A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret:

Her finansierer du 2016 sommerferien billigst

Rejseguide.

For de fleste nærmer sommerferien sig med hastige skridt, og derfor er det ofte ensbetydende med dyre indhug i pengepungen.

Sommerferien er forbundet med udgifter, som vi normalt ikke har i årets resterende måneder. For de flestes vedkommende udgør en sommerferierejse den klart største udgift. Ifølge en undersøgelse, som Hotels.com foretog i 2014, er det kun 40 % af danskerne, der har råd til en ferie uden at spare op eller ved at fpretage et lån.

I bestræbelserne på store oplevelser med vores nærmeste, benytter mange sig af muligheden for at låne penge til en rejse i sommerferien. Markedet for lån er stort og ser man sig ikke for, kan man komme afsted med et lån, der er dyrere end nødvendigt.

Mikonomi.dk giver dig et overblik over dine muligheder, når din sommerferie skal finansieres, uanset hvilken type forbrugslån, der er tale om. Derfor har vi set på finansieringsmulighederne i forskellige rejseselskaber, samt hvilke alternativer du har for at glæde dine nærmeste, uden at havne i uoverskuelig gæld.

Her ses låneomkostninger for lån på 20.000 kr.

Lån Sommerferie 2016

EasyTours tilbyder gratis finansiering

Selvom rejsemarkedet hele tiden udvides med nye spændende rejsemuligheder, er det ifølge de største rejseselskaber stadig de velkendte charterrejser, som trækker mest i danskerne. Specielt de græske øer, Alanya og Mallorca er populære.

Hvis man ser på de rejseselskaber, der tilbyder finansiering af sommerferien, det vil sige hvor du ikke nødvendigvis skal betale kontant, så indtager EasyTour en klar førsteplads. I en sammenligning af en sommerferie til 20.000 kr. finansieret over 1 år, lægger EasyTour nemlig klar afstand ned til forfølgerne.

Hos EasyTour er det nemlig omkostningsfrit at få finansieret sin rejse. Det betyder, at du ved et køb af en rejse på 20.000 kr., betaler 0 kr. i renter og gebyrer, hvorfor dit samlede tilbagebetalingsbeløb lander på 20.000 kr. Derfor kan du finansiere sommerferien, til 1.667 kr. om måneden.

Det er lykkedes os at finde frem til tre andre rejseudbydere, der tilbydere rejser med afbetaling. Der er tale om BravoTours, PrimoTours opg SunTours, der alle samarbejder med låneudbyderen SparXpres. Hos disse selskaber kan du finansiere din rejse til 1.775 kr. om måneden, hvilket betyder, at du samlet betaler 1.300 i omkostninger for lånet.

Hos store rejseselskaber som StarTour og Spies er det i følge vores informationer ikke muligt at købe sommerrejsen på afbetaling.

Bankerne ikke det billigste alternativ

Man hører ofte diverse økonomieksperter anbefale, at skal man låne penge, skal man gå ned i sin egen bank, for her er det nemlig billigst. Det er dog ikke altid korrekt, viser vores undersøgelse.

Ser man nemlig på Danmarks tre største banker, Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, viser det sig nemlig, at det er billigere at finansiere sin rejse direkte gennem rejseselskaberne.

Hvis man ser på omkostningerne for et forbrugslån på 20.000 kr. over et år, viser det sig, at Jyske Bank er billigst. Her skal du samlet betale 1.800 for at låne til rejsen, mens du hos Danske Bank skal betale 2.553. Nordea er dyrest med samlede omkostninger på 3.028. Således er der ingen af de de velkendte banker, der er billigere end rejseselskaberne.

Låneudbydere på nettet er dyrest

Det er et velkendt fænomen, at bankrådgiverne i bankerne kan være meget tilbageholdende med at udstede forbrugslån. Anderledes nemmere er det at få godkendt en låneansøgning hos internetbutikkerne.

Når kravene hos de online låneudbydere er lempeligere, betyder det dog samtidig, at lånene generelt er dyrere, end i de traditionelle banker. Dog er Santander Consumer Bank billigere end både Danske Bank og Nordea. Hos Santander skal du betale 2.200 kr. i omkostninger for lånet.

Kigger man på de næstbilligste låneudbydere på nettet, er der dog større omkostningerne forbundet med lånet. Hos Nordiclån og DER Privatlån, som begge hører under Leasy Koncernen, skal du betale henholdsvis 2.595 kr. og 2.728. Ser man på udbyderen Lånlet, som reklamerede på TV2 under sidste års Tour de France, koster lånet 4.037.

Bemærkelsesværdigt er det, at internetbanken SparXpres, som hører under Spar Nord, står for lånene hos PrimoTours, BravoTours og SunTours. Hos rejseselskaberne koster lånet kun 1.300 kr., mens det direkte hos SparXpress koster 3.765 kr.