Forbrugslån eller kreditkort?

Forskellen på kreditkort og forbrugslån

Den største forskel på forbrugslån og kreditkort er tilbagebetalingsperioden. Det dækker over det tidsrum, hvor du skal betale lånet tilbage. Ved optagelse af et lån aftaler du typisk, hvor lang tid perioden skal vare.

Når du bruger kreditkort, bør du være helt afklaret med, om du har købsbeløbet til rådighed næste måned. Hvis du ikke har pengene til rådighed, kan du havne i en svær økonomisk situation. Overvej derfor en ekstra gang, om det kan løbe rundt næste måned.

Er kreditkort eller forbrugslån mest fordelagtigt, hvis du skal bruge et kontant beløb? Det er i høj grad en vurdering af, hvordan du selv vægter dine forbrugsbehov. For at give dig større klarhed, vil vi derfor gennemgå de forskellige finansieringsmuligheder.

Kviklån og forbrugslån - hvad er det?

Hvis du skal bruge penge til forbrug, har du typisk to lånemuligheder: Forbrugslån eller kviklån. Fælles for begge lånetyper er, at du ikke skal stille sikkerhed for lånene. Ved andre lånetyper skal du stille en garanti for låneudbyderen; typisk i fast ejendom, bil eller lignende.

Det er et krav fra låneudbyderens side, da det giver en sikkerhed for, at pengene kan tilbagebetales. Når du ikke skal stille garanti for lånebeløbet, betyder det også, at den månedlige rente på lånet er højere.

Når du optager et forbrugs- eller kviklån, kan du ofte få svar på meget kort tid. I tilfældet med kviklån kan det være helt ned til få minutter. Hos andre låneudbydere kan der gå et par dage, før du får indbetalt pengene på din konto.

Hvad dækker kreditkortet over?

Debet- og kreditkortet er blandt de typiske betalingsmetoder i Danmark. Det mest udbredte betalingskort, Visa/Dankort, er et debetkort. Med et debetkort bliver pengene trukket fra din konto samme dag, som du gennemfører transaktionen med kortet.

Med et kreditkort får du udsættelse på hævning af beløbet, når du bruger kortet. Det varierer fra kortudbyder til kortudbyder, hvor lang tid frist du har, før pengene bliver trukket. Med det mest populære kreditkort i Danmark, Mastercard, er det mellem 30 og 50 dage.

Visse kreditkortudbydere tilbyder yderligere goder, hvis du bruger deres kort. Mastercard Gold har eksempelvis højere forbrugsgrænse og rejseforsikring inkluderet i kortet. Andre udbydere tilbyder dig at optjene point hos butikker eller flyselskaber