget data i et regneark, kan du nemt eksportere det til Sortly.

Appen er gratis, men der skal gøres opmærksom på, at værktøjer såsom PDF, Dropbox, videoer og QR koder, hører under premium pakken, som koster 79 kr. som et engangsbeløb. Uden premium, er der 200 indgange, hvilket er et fint tal, for simpelt brug, ellers anbefales premium versionen, hvis denne app ønskes.

Sammenlignet med de andre apps har Sortly en del flere funktioner, og på den måde kan bruges til andet end kun at holde styr på kvitteringer, eller dit indbo.

Eftersom appen er gratis, er det fristende at downloade denne app, men hvis du alligevel ikke kommer til at benytte dig af andet end, at holde styr på dine kvitteringer og indbo, så er de andre apps måske mere tiltalende, da alle de ekstra funktioner, nok vil forvirre end gavne.

IndgangOverblik1KategorierPremium1

Skærmbillede 2016-08-29 Kl . 09.42.23

House and Content Insurance List

House and Content Insurance List, oversat "Hus og indboforsikrings liste" er en app, som er udviklet i Australien, og er vurderet til 4+ på App Store. Appen er opdateret i 2012 og kræver en iOS 4.2 version, eller nyere.

Du kan:

 • Oprette forskellige kategorier.
 • Tage billeder af dine ejendele.
 • Optage, og beskrive det du har brug for, og på den måde have et overblik over, de vigtigste detaljer omkring dit indbo.
 • Notere genstandens værdi, historik, og genstandens lokation.

Den er meget brugervenlig, med lettilgængelige overskrifter til at navigere rundt i. Selve designet går i jordfarver, såsom brun, beige, grå osv. Disse farver går godt med kategorien bolig, og sammen med det valgte layout.

Appen koster dog 8 kr. og vi vil derfor anbefale en af de gratis apps vi har længere oppe på siden, da de kan de samme funktioner ganske gratis.

Mit hjemKøkkenIndsæt ejendelVælg rum