Har du en dyr husforsikring? Her kan årsagerne være

Når forsikringsselskaber skal fastsætte en pris på din husforsikring, udregnes den ud fra flere forskellige faktorer. Her har vi opstillet en liste  over elementer som spiller en rolle:

1.Husets størrelse

Husets størrelse bærer størstedelen af hvad prisen kommer til at ende på, da jo flere kvadratmeter du har, jo højere er prisen. Du skal være særlig opmærksom på at din boligs oplysninger er korrekt oplyst til Bygnings-og Boligregisteret(BBR) som er et register der indsamler data vedrørende bygninger og boliger i Danmark, da det er set før, at der kan forkomme fejl med det oplyste boligareal.

2. Beliggenheden

Det postnummer du er bosat i, vil også have en indvirkning, da hvis der er høj kriminalitet vil prisen ofte være dyrere. Omvendt hvis der er mindre kriminalitet, vil den mest sandsynligt være billigere. Dette kan også have en indvirkning på andre af dine forsikringer.

3. Alderen på dit hus

Jo ældre dit hus er, jo mere skal du betale. Grunden til dette er, at der oftest ved gamle huse findes slitage, fugt, læk i taget og mange andre vedligeholdelses problematikker. Hvis dit hus har nogle ekstraordinære forhold, er det vigtigt at du er opmærksom på at informere pågældende selskab om dette, da det også kan have en vis betydning på prisen.

4. Selvrisiko

Vælger du en lavere selvrisiko, vil præmien naturligvis være højere og omvendt hvis du vælger en højere selvrisiko, vil præmien være mindre.

5. Tagbelægning

Det  type tag dit hus har, har også en betydning, da f.eks. stråtag kan medføre en særdeles dyrere forsikring. Dette skyldes at skaderne efter en brand på et hus med stråtag er forbundet med højere omkostninger end et hus med anden type tag. Ifølge Boligsiden.dk kan din husforsikring på dit hus med stråtag, være op til tre til fem gange højere end hvis du havde en anden form for tagbelægning. Mere konkret kan du ende med at betale over 30.000 kroner årligt - som månedligt ender på mere end 2.000 kroner månedligt.   

Husforsikring

6. Fagforeninger spiller en rolle

Ofte har forsikringsselskaberne aftaler med forskellige fagforeninger, som for dig kan betyde, at pågældende selskab kan tilbyde et billigere produkt. Derfor kan det godt betale sig at undersøge hvilke selskaber, der netop har en aftale inden for ens egen faggruppe.

Hvis du f.eks. er medlem af HK vil du kunne få tilbudt en rabat på 10% af Alka  på alle dine forsikringer. Er du medlem af Djøf, som har et samarbejde med Codan, vil de kunne tilbyde dig helt op til 32%, afhængigt af hvor mange forsikringer du har. Derfor anbefales det at du undersøger hvilket selskab din fagforening har en aftale med.

7. Et hus i flere plan kan være en fordel  

Hvis du har et hus i flere plan, dvs. ud over dit grundplan skal du have enten en kælder eller første etage. Dette kan kan påvirke prisen positivt, da din pris på dit hus bliver beregnet vidt forskelligt. Ofte er det sådan, at du bliver takseret for alle de kvadratmeter dit hus har, men nogle selskaber heriblandt Alm. brand takserer dig udelukkende for husets grundplan, dvs. resterende kvadratmeter, vil ikke blive medregnet i den endelige pris. På den måde vil der ofte være en sum penge at spare på hos de selskaber som beregner prisen på denne måde.

8. Skal det være den store eller den lille pakke

Som det sidste afhænger prisen også af om du vælger en lille husforsikring, som typisk indeholder bygningskasko, bygningsbrand og glas- og sanitet eller en større husforsikring, hvor der typisk bliver tilføjet rør og kabel, insekter og råd, svamp og stikledninger.

Derfor er et kig på hele pakken og en grundig markedsanalyse en god tommelfingerregel når du skal ud og købe husforsikring, skifte eller indhente nye tilbud.

Det kan ikke altid betale sig at samle alle sine forsikringer i samme selskab

Den gennemsnitlige dansker mener ofte at det er lettest at samle alle sine forsikringer hos deres nuværende selskab, men hvis du undersøger markedet grundigt nok, kan der være en guldkrukke for enden af regnbuen. Ifølge Bolius kan prisforskellen være helt op til 3000 kr. inden for den samme region - dette hænger sammen med hvilke selskaber du har selskab du benytter dig af.  

Ifølge Forbrugerrådet tænk har man i en test konstateret at virksomheder som tilbyder samlerabat, er de dyreste selvom de tilbyder samlerabat. Modsat har testen vist at henholdsvis to forsikringsselskaber ud af fire som ikke udbyder samlerabat scorer højst i en samlet bedømmelse.

Dit valg af husforsikring skal afspejle dine behov

Det er vigtigt at du er opmærksom på, at det ikke altid er den billigste løsning der er den bedste. Grundet konkurrencen og diversiteten på markedet betyder det at de udbudte forsikringspakker er meget forskellige.

Derfor anbefales det at man undersøger grundigt hvad man får for prisen, og mere vigtigt, hvad man har behov for. Mange klager har ofte noget at skulle sige om selskabet, derfor kan du med fordel benytte dig af hjemmesider som Trustpilot, her anmelder danskere virksomheder. Dette betyder at du kan se hvilket ry selskab har, inden du kaster dig ud i noget du senere hen måske vil fortryde.

Har dette indlæg givet dig blod på tanden, eller blot vækket din interesse, kan du kvit og frit samt uforpligtende anmode om at tre gode tilbud her: Husforsikring

Få 3 gratis tilbud på din husforsikring Bestil tilbud
- tager under et minut