Sådan får du en billig ferie

Forår er lig med varmere temperaturer og flere solskinstimer i døgnet. For mange mennesker bliver det varme vejr associeret med sommerferie og udlandsophold. Derfor har vi valgt at sammensætte en guide til, hvordan du kan få den billigste ferie.

Vores vejledning er lavet med sommerferien som udgangspunkt, men du kan bruge den til alle tidspunkter af året. Guiden er indrettet sådan, så du kan bruge den både før og under ferien.

Vælg en billig destination

Et godt udgangspunkt for en billig ferie er et mindre besøgt rejsemål. Der er mange destinationer i Europa, du kan besøge i stedet for de mest populære feriemål. Hvis du gerne vil på charterferie, kan du prøve at undersøge markedet for billige destinationer.

Der er mange muligheder for, at du kan finde et billigt feriemål. Hvis destinationen endnu ikke er meget velbesøgt af turister, er leveomkostningerne typisk lavere. Hvis du kan finde et lavprisselskab som flyver dertil, kan du gøre det endnu billigere.

Få de billigste flybilletter

Det kan være en videnskab at finde ud af, hvordan man får de billigste flybilletter. Det skyldes mange af de faktorer der spiller ind, når du skal have den billigste billet: hvor du skal flyve hen, hvilket tidspunkt på dagen du vil flyve og særligt hvilken ugedag, du rejser.

Flyselskaberne planlægger deres priser efter, hvornår folk helst vil rejse. Da weekender er mest populære, er det ofteste billigt at rejse i hverdagene. Tirsdag aften fremgår ofte som et af de tidspunkter, hvor det er billigst at flyve.

Du kan også spare penge ved at mellemlande på din flyrejse. Det gælder, uanset om du flyver indenrigs i Europa eller skal ud på en længere rejse. Jo flere mellemlandinger, jo billigere kan du ofte få rejsen.

Flyv til og fra alternative lufthavne

Det næste skridt mod et billigt rejsemål er at undersøge potentielle lufthavne, du kan flyve til. Mindre byer har typisk kun én lufthavn, mens storbyer kan have flere lufthavne. Lufthavnene længst fra centrum er typisk dem, som er billigst at flyve til.

Hvis du har planlagt en ferie til London, har du andre muligheder end at flyve til Heathrow. Du kan også tage til Luton, Stansted eller Gatwick for at komme afsted til færre penge. For personer bosat i Jylland er det oftest billigere at flyve fra Hamburg frem for Billund eller Aarhus.

Billig ferie

Undersøg markedet, før du bestiller hotel

Du kan bruge en tjeneste som Tripadvisor.com til at finde den billigste pris, før du tager afsted. Tripadvisor sammenligner indlogeringsmuligheder for det sted, du er interesseret at besøge.

Alternativt kan du også benytte dig af Airbnb. Det er en service, som tilbyder indlogering i private hjem mod betaling. Airbnb har oplevet en markant udvikling de seneste år, da det er et prisbilligt alternativ til hoteller og mere etablerede overnatningsmuligheder.

 

LÆS OGSÅ: Rejseforsikring

 

Hæv penge på ferien

Når du skal bruge penge i udlandet, vil det billigste for dig være udelukkende at bruge kreditkort. På den måde slipper du for de gebyrer, der normalt er forbundet med veksling og hævning. Hvis du er et land hvor kreditkort ikke er udbredt, kan det være nødvendigt at hæve penge.

Som udgangspunkt vil det være billigst for dig kun at bruge dit kreditkort på ferien. Dog kan der være gebyrer på transaktioner, alt afhængig af din kreditkortudbyder. Derfor bør du inden afrejse undersøge, hvilke regler din bank har for brug af kort i udlandet.

Hvis du skal bruge kontant i udlandet, kan det bedst betale sig at hæve pengene i en lokal hæveautomat. Der kan du få pengene til en bedre rente, end hvis du skal veksle dem i Danmark. Dog skal du være opmærksom på, at der er gebyr ved hævning i udlandet.

Undgå turistfælder

De mest populære turistdestinationer har en omfattende infrastruktur for turisme. Mange af de steder har også restauranter og aktiviteter, der lever af nyankomne besøgende. Maden er ofte af dårlig kvalitet, priserne er opskruede og servicen på et lavpunkt.

Det er spildte penge, hvis du betaler unødvendigt meget for maden. Derfor kan du med fordel undersøge de typiske turistfælder på internettet, før du besøger en ny by. Sådan undgår du at blive snydt, og får generelt en bedre oplevelse på ferien.

Den bedste måde at finde en god restaurant er ved at bruge sin fornuft og research. Restauranter der er beliggende ved store pladser, og hvor turister generelt færdes, er ofte af lav kvalitet. Brug i stedet Tripadvisor eller spørg lokale, hvor den bedste restaurant ligger.

Køb et lokalt SIM-kort

De fleste danskere har en smartphone, som de tager med sig overalt. Ferien er ingen undtagelse. Derfor kan du også købe et lokalt SIM-kort til din telefon, når du er ude og rejse. Næsten alle lande tilbyder salg af forudbetalte taletidskort med internetadgang og telefoni.

Med et lokalt SIM-kort kan du benytte dig af apps, som gør din ferie mere overskuelig. Tripadvisor er ikke kun til at finde det bedste hotel; du kan også bruge deres service til at undersøge restauranter, inden du vælger at besøge dem.

Mange teleselskaber tilbyder allerede fri afbenyttelse af telefonen i udlandet. Fra år 2017 er det blevet besluttet, at roamingtaksterne i EU skal fjernes. Det betyder, at du uanset selskab kan bruge din telefon frit i alle lande, som er medlem af Den Europæiske Union.

Relaterede blogindlæg