INFOGRAFIK: Er samlerabat et salgstrick?

Her på Mikonomi.dk har vi undersøgt forsikringsselskabernes samlerabatter, for er det sådan, at man sparer penge ved at samle sine forsikringer i et selskab eller er det bedre at have dem i forskellige selskaber. De vigtigste tal har vi samlet i vores overskuelige grafik nedenunder, og hvis du vil længere ned i tallene, har vi uddybet dem længere nede på siden.

Forsikringer

Testen som Forbrugerrådet Tænk har udført, tager udgangspunkt i de fire mest almindelige skadesforsikringer (husforsikring, bilforsikring, indboforsikring og ulykkesforsikring) samt indgår der ni forsikringsselskaber* som henholdsvis tilbyder samlerabat og enkelte som ikke gør. Forsikringerne som selskaberne tilbyder, er blevet testet for den mulige samlerabat, pris, dækningsgraden af forsikringerne og sager/kundetilfredshed i Ankenævnet for Forsikring.

Det som testen bringer lys over, er at enkelte forsikringsselskaber generelt ofte kan finde forbrugere, hvori et selskab kan komme med et bedre tilbud end andre kan. Det skal noteres at testen udelukkende kigger på samlerabatter og at der ikke er taget højde for andre rabatter.

Grafikken viser tydeligt, hvorfor det bedst kan betale sig, at vælge de enkelte typer forsikringer hver for sig, og dette forklarer Lars Baadsgaard, projektleder og ansvarlig for testen yderligere:

"Når målet for forbrugeren er at købe den bedste forsikring - det vil sige den bedste dækning i forhold til prisen - er forbrugeren bedst stillet ved at vurdere pris og dækning for hver enkelt type skadesforsikring for sig. Analysen i Forbrugerrådet Tænk Penge viser, at det sjældent er samme forsikringsselskab, som tilbyder de bedste vilkår for alle fire forsikringer. Hvert enkelt selskab er generelt bedre til visse typer forsikring i forhold til andre typer,"

Beregning af dækningsgraden

Tallene i grafikken forklare hvor godt de forskellige selskaber dækker. Måden de er blevet beregnet på, er at der er beregnet et gennemsnit ud fra hvor meget forsikringerne dækker og dette er gjort ud fra de fire forsikringer som testen har taget udgangspunkt i. I grafikken forklares det at alle selskaber dækker godt, men der skal huskes på at i enkelte skadessituationer, kan der forekomme forskelle.

Undersøg grundigt dine muligheder for de bedste og billigste forsikringer på markedet. Her på Mikonomi.dk specialiserer vi os i at sammenligne forskellige forsikringer. Vær sikker på at du har optimale forsikringer, du kan hente tre gratis samt uforpligtende tilbud her.


*Lærerstandens Brandforsikring, Alka, GF Forsikring, Tryg, Topdanmark, Alm.Brand, Gjensidige Forsikring, Codan og If Forsikring

Få tilbud på alle forsikringer her Bestil tilbud
- tager under et minut
Relaterede blogindlæg